در دو سال اخیر نسبت به سال های قبل واردات و صادرات پوشاک کاهش یافت

‏بررسی آمار مبادلات پوشاک طی ۵ سال اخیر نشان می دهد که واردات پوشاک در سال ۸۲ معادل ۶ میلیون و ۴۴۹ هزار دلار بوده و در سال ۸۳ با بیش از ۳ برابر رشد به رقم ۱۹ میلیون و ۷۱۸ هزار دلار رسیده است.
این رقم در سال ۸۴ با رشدی معادل ۳۰ درصد به ۲۸ میلیون و ۳۱۰ هزار دلار رسید و در حالی که انتظار می رفت در سال ۸۵ نیز شاهد رشد واردات پوشاک باشیم، به یک باره رقم واردات با ۴ برابر کاهش به ۷ میلیون و ۶۳۸ هزار دلار در سال ۸۵ رسید. هر چند این رقم در سال ۸۶ با حدود دو برابر رشد نسبت به سال ۸۵ به ۱۲ میلیون و ۴۲۱ هزار دلار افزایش یافت ولی همچنان با رقم افزایشی واردات که از سال ۸۲ آغاز شده و سال ۸۴ به بالاترین میزان خود رسیده بود فاصله دارد. میزان واردات پوشاک در دو ماهه اول سال ۸۷ نیز یک میلیون و ۷۰۴ هزار دلار بوده که پیش بینی می شود در صورت ادامه روند کنونی، واردات پوشاک نه تنها از سال ۸۴ بلکه از سال ماقبل خود نیز کمتر باشد. واردات پوشاک طی دو سال اخیر در حالی سیر نزولی داشته که میزان صادرات آن هم کاهش یافته است.
صادرات پوشاک: در سال ۸۲ به میزان ۲۳۷ میلیون و ۱۲۲ هزار دلار پوشاک به خارج از کشور صادر شد که حدود ۱۸۰ میلیون دلار آن مربوط به ۵ کشور آذربایجان، عراق، افغانستان، امارات و قزاقستان بود. میزان صادرات پوشاک در سال ۸۳ با ۳۵ درصد کاهش نسبت به سال قبل از آن به رقم ۱۶۱ میلیون و ۳۸۵ هزار دلار رسید که ۵ کشور عمده خریدار پوشاک ایران در این سال آذربایجان، افغانستان، گرجستان، قزاقستان و امارات بودند. عراق در سال ۸۲ که ۴۶ میلیون و ۱۳۲ هزار دلار پوشاک از ایران وارد کرده و در رده دوم قرار داشت، در سال ۸۳ تنها با واردات ۶ میلیون و ۷۸۵ هزار دلار به رتبه ششم تنزل یافت. در سال ۸۴ صادرات پوشاک به خارج از کشور بدون کاهشی محسوس ۱۶۰ میلیون و ۷۲۴ هزار دلار بود و در این سال عراق با واردات ۲۶ میلیون و ۴۲۴ هزار دلار پوشاک دومین کشور وارد کننده پوشاک از ایران در سال ۸۴ بودند و امارات متحده عربی که طی سال های ۸۲ و ۸۳ همواره در بین فهرست ۵ کشور عمده خریدار این محصول از کشورمان قرار داشت در سال ۸۴ در رتبه یازدهم جای گرفت.‏ صادرات پوشاک در سال ۸۵ نسبت به سال ماقبل آن (۸۴) با حدود ۱۷ درصد کاهش به ۱۳۱ میلیون و ۵۶ هزار دلار رسید که بیشترین میزان آن به عراق با ۳۴ میلیون و ۷۷۲ هزار دلار، آذربایجان با ۲۶ میلیون و ۷۸ هزار دلار، افغانستان با ۲۱ میلیون و ۷۳۹ هزار دلار، قرقیزستان با ۱۱ میلیون و ۸۰۳ هزار دلار و قزاقستان با ۹ میلیون و ۳۹۳ هزار دلار بود. در سال ۸۶ به میزان ۱۱۷ میلیون و ۴۲۵ هزار دلار پوشاک به خارج از کشور صادر شد. دو ماهه اول امسال نیز میزان صادرات پوشاک ۶ میلیون دلار بود.

عمده ترین کشورهای صادر کننده پوشاک به ایران: طی سالهای ۸۲ تا ۸۴ کشورهای متحده عربی، چین و ترکیه همواره ۳ کشور عمده صادر کننده پوشاک به ایران بودند به طوری که در سال ۸۲ معادل ۳ میلیون و ۱۱۸ هزار دلار از چین و ۲۲۱ هزار دلار از ترکیه وارد کشور شد.‏ در سال ۸۳ نیز ۹ میلیون و ۵۶۵ هزار دلار از امارات متحده عربی، ۳ میلیون و ۴۷۵ هزار دلار از چین و ۲ میلیون و ۲۱۲ هزار دلار پوشاک از ترکیه وارد ایران شد. در سال ۸۴ سه کشور امرات، چین و ترکیه مجموعاً ۲۴ میلیون دلار پوشاک به ایران صادر کردند که سهم امارات ۱۵ میلیون و ۳۸۶ هزار دلار، چین ۷ میلیون و ۶۵ هزار دلار و ترکیه یک میلیون و ۷۴۰ هزار دلار بود. در سال ۸۵، امارات، چین، ایتالیا، سه کشور عمده صادر کننده پوشاک به ایران بودند و ترکیه تنها با صادرات ۳۵۷ هزار دلار پوشاک به ایران بر خلاف سالهای قبل در رده چهارم قرار گرفت و ایتالیا با صدور ۵۹۱ هزار دلار پوشاک در این سال جای ترکیه را گرفت. در این مدت ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار دلار پوشاک از امارات و ۲ میلیون و ۳۶۷ هزار دلار از چین وارد شد.‏ ‏۳ کشور عمده صادر کننده پوشاک بین المللی ایران در سال ۸۶ امارات، چین و سوئیس بودند که در مجموع بیش از ۹ میلیون دلار پوشاک به ایران صادر کردند و ایتالیا و ترکیه به ترتیب با صدور یک میلیون و ۱۴۵ هزار دلار و ۶۱۸ هزار دلار پوشاک به ایران در رده های بعدی قرار گرفتند. در دو ماهه اول امسال نیز امارات، چین و ایتالیا ۳ کشور عمده صادر کننده پوشاک به ایران بودند.‏
‏(منبع: گمرک ایران)‏

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

2 روز ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

2 روز ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

3 روز ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

3 روز ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

3 روز ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

4 روز ago