سال گذشته رتبه ایران بین ۱۴۰ کشور جهان ۷۴ شده بود و نسبت به ۲۰۱۴، ۹ پله بهبود داشت. البته نمره ایران افزایش یافته اما به خاطر رشد بیشتر در بهبود این شاخص در کشورهایی که رتبه تقریبا یکسانی با ایران داشتهاند،رتبه ایران پایین آمده است.
مجمع جهانی اقتصاد به تازگی گزارش رقابتپذیری اقتصادی مربوط به سال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ را منتشر کرده است. این گزارش به رتبهبندی کشورها از نظر رقابتپذیری اقتصادی میپردازد.
سال گذشته رتبه ایران بین ۱۴۰ کشور جهان ۷۴ شده بود و نسبت به ۲۰۱۴، ۹ پله بهبود داشت. البته نمره ایران افزایش یافته اما به خاطر رشد بیشتر در بهبود این شاخص در کشورهایی که رتبه تقریبا یکسانی با ایران داشتهاند،رتبه ایران پایین آمده است. مطابق این شاخص ایران در ملزومات اساسی رتبه ۶۱، در گسترش کارآیی رتبه ۸۹ و در نوآوری و عوامل پیچیده رتبه ۱۰۱ را در میان ۱۳۸ کشور جهان کسب کرده است.
ایران از نظر زیرشاخص نهادها بهطور کلی در رتبه ۹۰ جهان قرار گرفته است. این زیرشاخص شامل موارد زیادی از جمله حقوق مالکیت، قدرت حفاظت از سرمایهگذاری، اعتماد عمومی به سیاستمداران، پرداختهای غیرمعمول و رشوه، هزینههای تجاری تروریسم، هزینههای تجاری جرم و جنایت، جنایات سازمانیافته، شفافیت سیاستگذاری دولت و برخی موارد دیگر میشود.
این موارد میتوانند در سفرهای تجاری و سفرهایی که به قصد سرمایهگذاری و تجارت به ایران انجام میشود، موثر باشند. در میان مهمترین این زیرشاخصها میتوان به رتبه ۱۰۵ ایران از نظر هزینههای تجاری تروریسم، رتبه ۷۹ از نظر هزینه تجاری خشونت و جنایت و رتبه ۹۰ ایران از نظر خشونتها و جرایم سازمانیافته اشاره کرد. این موارد در کنار قابل اطمینان بودن خدمات پلیس، شاخصهای امنیت کشور محسوب میشوند که علاوهبر گردشگری با قصد تجارت، برای گردشگران خارجی نیز اهمیت دارند.
بهترین عملکرد ایران مربوط به خطوط تلفن ثابت میشود. ایران در این شاخص بین ۱۳۸ کشور، رتبه ۲۳ را به دست آورده است. بدترین عملکرد با رتبه ۱۱۱، مربوط به کیفیت زیرساخت حمل و نقل هوایی است که البته نسبت به سال گذشته، ۷ رتبه بهتر شده است.
اما مجمع جهانی اقتصاد در قسمتی از گزارشش به بررسی مشکلسازترین عوامل برای انجام کسبوکار پرداخته است. در کسبوکارهای ایران، دسترسی به فاینانس اصلیترین مشکل بوده، در جایگاه دوم تورم و بعد از آن هم بروکراسی دولتی ناکارآمد قرار داشته است.
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…
مجتبی دستمالچیان در حاشیه نخستین رویداد ملی پلیمر، نساجی و پوشاک زنجان افزود: امروز که…
نساجی بروجرد؛ توسعه ۱۶۶ درصدی و نیاز به حمایت بیشتر برای حفظ برند ملی فاطمه…
فرآیندهای تحت خلاء در چهار حوزه کلی در صنعت نساجی کاربرد دارند. این حوزهها عبارتند…
صنعت منسوجات خانگی و خوشخواب که تامینکننده مواد اولیه و فناوری تولید برای تولیدکنندگان داخلی…