Categories: اسلاید شو

دسترسی به فاینانس، بزرگترین مشکل کسب‌ وکاردر ایران

سال گذشته رتبه ایران بین ۱۴۰ کشور جهان ۷۴ شده بود و نسبت به ۲۰۱۴، ۹ پله بهبود داشت. البته نمره ایران افزایش یافته اما به خاطر رشد بیشتر در بهبود این شاخص در کشورهایی که رتبه تقریبا یکسانی با ایران داشته‌اند،رتبه ایران پایین آمده است.

مجمع جهانی اقتصاد به تازگی گزارش رقابت‌پذیری اقتصادی مربوط به سال ۲۰۱۶-۲۰۱۷ را منتشر کرده است. این گزارش به رتبه‌بندی کشورها از نظر رقابت‌پذیری اقتصادی می‌پردازد.

سال گذشته رتبه ایران بین ۱۴۰ کشور جهان ۷۴ شده بود و نسبت به ۲۰۱۴، ۹ پله بهبود داشت. البته نمره ایران افزایش یافته اما به خاطر رشد بیشتر در بهبود این شاخص در کشورهایی که رتبه تقریبا یکسانی با ایران داشته‌اند،رتبه ایران پایین آمده است. مطابق این شاخص ایران در ملزومات اساسی رتبه ۶۱، در گسترش کارآیی رتبه ۸۹ و در نوآوری و عوامل پیچیده رتبه ۱۰۱ را در میان ۱۳۸ کشور جهان کسب کرده است.

ایران از نظر زیرشاخص نهادها به‌طور کلی در رتبه ۹۰ جهان قرار گرفته است. این زیرشاخص شامل موارد زیادی از جمله حقوق مالکیت، قدرت حفاظت از سرمایه‌گذاری، اعتماد عمومی به سیاستمداران، پرداخت‌های غیرمعمول و رشوه، هزینه‌های تجاری تروریسم، هزینه‌های تجاری جرم و جنایت، جنایات سازمان‌یافته، شفافیت سیاست‌گذاری دولت و برخی موارد دیگر می‌شود.

این موارد می‌توانند در سفرهای تجاری و سفرهایی که به قصد سرمایه‌گذاری و تجارت به ایران انجام می‌شود، موثر باشند. در میان مهم‌ترین این زیرشاخص‌ها می‌توان به رتبه ۱۰۵ ایران از نظر هزینه‌های تجاری تروریسم، رتبه ۷۹ از نظر هزینه تجاری خشونت و جنایت و رتبه ۹۰ ایران از نظر خشونت‌ها و جرایم سازمان‌یافته اشاره کرد. این موارد در کنار قابل اطمینان بودن خدمات پلیس، شاخص‌های امنیت کشور محسوب می‌شوند که علاوه‌بر گردشگری با قصد تجارت، برای گردشگران خارجی نیز اهمیت دارند.

بهترین عملکرد ایران مربوط به خطوط تلفن ثابت می‌شود. ایران در این شاخص بین ۱۳۸ کشور، رتبه ۲۳ را به دست آورده است. بدترین عملکرد با رتبه ۱۱۱، مربوط به کیفیت زیرساخت حمل و نقل هوایی است که البته نسبت به سال گذشته، ۷ رتبه بهتر شده است.

 اما مجمع جهانی اقتصاد در قسمتی از گزارشش به بررسی مشکل‌سازترین عوامل برای انجام کسب‌وکار پرداخته است. در کسب‌وکارهای ایران، دسترسی به فاینانس اصلی‌ترین مشکل بوده، در جایگاه دوم تورم و بعد از آن هم بروکراسی دولتی ناکارآمد قرار داشته است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

2 ساعت ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

5 ساعت ago

ریچارد آرکرایت پیشگام انقلاب صنعتی و پدر سیستم کارخانه‌های مدرن

ریچارد آرک‌رایت: پدر سیستم کارخانه های صنعتی مدرن ریچارد آرکرایت بود. او که یک مرد…

8 ساعت ago

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

1 روز ago

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

2 روز ago

تحول در تولید نخ BCF توسط شرکت Oerlikon Neumag

شرکت Oerlikon Neumag در حال متحول کردن تولید نخ BCF با کارخانه نوآورانه BCF خود…

2 روز ago