درخواست مدیرعامل مجمع هنرمندان صنایع دستی از محمدعلی نجفی:مصوبه استقلال صنایع دستی بازنگری شود

 

مدیرعامل مجمع هنرمندان صنایع دستی کشور از رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خواست تا سریع‌تر آسیب‌شناسی دقیقی‌ درباره‌ی صنایع دستی داشته باشد و در مصوبه‌ی استقلال صنایع دستی بازنگری کند.

حسین بختیاری درباره‌ی تأثیر مدیریت محمدعلی نجفی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و بویژه بخش صنایع دستی، اظهار کرد: اطلاع دارم که آقای نجفی فردی پرتحرک است؛ ولی نمی‌دانم قصه‌ی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری چیست که عموما دولت‌های مختلف‌، آن را به اشخاصی می‌سپارند که تحرکات سیاسی دارند و در جامعه نام‌شان مطرح است‌.

او سپس گفت: از نظر علمی، آقای نجفی واقعا «دکتر» است و شخصیتی فرهنگی دارد. پا به کار است و از نظر عملیات اجرایی می‌توان روی او حساب کرد.

این فعال حوزه‌ی صنایع دستی ادامه داد: البته نمی‌دانم نظر او درباره‌ی صنایع دستی چیست. تا چند وقت پیش، همه‌ی گمانه‌زنی‌ها درباره‌ی انتخاب آقای صالحی امیری بود، ولی چند روز پیش، صورت مسأله تغییر کرد. به هر حال، امیدوارم این انتخاب برای صنایع دستی مبارک باشد و او باید به سبکی عمل کند که یک مدیرعامل کارآمد اجرایی، عمل می‌کند. اگر نجفی از این حوزه شناخت دارد، باید آن را بیشتر بشناسند و اگر شناختش کم است، باید از مشاوران و صاحب‌نظران کمک بگیرد.

وی بیان کرد: لازم است رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سریعا برای آسیب‌شناسی این حوزه، جلسه‌ای را با فعالان بگذارد و آسیب‌هایی را که در دو دهه‌ی اخیر، صنایع دستی را مورد هجوم قرار داده و باعث رکود آن شده است‌، شناسایی کند. حتی اگر لازم باشد می‌تواند مشکلات و راهکارها را کتبا دریافت کند، اگر عملی هم نشود، اشکالی ندارد، حداقل اطلاعات او تکمیل می‌شود.

بختیاری با اشاره به سرعت عمل رییس‌جمهور در تشکیل کابینه و معرفی آن به مجلس، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های آقای روحانی داشتن سرعتی بی‌سابقه در کار است. بنابراین در هر حوزه‌ای، این سرعت عمل باید مد نظر قرار گیرد، چراکه عقب‌ماندگی‌های زیادی وجود دارد و اگر به آن‌ها توجه نشود دچار زوال می‌شویم.

او همچنین پیشنهاد کرد: در این جلسه‌ها بهتر است از حضور مدیرانی که در سال‌های مختلف، مدیریت سازمان و معاونت صنایع دستی را برعهده داشتند، بهره گرفته شود. عمر اداری صنایع دستی به پنج دهه هم نمی‌رسد، ولی در این مدت، بیش از ۲۰ نفر در آن مدیر شده‌اند و آن‌ها می‌توانند بگویند چه اتفاقاتی در این سال‌ها رخ داده است و آقای نجفی هم با اطلاعات بیشتری درباره‌ی صنایع دستی می‌تواند تصمیم بگیرد.

مدیرعامل مجمع هنرمندان صنایع دستی کشور با اشاره به مصوبه‌ی استقلال صنایع دستی که سال ۸۳ توسط مجلس صادر شد، گفت: این مصوبه باید مورد بررسی قرار گیرد و ضرورتا باید جزو اولویت‌های کاری رییس جدید این سازمان باشد. متأسفانه این مصوبه سال‌ها خاک خورده است.

بختیاری درباره‌ی ویژگی‌های معاون صنایع دستی نیز معتقد است: این‌که مدیری فقط «چَشم» بگوید و کار انجام دهد، ما را به سرانجام نمی‌رساند، داشتن تجربه‌ی اجرایی، شایستگی و کارآمدی باید جزو ویژگی‌های صنایع دستی باشد. صنایع دستی مدیر اسمی نمی‌خواهد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شمارش معکوس برای نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول ۱۴۰۳!

نمایشگاه بین‌المللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایش‌ها…

2 روز ago

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

3 روز ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

6 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

6 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

1 هفته ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago