Categories: اخبار نساجی

در شرایط تحریم باید بدنبال شکوفایی ساخت ماشین آلات بود

 

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) با اشاره به رشد منفی در بخش ساخت ماشین آلات و پیمانکاری گفت: در شرایط تحریم مسئولان مربوطه باید بدنبال شکوفایی بخش ماشین آلات صنعتی و تجهیزات آن بروند.

به گزارش ایرنا، ˈغلامرضا شافعیˈ روز سه شنبه در پانزدهمین همایش معرفی شرکت های برتر ایران، به کاهش رشد فروش شرکت های پیمانکاری و نیز سازندگان ماشین آلات و تجهیزات آن اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش فعالیت این بنگاه ها نشان دهنده کاهش ایجاد واحدهای صنعتی در کشور است که سیاستگزاران و مسئولان باید به این نکته توجه بیشتری داشته باشند.

به گفته وی، این امر در شرایطی رخ داده که کشور در تحریم بسر می برد و طبعا باید تقاضای بیشتری برای پیمانکاران و سازندگان ماشین آلات در کشور وجود داشته باشد.

شافعی تاکید کرد: در حالی به برخی از پروژه های عمرانی منابع کافی تعلق نمی گیرد که این منابع صرف هزینه های جاری کشور می شود.

وی با اشاره به مسئولیت مسئولان در قبال نسل های آینده بیان کرد: درست است که منابع نفتی باید استخراج شود، اما این به معنای تمام کردن منابع و درآمدهای حاصل از آنها نیست.

شافعی بیان کرد: ثروت کشور متعلق به نسل های آینده نیز می باشد و هیچ نسلی حق ندارد دارایی آنها را پیش خور کند.

وی همچنین از گروه های خدمات بازرگانی و صنعت و نیز ارتباطات و مخابرات بعنوان گروه هایی از بنگاه ها نام برد که با رشد فروش مواجه بوده اند.

رئیس ایدرو با بیان این که، ۱۰۰ شرکت برتر ایران ۸۰ درصد ارزش افزوده اقتصاد کشور را ایجاد می کنند، اظهار داشت: این امر نشان می دهد باید روی شرکت های برتر کشور متمرکز شویم، ضمن آن که شرکت های کوچکتر را نیز فراموش نکنیم.

شافعی ادامه داد: ۸۷.۸ درصد صادرات کشور توسط ۱۰۰ شرکت برتر صورت می گیرد که عمده صادرات حوزه صنعت، معدن و خدمات با تلاش همین شرکت ها محقق می شود.

وی با اشاره به این که، شرکت های فعال در حوزه صنایع نوین در بین ۱۰۰ شرکت برتر ایران جایگاهی نداشته اند، تصریح کرد: این در حالی است که سال گذشته در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر فورچون که شرکت های برتر جهانی را معرفی می کند، ۲۳ شرکت ˈهای تکˈ وجود داشت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کشور ما در بعضی از حوزه ها در بین کشورهای برتر دنیا حضور دارد و جوانان ما در المپیادها می درخشند که باید از این استعدادها در عرصه مدیریت و اقتصاد و بنگاه ها نیز بهره گیری شود.

شافعی همچنین خواستار آن شد که، شرکت های برتر ایران با استفاده از توان آموزشی دانشگاه ها، اساتید داخلی و خارجی و یا بهره گیری از امکانات سازمان مدیریت صنعتی، هر کدام حداقل سه مدیر در تراز جهانی تربیت کنند تا نیروی انسانی و مدیران کافی برای ارتقای شرکت های ایرانی در دنیا به وجود بیاید.

وی با بیان این که، فروش پانصدمین شرکت فهرست فورچون یک و نیم برابر فروش برترین شرکت ایرانی است، افزود: اگر بخواهیم به جایگاه واقعی خود در دنیا برسیم فروش شرکت برتر ایران باید حداقل ۵۰ درصد افزایش یابد.

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران پیشنهاد کرد که رعایت اخلاق و مسئولیت پذیری اجتماعی در درون بنگاه ها و نیز محیط کسب و کار آنها به عنوان یکی از ملاک های انتخاب شرکت های برتر مورد ملاحظه قرار گیرد.

لازم به ذکر است در پانزدهمین همایش معرفی شرکت های برتر ایران که امروز در محل سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، فهرست ۴۰۰ شرکت برتر ایران در شاخص فروش معرفی شدند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

6 ساعت ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

8 ساعت ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

2 روز ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

2 روز ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

5 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

1 هفته ago