برنامههای جامع برای حمایت از نساجی تدوین شد: خوابهای طلایی وزارت صنایع و معادن برای صنعت نساجی
مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و چرم وزارت صنایع و معادن از رویکرد جدید وزارت صنایع و معادن در حمایت از تولیدات نساجی خبر داد. مهدی اسلامپناه با اشاره به حمایت وزارت صنایع و معادن از افزایش تولید داخل افزود: در حال حاضر برنامههای گستردهای برای حمایت از صنعت پوشاک تدوین شده تا به دنبال آن زمینه رشد و توسعه این صنعت برای ایجاد اشتغال فراهم شود.
وی با بیان اینکه نگاه ما در این بخش متفاوت با گذشته خواهد بود، تصریح کرد: اگر در آینده نتوانیم در مسیر رشد و ارتقای این صنعت حرکت کنیم، نمیتوانیم با بازاهای جهانی و بهویژه کالاهای چینی رقابت کنیم.
مدیرکل صنایع نساجی، پوشاک و چرم وزارت صنایع و معادن، ایجاد برند مشترک را عاملی برای رقابت پذیری این صنعت بیان کرد و افزود: ایجاد برند در صنعت پوشاک هزینههای بالایی در بردارد و اگر این اتفاق رخ دهد، رقابت پذیری در این صنعت افزایش خواهد یافت و در عین حال ارزش افزوده بسیار بالایی در کشور ایجاد خواهد شد. به گفته اسلامپناه، برای تحقق این هدف باید ابتدا فضای رقابتی در بازار پوشاک کشور ایجاد و سپس زمینه کاهش قیمت تمامشده تولید داخلی فراهم شود تا براساس آن تولیدکنندگان داخلی بتوانند خود را با شرایط بازار تطبیق دهند. در همین حال چندی پیش معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صنایع و معادن از تدوین بسته حمایتی صنعت نساجی خبر داده و اعلام کرده بود واحدهای نساجی با ۱۰ مشکل توام برای تولید کالاهای خود مواجهاند که برای تمام واحدها متناسب با وضعیتشان برنامه حمایتی در حال تدوین است.
ایرج ندیمیبا تاکید بر قانون نوسازی صنایع و لزوم بازسازی واحدهای صنعتی نساجی، اظهار کرده بود که سرمایه در گردش و تامین مالی ارزی و ریالی از مهمترین موانع موجود در مسیر نوسازی واحدهای نساجی محسوب میشود.
محمود نبوی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات نساجی و پوشاک کشور نیز درخصوص شرایط موجود در صنعت نساجی گفت: در حال حاضر به دلیل افزایش بی رویه واردات پوشاک بیکیفیت، نوعی رکود در این صنعت حاکم شده، این در حالی است که تولیدکنندگان با چالشهای دیگری همچون مالیات، بیمه کارگر و سایر هزینهها نیز روبهرو هستند.
وی با بیان اینکه برندسازی حلقه مفقوده صنعت پوشاک کشور است، افزود: در حال حاضر بسیاری از تولیدکنندگان زیرپلهای کشور بدون پرداخت عوارض و مالیات و بدون هیچگونه نظارتی فعالیت و حتی در بسیاری از موارد مشاهده شده است که از برق غیرقانونی هم استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: این موضوع باعث شده قیمت نهایی محصولات آنها به شدت کاهش یابد و در طرف مقابل تولیدکنندگان دارای برند باید تاوان سنگینی را بابت نام و نشان خود و محصولات باکیفیت خود پرداخت کنند.
نبوی با بیان اینکه در صورت توجه به صنعت پوشاک ارزش افزوده بسیار بالایی ایجاد می شود، افزود: باید سازوکارهایی فراهم شود تا این صنعت مهم کشور ساماندهی شود و زمینه وارد شدن آسیبهای بیشتر به صنعت کشور فراهم نشود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات نساجی و پوشاک کشور یادآور شد: واردات کالاهای چینی بزرگترین تهدید این صنعت به شمار میرود و حتی واردکنندگان اینگونه اظهار میکنند که محمولههای آنان زودتر از خودشان به کشور میرسد، در حالیکه بعید است از مبادی رسمی با این سرعت کار انجام شود؛ بنابراین شکی نیست که بسیاری از این کالاها از طریق مبادی غیر رسمی وارد کشور میشود.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…