Categories: مد و پوشاک

دستیابی محققان کشور به فرمول آزمایشگاهی ساخت نانوکامپوزیت‌های جاذب رادار

 

محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران و دانشگاه پیام نور تهران با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور طی یک طرح پژوهشی به فرمول آزمایشگاهی ساخت نانو کامپوزیت‌های جاذب رادار بر پایه پلیمرهای رسانا در محدوده‌های فرکانسی متنوع دست یافتند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر نعیمه بحری لاله، مجری طرح در این باره اظهار کرد: امروزه جذب امواج الکترومغناطیس در ناحیه میکروموج در حوزه‌های تکنولوژی نظامی و مدنی از اهمیت بسزایی برخوردار است. با رشد سریع وسایل الکترونیکی به دانش و موادی نیاز است که امواج مضر را جذب کند و ارزان و مناسب هم باشد. در مهندسی هوا فضا، پیشرفت مواد جاذب میکروموج در گستره وسیع طیف الکترومغناطیس بخش عظیمی از تکنولوژی امنیتی را شامل می‌شود که جهت کاهش رادار بازتابی از سطح هواپیما استفاده می‌شود.

وی افزود: مواد نانو به دلیل خواص بی نظیر الکتریکی و مکانیکی گزینه‌های مناسبی برای جاذب‌های امواج الکترومغناطیسی هستند و کامپوزیت‌های بر پایه مواد نانو می‌توانند کم‌وزن، ارزان و راحت سنتز شوند. با توجه به ماهیت و جایگاه مواد جاذب امواج، سنتز این مواد و بررسی برخی از خواص آنها مدنظر بود که در ابتدا بعد از ارائه تئوری‌های بنیادی جذب امواج الکترومغناطیس، سنتز نانو ذرات فریت کبالت روی و فریت نیکل روی و کامپوزیت‌های آنها در زمینه پلی­‌آنیلین با درصدهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت.

این محقق در ادامه گفت: نتایج آنالیزهای صورت گرفته نشان از تشکیل نانوکامپوزیت پلی‌­آنیلین/فریت­ روی-کبالت و پلی­‌آنیلین/فریت ­روی-نیکل داد. سپس کامپوزیتهای فوق در ماتریس اپوکسی در درصد وزنی ۲۰ درصد پخش و در قالب مناسب پخت شد. خواص جذبی میکروموج کامپوزیت‌های فوق بوسیله تکنیک بازتاب در محدوده فرکانسی GHZ 8-12 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کامپوزیت­‌های سنتز شده جذب خوبی نسبت به امواج الکترومغناطیس از خود نشان می‌دهند. از بین کامپوزیت‌های ساخته شده کامپوزیت حاوی پلی­‌آنیلین/فریت‌ روی-نیکل ۳۵ درصد کمترین میزان کاهش انعکاس را از خود نشان داد.

وی تصریح کرد: از این طرح یک مقاله در دست چاپ است و یک مقاله دیگر نیز در پنجمین کنفرانس بین‌المللی نانوساینس و نانوتکنولوژی ارائه شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago