Categories: اخبار نساجی

خیز عمان برای تبدیل شدن به مرکز تجارت در منطقه خلیج فارس

 

 عمان در تلاش برای تنوع بخشیدن به درآمدهای خود سعی دارد بندر سوهار را به مرکز تجارت در منطقه خلیج فارس تبدیل و در این زمینه با بنادر اماراتی رقابت کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، تبلیغی که در کنار بزرگراهی در خارج از بندر جبل علی دوبی نصب شده می گوید، نیازی نیست که شرکت ها کالاهای خود را از طریق مسیر تنگه هرمز ترانزیت کنند. در عوض آنها می توانند کالاهایشان را در بندری در خارج از خلیج فارس تحویل بگیرند و آن را از طریق خشکی به منطقه انتقال دهند.

در این بیلبورد تبلیغاتی نوشته شده است: «چرا وقتی می توانید مستقیما به خلیج فارس برسید، از مسیر تنگه هرمز استفاده می کنید؟» این بیلبورد، بندر جبل علی را نیز به چالش می کشد که به واسطه تخلیه بسیاری از محموله های ورودی به منطقه از مسیر تنگه هرمز به یکی از بزرگترین بنادر جهان تبدیل شده است.

این تبلیغ، درست در کنار بندر جبل علی، توسط بندر سوهار، تاسیسات واقع در ساحل شمالی عمان که فاصله ای حدودا ۲۰۰ کیلومتری با جنوب شرق دوبی دارد، سفارش داده شده است.

سوهار رقابت خود را در زمینه تخلیه و بارگیری محموله های دریایی با جبل علی و دیگر بنادر مهم داخل خلیج فارس آغاز کرده است. این بخشی از طرح بلندپروازانه عمان برای تنوع بخشیدن به منابع درآمدی خود علاوه بر نفت است. این طرح حکایت از آن دارد که تجارت خارجی در منطقه در سال های آینده تحولات قابل توجهی را شاهد خواهد بود.

ادوین لامرس، مدیر اجرایی بازرگانی سوهار گفت، هدف این بندر تخلیه و بارگیری محموله های بزرگ کل منطقه خلیج فارس است، نه فقط عمان و این یکی از پروژه های کلیدی برای صنعتی شدن این کشور است.

وی افزود: «این پروژه هزینه های زنجیره عرضه را برای عمان پایین می آورد.»

عمان هم با پرسش مهمی که تمام صادر کنندگان نفت متمول حاشیه خلیج فارس با آن مواجه اند، روبروست: وقتی نفت تمام شود، ما چکار باید بکنیم؟
هرچند کشورهای عربستان، امارات و قطر ذخایر عظیمی برای ادامه تولید نفت و گاز در دهه های آینده دارند، اما ذخایر انرژی عمان بسیار کمتر است، بنابراین احتمالا منابع انرژی این کشور زودتر به اتمام خواهد رسید. برآوردهای شرکت چندملیتی بی پی نشان می دهد که ذخایر نفت عمان ممکن است با میزان تولید فعلی در حوالی سال ۲۰۳۰ به اتمام برسد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

4 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago