اقتصاد سیاسی – در سراسر نیمه دوم دهه ۱۳۳۰ جعفر شریف امامی وزیر صنایع و معادن در سال های ۱۳۳۶ الی ۱۳۳۹ و معاونش طاهر ضیایی برای تاسیس اتاق صنایع و معادن پافشاری می کردند.
در سال ۱۳۳۶ شریف امامی پیش نویس لایحه ای را برای تصویب تشکیل اتاق صنایع و معادن ایران تسلیم مجلس کرد اما با مقاومت سناتور نیک پور و هم پیمانان اش مواجه شدند که از کاهش قدرت اتاق بازرگانی با تاسیس اتاق صنایع و معادن بیم داشتند.
در سال ۱۳۴۰ گروهی از صاحبان صنایع از علی امینی در خواست تاسیس چنین اتاقی را کردند و در مهر همان سال اتحادیه صاحبان صنایع را برای تحقق مطالبتشان تاسیس کردند. در نهایت با تلاش های طاهر ضیایی که در کابینه علم در سال های ۱۳۴۱ الی ۱۳۴۲ وزیر صنایع و معادن شد در همان مهر ۱۳۴۱ مورد تصویب هیات دولت قرار گرفت و در همان سال اتاق صنایع و معادن کشور توسط ۳۰ نفر از صاحبان صنایع و معادن کشور تشکیل شد و شریف امامی به عنوان نخستین رییس اتاق برگزیده شد. در خقیقت انتخاباتی برای ریاست شریف امامی برگزار نشد و وی به این مقام منتصب گردید.
در میان هیات نمایندگان اتاق صنایع و معادن صاحبان صنایع بزرگ چون قاسم لاجوردی از گروه صنعتی بهشر، حاج محمد تقی برخوردار صاحب پارس الکتریک، توشیبا و سیمان کرمان و غیره، علی و کاظم خسرو شاهی مالکان گروه صنعتی مینو و گروه صنعتی کی بی اس، حاج عبدالله مقدم مالک کارخانه های بزرگ نساجی، احمد و محمود خیامی صصاحبان گروه صنعتی ایران ناسیونال، بانک صنعتی ایران و بیمه آسیا، علی و محمود رضایی صاحبان گروه صنعتی شهریار و چندین معدن، رحیم متقی ایروانی صاحب گروه صنعتی ملی بودند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…