Categories: اخبار نساجی

خشکاندن ریشه قاچاق با پلمب مغازه‌ها عملی نمی‌شود

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه مسئله قاچاق باید به طور ریشه‌ای از بین برود، تصریح کرد: به جای اینکه مسئله قاچاق از قسمت انتهایی یعنی با پلمپ کردن مغازه ها پیگیری شود، باید از سرچشمه این موضوع بررسی و ریشه آن خشکانده شود.

محمد مهدی رییس زاده در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت نساجی (مواد اولیه، ماشین آلات و خدمات وابسته) در محل نمایشگاه های استان اصفهان به مسئله قاچاق در صنعت نساجی اشاره و اظهار کرد: جلساتی در وزارتخانه با کمک انجمن های همگن و انجمن صنایع نساجی ایران برگزار شده است که در هفته جاری با موضوع جلوگیری از قاچاق پتو شروع به کار کرده است.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران به قانون رفع موانع تولید اشاره کرد و گفت: یکی از موارد خوبی که در نظر گرفته شده است، بحث برندینگ است. در این راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و اتاق اصناف در حال شناسایی و احراز برندها ثبت شده واقعی هستند.

رییس زاده با بیان اینکه حدود ۹۰ تا ۹۵ درصد صنعت نساجی ایران خصوصی است، ادامه داد: امیدواریم با ورود به فضای پساتحریم، مشارکت طرف خارجی و اتکای به توان تولید داخلی و صدور بخشی از محصولات تولیدی به خارج از کشور فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: علی رغم تمام مسایل و تحریم ها، در بخش فرش ماشینی و کفپوش ها صادرات خوب و حاشیه سود مناسبی وجود داشته است. در بخش پوشاک نیازمند به یک سری فعالیت های فرهنگی و رسانه ای هستیم که در کنار آن بحث مد و لباس مطرح می شود و در زمینه مد و لباس همکاری هایی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود داشته اما این همکاری ها کافی نبوده است.

دبیر انجمن صنفی صنایع نساجی ایران، تصریح کرد: زمانی که در داخل یک فصل از مد عقب می افتیم، برخی پوشاک را با قیمت پایین و به صورت قاچاق وارد کشور کرده و با بردن زیر آهار، به صورت برند خارجی در بازار توزیع می کنند. ۹۵ درصد این محصولات موارد تقلبی هستند و درنهایت باعث ضربه زدن به تولید داخلی می شوند.

وی با بیان اینکه ماهیت صنعت نساجی قاچاق پذیر است، ادامه داد: برگزاری چنین نمایشگاه هایی می تواند به توسعه صنعت نساجی کمک کند.

رییس زاده، اظهار کرد: تا پایان سال ۲۰۱۴، چین، اتحادیه اروپا و هند به ترتیب با میزان ۱۱۲، ۷۵ و ۱۸ میلیارد دلار صادرات، رتبه های اول تا سوم صادرات نساجی جهان را به خود اختصاص دادند.

وی افزود: اتحادیه اروپا با ۸۳ میلیارد دلار، آمریکا با ۲۸ میلیارد دلار و چین با ۲۰ میلیارد دلار بیشترین وارد کنندگان نساجی دنیا در سال ۲۰۱۴ بوده اند.

دبیر انجمن صنفی صنایع نساجی ایران ادامه داد: در ایران تعداد ۹ هزار و ۸۱۸ واحد صنعتی پوشاک و نساجی وجود دارد که حدود ۱۱ درصد واحدهای صنعتی کشور را شامل می شود. تعداد کل کارگران شاغل مستقیم در صنعت نساجی ۲۸۸ هزار نفر (حدود ۱۲ درصد کل صنعت) و میزان کل سرمایه گذاری ریالی ۷۷ هزارو ۸۹۴ میلیارد ریال (حدود پنج درصد کل صنعت) است.

رییس زاده اضافه کرد: ارزش افزوده صنایع نساجی و پوشاک در سال ۱۳۹۰، حدود ۱۸هزارو ۳۴۰ میلیارد ریال (حدود سه درصد از کل واحدهای صنعتی)، ارزش صادرات صنایع نساجی و پوشاک در سال ۹۳ بدون احتساب رنگ، ماشین آلات و فرش دستباف ۶۶۰ میلیون دلار، ارزش صادرات صنایع نساجی و پوشاک در سال ۱۳۹۳ با احتساب رنگ، ماشین آلات و فرش دستباف:۱.۰۱۸ میلیارد دلار، ارزش واردات صنایع نساجی و پوشاک در سال ۱۳۹۳ بدون احتساب رنگ و ماشین آلات:۱.۴۵۲ میلیارد دلار و ارزش واردات صنایع نساجی و پوشاک در سال ۱۳۹۳ با احتساب رنگ و ماشین آلات: ۲.۰۸۷ میلیارد دلار بوده است.

رییس زاده خاطرنشان کرد: ایران در سال۲۰۱۴ در صادرات نساجی رتبه ۴۰، در صادرات نساجی رتبه ۹۱، در واردات نساجی رتبه ۶۱و در واردات رسمی پوشاک رتبه ۱۰۴ دنیا را دارا بوده است.

وی با بیان اینکه حدود ۵۰۰ واحد عضو انجمن صنایع نساجی ایران هستند، گفت: بدنه کارشناسی انجمن متشکل از کمیته های مختلفی است که کمیته سیستم پنبه ای، کمیته الیاف پلی استر، کمیته نخ فیلامنت پلی استر و کمیته سیستم فاستونی و هایبالک، پتوهای راشل، پارچه های پرده ای، رومبلی و حوله از جمله این کمیته ها محسوب می شوند.

دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران تاکید کرد: موضوع تدوین استراتژی توسعه صنعت نساجی در یکی از کمیته های انجمن بررسی و حدود یک سوم از آن تکمیل شده است و در آینده آن را به مراجع مربوط ارائه خواهیم کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

50 دقیقه ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago