مدیرعامل شرکت داروسازی سها وابسته به سازمان هلال احمر با بیان اینکه داروهای تولید داخل ۹۶.۵ درصد نیاز کشور را برآورده می کنند، گفت: در این راستا به اهداف افق ۱۴۰۴ و چشم انداز ۲۰ ساله کشور در زمینه خودکفایی در تولید دارو رسیده ایم.
به گزارش مهر، دکتر سیامک افاضلی حجم بازار دارو در سال گذشته در کشور را ۴۲۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد که حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به داروهای وارداتی و ۲۷۰۰ میلیارد تومان آن فروش داروهای ایرانی بوده است.
وی با بیان اینکه ۹۶.۵ درصد عددی از مصرف داروهای کشور تولید داخل و ۳.۵ درصد وارداتی است، ادامه داد: با توجه به حجم اعلام شده به خوبی می توان گفت که داروهای ایرانی تا چه حد نسبت به داروهای خارجی ارزان تر و مقرون به صرفه تر هستند.
افاضلی با بیان اینکه براساس تخمین های اولیه حجم بازار دارو در سال ۹۱ حدود ۴۵۰۰ تا ۴۸۰۰ میلیارد تومان خواهد بود، اظهار داشت: نگاهی به وضعیت تولید دارو در سالهای اخیر نشان می دهد که قسمت عمده ای از نیاز کشور با توجه به دستیابی به دانش تولید دارو، در کشور و توسط محققان ایرانی تولید می شود.
مدیرعامل شرکت سها دارو از خودکفایی در عرصه تولید مواد اولیه دارویی که تا پیش از این قسمت عمده آن وارداتی بوده خبر داد و گفت: هم اکنون و با حرکتهای صورت گرفته عمده مواد اولیه دارویی در داخل کشور در حال تولید است و می توان گفت در این مرحله به خودکفایی رسیده ایم.
وی تصریح کرد که تنها ۳.۵ درصد داروهای وارداتی در کشور به طور عمده برای بیماریهای خاص است که خوشبختانه برخی از این داروهای خاص را نیز شرکتهای داخلی ایرانی توانستند تولید و وارد بازار کنند.
افاضلی گفت: مسیر تولید دارو و موفقیت ایران در عرصه تولید مواد اولیه دارویی توقف ندارد و مسیر پیشرفت آن ادامه دارد و امید می رود با این سرعتی که در مسیر تولید دارو پیش می رود در سال آینده خودکفایی ۱۰۰ درصد دارویی را در کشور داشته باشیم.
وی با اشاره به برطرف شدن مشکلات تامین ارز برای تولید دارو و کمبودهای مقطعی در این بخش گفت: وزارت بهداشت با هماهنگی بانک مرکزی در حال برطرف کردن مشکلات در این بخش است و با توجه به حرکتهای صورت گرفته نباید دغدغه ای برای این بخش متصور شد.
مدیرعامل شرکت سها دارو با بیان اینکه به چشم انداز ۲۰ ساله کشور و اهداف افق ۱۴۰۴ در حیطه صنعت دارو رسیده ایم، ادامه داد: صنعت دارویی ایران رتبه اول را در منطقه خاورمیانه به خود اختصاص داده و با توجه به اقدامات صورت گرفته به زودی ایران جزء کشورهای دارای صنعت پیشرفته دارویی در جهان خواهد شد.
افاضلی با اشاره به فعالیت پررنگ بخش تحقیق و توسعه دارو در کشور خاطرنشان کرد: بسیاری از داروهای انحصاری برخی کشور هم اکنون توسط محققان کشورمان بومی سازی و تولید شده است که این امر نویدبخش آن است که در آینده نزدیک، ایران این توان را داشته باشد که حتی برخی از داروها را برای نخستین بار به جامعه جهانی معرفی کند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…