خرید محصولات پتروشیمی با قیمت‌ فوب منهای پنج درصد حق صنایع نساجی کشور است

 

در پی اعتراض مجتمع‌های پتروشیمی مبنی بر عدم جذب گرانول پلی‌پروپیلن عرضه شده توسط ایشان در بازار داخلی و نهایتاً انبار شدن این محصول به دلیل ممنوعیت صادرات آن، مهندس میرسعید شمس‌زاده، عضو هیأت‌مدیره انجمن صنایع نساجی ایران ضمن اعتراض به این مطلب اعلام نمود: در صورت صحت ادعای مجتمع‌های پتروشیمی مبنی بر انبار شدن گرانول پلی‌پروپیلن، این موجودی مربوط به عرضه در هفته‌های اخیر نمی‌باشد.

وی ادامه داد: پیش از ممنوعیت صادرات این محصول، به دلیل عرضه قطره چکانی آن در بورس کالا، قیمت گرانول به شدت افزایش یافت. لذا این احتمال وجود دارد که این موجودی به دلیل پیش‌بینی افزایش قیمت بیشتر این محصول توسط مجتمع‌های پتروشیمی از همان دوره در انبارها باقی مانده باشد.

وی اعلام نمود: هم‌اکنون قیمت فروش این محصولات در داخل کشور به قیمت‌های جهانی نزدیک شده و این امر موجب جذب کامل گرانول پلی‌پروپیلن (گرید نساجی) عرضه شده در بورس کالا طی هفته گذشته، توسط واحدهای مصرف‌کننده شده است. با در نظر گرفتن این امر و همچنین با توجه به اینکه انتخاب گرید تولیدی بر عهده مجتمع‌های پتروشیمی می‌باشد، چنانچه برخی از گریدها (همچون گرید لوله) با مازاد عرضه روبروست، لازم است تا برنامه‌ریزی تولید ایشان بر مبنای گرید مورد نیاز بازار تنظیم گردد. کمااینکه بر اساس ادعای مجتمع‌های پتروشیمی، عرضه گرید نساجی گرانول پلی پروپیلن در سال جاری پاسخگوی نیاز داخلی آن نبوده و مصرف‌کنندگان مجبور به واردات می‌باشند.

مهندس شمس‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: قیمت‌گذاری گرانول پلی‌پروپیلن بر اساس نرخ‌های جهانی صورت می‌پذیرد بطوریکه چنانچه مجدداً امکان صادرات این محصول برای مجتمع‌های پتروشیمی مهیا گردد، قیمت صادراتی ایشان بالاتر از قیمت جهانی نخواهد بود. لذا حق طبیعی صنایع نساجی، که بخش عمده‌ای از عرضه‌ی این محصول را جذب می‌نمایند، این است که عرضه این محصول با قیمت فوب منهای پنج درصد بر مبنای ارز اتاق مبادلات صورت پذیرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

1 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

1 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

5 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

5 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago