Categories: اخبار نساجی

خوراک پتروشیمی‌های محتکر قطع می‌شود

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از قطع خوراک شرکت‌هایی که کالای خود را عرضه نمی کنند، خبر داد.

عبدالحسین بیات درباره قطع خوراک آن دسته از شرکت‌های پتروشیمی‌ که کالا عرضه نمی‌کنند، اظهار کرد: ما سعی نمی‌کنیم به سمت این راهکار برویم چون شرکت‌های پتروشیمی همکاری خوبی با ما دارند و کافی است هر جا که عرضه کم می‌شود، مذاکره کنیم، مدیران ارشد شرکت‌ها سریع اقدام می‌کنند و به مسوولیت‌های خود واقفند.

معاون وزیر نفت افزود: فکر نمی‌کنیم نیاز به قطع خوراک باشد ولی قطع خوراک یک راهکار قانونی است که پیش بینی شده است؛ امیدوارم هرگز به آن نقطه نرسیم.

بر اساس این گزارش، چندی است که برخی شرکت‌های پتروشیمی از کمبود کالا در بازار گله دارند و از سوی دیگر واحدهای پتروشیمی متهم به سهم داشتن در گرانی بازار شده است چرا که قیمت اقلام این صنعت به دلیل کمبود مواد اولیه و نوسان نرخ ارز به شدت افزایش یافته است.

پیشتر قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه ایران پلاست با بیان این‌که برای کاهش قیمت‌های مواد اولیه محصولات پتروشیمی کارگروهی تشکیل شده است، گفت: این کارگروه با هدف کاهش قیمت مواد اولیه محصولات تولیدی واحدهای پایین دستی تشکیل شده که در چند هفته اخیر رشد غیر منطقی داشته‌اند.

وی افزود: صنعت پتروشیمی و صنایع وابسته یکی از مزیت‌های نسبی کشور هستند که هم در افزایش نرخ اشتغال و هم در میزان صادرات نقش تاثیرگذاری دارند. به طوری که باوجود تمام محدودیت‌ها در شش ماهه نخست امسال ۵.۷ میلیارد دلار از محصولات پتروشیمی صادر شد.

وی با بیان این‌که ۳۶ درصد صادرات صورت گرفته در شش ماهه نخست امسال مربوط به محصولات غیر نفتی بوده است گفت: حمایت از صنایع پایین دستی پتروشیمی جزو اولویت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت است و این وزارتخانه از صنایع پایین دست به ویژه آن‌هایی که ماده اولیه تولیداتشان در کشور تامین می‌شود در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که محصولات پتروشیمی در هر مرحله از تولید که به حلقه پایین‌تر می‌روند، ارزش افزوده بیشتر تولید می کنند، گفت: صنایع پایین دست که مصرف کننده مواد تولیدی صنایع بالادستی پتروشیمی هستند، برای کشور ارزش افزوده به همراه دارند و تامین مواد با قیمت مناسب برای این واحدها باید جزو اولویت‌ها باشند و این بخش توسط شرکت ملی پتروشیمی و وزارت صنعت، معدن و تجارت حمایت شوند.

وی با اشاره به رشد غیر منطقی قیمت مواد اولیه اظهار کرد: جلوگیری از صادرات محصولات مذکور در حالی که تولیدکنندگان داخلی به آن‌ها نیاز دارند، از دیگر اهداف کارگروه مورد بحث است.

اظهارات مفتح درحالی مطرح شده بود که وزیر نفت نیز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه ایران‌پلاست با تاکید بر این‌که قیمت‌ها هم باید روال منطقی داشته باشد، گفته بود: کمیته‌ای قرار است در این راستا شکل گیرد و قیمت‌ها باید منطقی شوند. وی افزود: با توجه به اتفاقات ارزی ، صادرات برای ما خوب است و باید به مازاد محصولات پتروشیمی و محصولات صنایع پایین دستی در این حوزه توجه شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

3 روز ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

6 روز ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

6 روز ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

1 هفته ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

1 هفته ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

1 هفته ago