مدیر امور ناظرین و تالارهای بورس کالای ایران اعلام کرد: بر اساس مصوبه جدید کارگروه تنظیم بازار، از این پس ۳۲ گرید کالای پلیمری و شیمیایی می توانند بدون ثبت نام در درگاه اطلاعات و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت به صورت مستقیم در بورس کالا معامله خواهد شد.
به گزارش مهر، عباس یعقوبی گفت: حَسَب تصمیم کارگروه تنظیم بازار پتروشیمی، ۳۲ گرید کالای پلیمری و شیمیایی در بورس کالای ایران و در خارج از سیستم بهین یاب عرضه و معامله می شود.
مدیر امور ناظرین و تالارهای بورس کالای ایران اظهارداشت: با توجه به تعادل نسبی بازار و میزان تولید برخی محصولات در مجتمع های پتروشیمی، کارگروه تنظیم بازار پتروشیمی عرضه و معامله تعدادی از کالاها را در خارج از سیستم بهین یاب تصویب کرده و بر همین اساس متقاضیان خرید این دسته از کالاها می توانند خارج از سیستم بهین یاب و با رعایت ضوابط و مقررات دستورالعمل ثبت سفارش، از بورس کالا خرید کنند.
وی با اشاره به اینکه تا قبل از این مصوبه کلیه متقاضیان محصولات پتروشیمی می بایست ابتدا در سایت بهین یاب یا همان درگاه اطلاعات و خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت ثبت نام کنند گفت: هم اکنون ۳۲ گرید کالای پتروشیمی از چهارچوب این رویه خارج شده اند و خریداران نیاز به خرید از طریق سایت بهین یاب نداشته و می توانند مستقیم از بورس کالا خرید کنند.
یعقوبی در ادامه به معرفی این محصولات پرداخت و گفت: لیست کالاهای غیر بهین یاب مصوب کارگروه تنظیم بازار محصولات پتروشیمی شامل برخی از گریدهای اپوکسی رزین، اسید کلردریک، اوره صنعتی، آب ژاول، آمونیاک، پلی اتیلن ترفتالات، پلی اتیلن سبک و سنگین ، پلی استایرن انبساطی، پلی بوتادین رابر، PVC، تری اتانول آمین، کریستال ملامین و منو اتانول آمین برخی از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی است.
مدیر امور ناظرین و تالارهای بورس کالای ایران بیان داشت: کالاهای اعلام شده، در حقیقت جزو کالاهایی هستند که با مازاد عرضه در بورس روبرو هستند و از این پس این کالاها مشمول عرضه در روزهای غیر بهین یاب یعنی روزهای شنبه و یکشنبه هر هفته است.
وی تصریح کرد: بدیهی است شرایط عرضه سایر کالاها، طبق روال قبلی و از طریق و مطابق سایت بهین یاب صورت خواهد گرفت. یعقوبی تاکید کرد: بورس کالای ایران تلاش داشته است که نسبت به شرایط بازار و اقتصاد ملی، با هماهنگی نهادهای ناظر و مرتبط ، بهترین تصمیم را اتخاذ کند؛ از اینرو، همانطور که هم اکنون کالاهایی که با مازاد عرضه مواجه است، از لیست بهین یاب خارج شده اند، امید است که دولت با تدبیر خود زمینه واردات آن دسته از محصولات پلیمری و شیمیایی را که با کمبود عرضه مواجه اند، فراهم کند تا بازار بتواند به تعادل برسد.
مدیر امور ناظرین و تالارهای بورس کالای ایران یادآور شد: مکانیسم بازار ایجاب می کند که با ایجاد بستر مناسب برای عرضه و تقاضا و کشف قیمت، زمینه را برای تعادل بازار مبتنی بر منافع ملی فراهم کنیم. بورس کالای ایران در راستای این امر برخی از کالاهایی که با مازاد عرضه مواجه بوده از لیست بهین یاب خارج کرده است و سقف و کف قیمتی برخی از محصولات را نیز تغییر داد. لذا انتظار است که با واردات برخی از محصولات پلیمری و شیمیایی که با کمبود مواجه ایم، لازمه های یک بازار پویا در کشور فراهم شود.
لیست ۳۲ قلم کالا مجاز به عرضه در روزهای خارج از بهین یاب با قید تولیدکننده، شامل موارد زیر است: اپوکسی رزین جامد محلول در زایلین، اپوکسی رزین جامد محلول در زایلین E1X75LC، آپوکسی رزین مایع-E06SPL، اسید کلردریک، اوره صنعتی-OFF درجه یک، اوره صنعتی گرانوله، آب ژاول، آمونیاک، پلی اتیلن ترفتالات LUMP1، پلی اتیلن ترفتالات LUMP2، پلی اتیلن ترفتالات آنتی باکتریال ۶۴۱AB، پلی اتیلن ترفتالات نساجی ۶۴۱-OFF درجه یک، پلی اتیلن ترفتالات نساجی SUPER BRIGHT- OFF درجه یک، پلی اتیلن سبک تزریقی ۱۹۲۲T، پلی اتیلن سبک فیلم ۲۱۰۰TN00، پلی اتیلن سنگین تزریقی I3UV، پلی اتیلن سنگین دورانی ۳۸۴۰UA- OFF درجه ۲، پلی اتیلن سنگین فیلم MF3713، پلی اتیلن سنگین فیلم EX5، پلی استایرن انبساطی ۵۰۰، پلی اتسایرن انبساطی ۱۴۶۰، پلی بوتادین رابر ۱۲۲۰، پلی وینیل کلراید E7244، پلی وینیل کلراید E7244-OFF درجه ۱، پلی وینیل کلراید E7244-OFF درجه ۲، پلی وینیل کلراید S65-OFF درجه ۲، پلی وینیل کلراید S70-OFF درجه ۱، پلی وینیل کلراید S70، تری اتانول آمین، کریستال ملامین و منو اتانول آمین.
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…
رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…