Categories: اخبار نساجی

خوراک پتروشیمی‌های محتکر قطع می‌شود

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از قطع خوراک شرکت‌هایی که کالای خود را عرضه نمی کنند، خبر داد.

عبدالحسین بیات درباره قطع خوراک آن دسته از شرکت‌های پتروشیمی‌ که کالا عرضه نمی‌کنند، اظهار کرد: ما سعی نمی‌کنیم به سمت این راهکار برویم چون شرکت‌های پتروشیمی همکاری خوبی با ما دارند و کافی است هر جا که عرضه کم می‌شود، مذاکره کنیم، مدیران ارشد شرکت‌ها سریع اقدام می‌کنند و به مسوولیت‌های خود واقفند.

معاون وزیر نفت افزود: فکر نمی‌کنیم نیاز به قطع خوراک باشد ولی قطع خوراک یک راهکار قانونی است که پیش بینی شده است؛ امیدوارم هرگز به آن نقطه نرسیم.

بر اساس این گزارش، چندی است که برخی شرکت‌های پتروشیمی از کمبود کالا در بازار گله دارند و از سوی دیگر واحدهای پتروشیمی متهم به سهم داشتن در گرانی بازار شده است چرا که قیمت اقلام این صنعت به دلیل کمبود مواد اولیه و نوسان نرخ ارز به شدت افزایش یافته است.

پیشتر قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه ایران پلاست با بیان این‌که برای کاهش قیمت‌های مواد اولیه محصولات پتروشیمی کارگروهی تشکیل شده است، گفت: این کارگروه با هدف کاهش قیمت مواد اولیه محصولات تولیدی واحدهای پایین دستی تشکیل شده که در چند هفته اخیر رشد غیر منطقی داشته‌اند.

وی افزود: صنعت پتروشیمی و صنایع وابسته یکی از مزیت‌های نسبی کشور هستند که هم در افزایش نرخ اشتغال و هم در میزان صادرات نقش تاثیرگذاری دارند. به طوری که باوجود تمام محدودیت‌ها در شش ماهه نخست امسال ۵.۷ میلیارد دلار از محصولات پتروشیمی صادر شد.

وی با بیان این‌که ۳۶ درصد صادرات صورت گرفته در شش ماهه نخست امسال مربوط به محصولات غیر نفتی بوده است گفت: حمایت از صنایع پایین دستی پتروشیمی جزو اولویت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت است و این وزارتخانه از صنایع پایین دست به ویژه آن‌هایی که ماده اولیه تولیداتشان در کشور تامین می‌شود در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که محصولات پتروشیمی در هر مرحله از تولید که به حلقه پایین‌تر می‌روند، ارزش افزوده بیشتر تولید می کنند، گفت: صنایع پایین دست که مصرف کننده مواد تولیدی صنایع بالادستی پتروشیمی هستند، برای کشور ارزش افزوده به همراه دارند و تامین مواد با قیمت مناسب برای این واحدها باید جزو اولویت‌ها باشند و این بخش توسط شرکت ملی پتروشیمی و وزارت صنعت، معدن و تجارت حمایت شوند.

وی با اشاره به رشد غیر منطقی قیمت مواد اولیه اظهار کرد: جلوگیری از صادرات محصولات مذکور در حالی که تولیدکنندگان داخلی به آن‌ها نیاز دارند، از دیگر اهداف کارگروه مورد بحث است.

اظهارات مفتح درحالی مطرح شده بود که وزیر نفت نیز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه ایران‌پلاست با تاکید بر این‌که قیمت‌ها هم باید روال منطقی داشته باشد، گفته بود: کمیته‌ای قرار است در این راستا شکل گیرد و قیمت‌ها باید منطقی شوند. وی افزود: با توجه به اتفاقات ارزی ، صادرات برای ما خوب است و باید به مازاد محصولات پتروشیمی و محصولات صنایع پایین دستی در این حوزه توجه شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

15 ساعت ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

16 ساعت ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

4 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

7 روز ago

قاچاق و واردات بی رویه پوشاک، صنعت نساجی کشور را تهدید می‌کند

مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، ‌نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…

1 هفته ago

۶ هزار میلیارد ریال تجهیزات جدید برای کارخانه نساجی بروجرد خریداری شد

نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…

1 هفته ago