به گزارش خبرنگار مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت به تازگی کالاهای کتاب تعرفه را برای واردات، به ۱۰ گروه کالایی تقسیم کرده است که بر این اساس، ۵ گروه کالایی ارز ۱۲۲۶ تومانی و ۵ گروه دیگر نیز، ارز حاصل از صادرات دریافت خواهند کرد.
متن کامل بخشنامه بانک مرکزی که در تاریخ ۲۲/۴/۹۱ با امضای حمیدرضا فتحعلی و مسعود فارسسی از اداره سیاستها و مقررات ارزی بانک مرکزی به ۲۱ بانک عامل از جمله بانک ایران و ونزوئلا ابلاغ شده است، به شرح زیر است:
” با سلام
احتراما با توجه به تغییرات انجام شده در اوراق ثبت سفارش صادره توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر اولویتبندی کالاهای وارداتی، لازم است آن بانک پس از دریافت اوراق مذکور، صرفا در خصوص اولویتهای اول تا پنجم نسبت به گشایش اعتبار اسنادی، ثبت برات اسنادی و یا انجام حواله به نرخ رسمی و با قائل شدن حق تقدم به ترتیب اولویتهای مذکور، با رعایت کامل مفاد مجموعه مقررات ارزی و سایر ضوابط مربوطه اقدام نمایند.
ضمنا در خصوص کلیه ثبت سفارشهای صادره مربوط به قبل از تاریخ ۱۸/۴/۹۱ اضافه مینماید در صورتی که اوراق مذکور به آن بانک ارایه و تاکنون هیچگونه وجهی بابت تمام و یا قسمتی از ثبت سفارشهای مربوطه از متقاضی دریافت نگردیده است، اوراق فوق الذکر قابل اقدام نبوده و متقاضیان میتوانند جهت تعیین گروه کالا و صدور مجوز جایگزین جدید به استان محل صدور ثبت سفارش خود مراجعه نمایند.
همچنین تمامی ثبت سفارشهای صادره از سوی وزارت مذکور که در خصوص آنها از سوی این بانک مجوز صادر گردیده است، کماکان از اعتبار لازم برخوردار بوده و ارایه خدمات بانکی به آنها بلامانع است.”
همچنین رونوشت این بخشنامه به مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت – عطف به نامههای شماره ۱۰۲۱۴۶/۶۰ مورخ ۱۲/۴/۹۱ و ۱۰۸۵۳۸/۶۰ مورخ ۱۹/۴/۹۱ هم ارسال شده است.
نکته جالب در رونوشت این نامه درخواست بانک مرکزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت است که چنین آمده است:” “ضمنا با توجه به توافق به عمل آمده در دفتر ریاست کل محترم این بانک در تاریخ ۲۱/۴/۹۱ خواهشمند است به منظور پیشگیری از بروز مشکلات برای بانکهای عامل دستور فرمایند در خصوص اولویتهای ششم الی دهم در قسمت “نوع محل تامین” اوراق ثبت سفارش، از درج عبارت ” از محل ارز بانک مرکزی( به نرخ فروش بانکهای عامل)، خودداری نمایند.”
مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت در این باره گفته است: باید به تدریج بخشی از واردات کشور با استفاده از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی تامین مالی شود که بر این اساس، اولویت بندی که از سوی سازمان توسعه تجارت ایران صورت گرفت، دستیابی به چنین هدفی را امکان پذیر کرد.
وی افزوده است: تمامی ردیفهای کالایی به ۱۰ گروه تقسیم شده اند که واردات ۵ گروه اول ۳۰ میلیارد دلار و واردات ۵ گروه بعدی نیز در همین حد ارز نیاز دارد. کالاهایی که اولویت بالاتری برای واردات به کشور دارند، در ۵ گروه اول قرار می گیرند که ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی دریافت خواهند کرد و کالاهایی که در ۵ اولویت بعدی قرار می گیرند، از ارز حاصل از صادرات تامین مالی خواهند شد.
وزیر صنعت معدن و تجارت تصریح کرده است: این اولویت بندی به این دلیل از سوی دولت صورت گرفته تا کالاهایی که به تشخیص دولت باید به کشور وارد شوند و در اولویت قرار دارند بتوانند سریعتر تامین مالی شوند. هم اکنون کالاهای اساسی، دارویی و تجهیزات پزشکی در اولویت اول و دوم دریافت ارز ۱۲۲۶ تومانی هستند.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…