Categories: اخبار نساجی

درآمد ۸۱۵ هزار میلیارد ریالی ارزش افزوده/ تامین ۳۶.۵ درصد بودجه از مالیات

نسبت درآمد مالیاتی به منابع بودجه عمومی کشور از ۲۸ درصد در سال ۸۴، به ۳۶.۵ درصد در سال گذشته رسید و از ابتدای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده تا فروردین سال جاری ۸۱۵ هزار میلیارد ریال درآمد کسب شد.

سال‌های اخیر از نظر عملکرد مالیاتی کشور، سال‌های موفقیت، کارآمدی و پیشرفت بوده، چرا که کلیدی‌ترین تحولات نظام مالیاتی در این سال‌ها رقم خورده است، از جمله تکمیل طرح جامع مالیاتی، پیاده‌سازی پروژه پیشخوان دولت و واگذاری مشاغل خودرو، ایجاد زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات، طراحی و بسترسازی جهت دریافت اظهارنامه‌ها به صورت الکترونیکی و از همه مهمتر اجرای مالیات بر ارزش افزوده که موجب تحول اساسی در اقتصاد کشور شد.

سازمان امور مالیاتی کشور در راستای گسترش پایه‌های مالیاتی علاوه بر اقدامات اصلاحی در مواردی در قوانین و مقررات مربوط به دوره ۱۳۸۴ تا ۹۱ در دولت‌های نهم و دهم در راستای طرح تحول اقتصادی کشور مبادرت به معرفی قوانین و مقررات در بخش مالیات‌های مستقیم و مالیات کالاها و خدمات کرد.

معرفی مالیات بر ارزش افزوده، تدوین لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و اصلاح مقررات مالیاتی در قوانین برنامه‌های توسعه‌ای از جمله این اقدامات است.

تدوین لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم پس از دو سال کار کارشناسی به تهیه پیش‌نویس انجامید و این پیش‌نویس در قالب ۵۳ ماده در سال ۹۱ به تصویب هیئت وزیران رسید و هم اکنون در کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.

گسترش پایه‌های مالیاتی، تعدیل نرخ‌ها و رفع تبعیض‌های مالیاتی، مشوق‌ها و معافیت‌های مالیاتی، ضمانت‌های اجرایی و جرایم مالیاتی قانون، مکانیزه کردن فرایندهای مالیاتی و ساده‌سازی و شفاف‌سازی مقررات و فرایندها محورهای اصلی اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم را تشکیل می‌دهند.

همچنین در این دوره برخی مقررات مالیاتی اصلاح شد که از جمله آنها می‌توان به ایجاد پایگاه اطلاعات درآمدی ـ هزینه‌ای مؤدیان مالیاتی، الزام صاحبان مشاغل به نصب صندوق مکانیزه فروش، اصلاح ساختار توزیع عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده میان شهرداری‌ها اشاره کرد.

بر این اساس، نسبت درآمدهای مالیاتی به کل منابع بودجه عمومی کشور که در سال ۸۴ معادل ۲۸.۶ درصد بود، در سال ۹۱ به ۳۶.۵ درصد رسید.

از ۱۵ شهریور ۸۷ تا ۸ تیرماه امسال ۳۶۵ هزار و ۸۴۴ مؤدی در سامانه مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۲۱۴ هزار و ۳۸۱ نفر اشخاص حقیقی و ۱۵۱ هزار و ۴۶۳ نفر اشخاص حقوقی هستند.

از ابتدای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در مهر ماه ۸۷ تا پایان فروردین در مجموع ۲ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۸۳۰ فقره اظهارنامه توسط مؤدیان مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده تسلیم ادارات امور مالیاتی شده و در مجموع ۸۱۵ هزار و ۳۰۲ میلیارد ریال مالیات و عوارض ارزش افزوده ابراز شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

استقبال عالی از چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان(ویدیو)

چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان با بازخورد بسیار عالی و به صورت…

18 ساعت ago

نمایشگاه کاشان فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن تولیدکنندگان صنعت فرش ماشینی(ویدیو)

کاشان به عنوان قطب صنعت فرش پتانسیل های خوبی در حوزه توسعه بازار هایی برای…

19 ساعت ago

کنارهم قرارگرفتن تولیدکنندگان راهی برای رشد وموفقیت صنعت نساجی(ویدیو)

شرکت کامل پتروتک شیمی یک شرکت دانش بنیان است که در زمینه تولید مواد اولیه…

19 ساعت ago

صنعت پوشاک و منسوجات، تجارت بین الملل و الگویابی صادرات به اروپا

ترجمه و اقتباس، تدوین و تحلیل: ابوالفضل قندچی/ دارای دکترای مهارتی (DBA) عصر جدید تجارت…

2 روز ago

هـدف شـرکت فـرجاد تـوان آسـیا کمک به صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی باید در سال های آینده قوی تر و موفق تر…

3 روز ago

بـرگزاری نـمایشگاه صنـایع وابـسته فـرش ماشینی موجب رونق این صنعت می شود(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان بعد از ۳سال برگزار شد. این…

3 روز ago