Categories: مد و پوشاک

دست اندرکاران حوزه طراحی لباس حتی از وجود رشته طراحی لباس در دانشگاه ها مطلع نیستند

صدیقه پاک بین در گفتگو با خبرنگار حوزه و دانشگاه “مهر”، ضمن بیان تاریخچه رشته طراحی پارچه و لباس در دانشگاه الزهرا گفت: در سال ۱۳۴۵ دردانشگاه الزهرا که آن زمان با نام موسسه آموزش عالی دختران شناخته می شد رشته خیاطی راه اندازی شد و در سال ۱۳۵۲ به رشته طراحی پارچه و لباس تغییر نام یافت. از سال ۶۸-۶۷ نیز به دو گرایش مجزا تقسیم گردید. البته رشته بافت نیز برای مدتی تدریس می شد اما به دلیل عدم استقبال در خور دانشجویان تنها یک دوره فارغ التحصیلان داشت و مجددا دو گرایش طراحی پارچه و لباس باقی ماند. وی افزود : اخیرا با توجه به تغییر سرفصل و محتوای برخی دروس، علاقمندی دانشجویان بیشتر شده است. سعی کرده ایم رشته طراحی لباس و پارچه کاربردی تر شود به همین منظور از اساتید دانشگاه های مختلف دعوت بعمل آوردیم و دروسی مانند چاپ، بافت و … به دروس اضافه شد. زیرا این دو رشته مکمل یکدیگر هستند و بهتر است در کنار هم قرار گیرید تا بازدهی کار بیشتر و کیفیت آموزش نیز ارتقا یابد. پاک بین در خصوص تغییرات صورت گرفته در دروس تخصصی رشته طراحی پارچه و لباس افزود : برنامه دروس باید هر دو سال یکبار تغییر کند و بازبینی شود زیرا دانش امروز در دنیا به سرعت تغییر پیدا می کند.

ما به این نتیجه رسیده ایم که حرکت این رشته به سوی صنعت باید سریعتر صورت گیرد. در حال حاضر تصمیم داریم رشته طراحی لباس مردانه را برای شاخه کار و دانش طراحی نماییم. دبیر انجمن طراحان پارچه و لباس تاکید کرد : تقریبا ۳-۲ سالی است که این رشته جایگاه مناسب و بهتری پیدا کرده است. با کارخانجات و واحدهای صنعتی متعددی ارتباطات مثبتی برقرار شده است. مدیر گروه طراحی پارچه و لباس در ادامه در زمینه پیوند رشته طراحی پارچه و لباس با صنعت و دانشگاه یادآور شد : این ارتباط درحدود ۴۰ درصد ایجاد شده است و افزایش این ارتباط صنعت پوشاک کشور را متحول خواهد کرد. وی تصریح کرد : بنده تعصب خاصی به این رشته دارم و از سال ۶۴ به برنامه ریزی پیرامون طراحی لباس و پارچه می پردازم. به همین دلیل سعی می کنم از واحدهایی که در زمینه این رشته در سایر کشورها وجود دارند کسب اطلاع نمایم و آن ها را در جهت علمی تر و تخصصی تر شدن رشته طراحی پارچه و لباس به کار گیرم. پاک بین یادآور شد : دبیرخانه ای در زمینه طراحی لباس تشکیل شده است اما تصور می کنم افرادی که در این زمینه کار می کنند حتی اطلاع ندارند که در دانشگاه الزهرا رشته طراحی پارچه و لباس وجود دارد و اساتید ارزشمندی نیز در آن تدریس می کنند که می توانند نظرات سازنده ای در مورد لباس ملی ارائه نمایند. وی در ادامه افزود : در مورد لباس ملی باید عرض کنم آنطور که برخی تصور می کنند لباس ملی تنها یک نوع لباس نیست.

ممکن است دو یا چند لباس ملی داشته باشیم که معرف و نماد ایران و ایرانی در مجامع بین المللی باشد. پاک بین اشاره ای نیز به انجمن طراحان پارچه و لباس کرد و تصریح کرد : مدت ها بود که در فکر ایجاد یک انجمن برای طراحان پارچه و لباس در ایران بودم این موضوع را با همکاران و دوستان در میان گذاشتم و سرانجام اقدامات اولیه جهت ثبت انجمن صورت گرفت. اعضای هیات موسس از میان کارشناسان انتخاب شدند و پس از کش و قوس های فراوان طی مراحل قانونی این انجمن بوجود آمد. در حال حاضر نیز در صدد انتشار خبرنامه انجمن هستیم. وی در پایان به مساله مد اشاره کرد و اظهار داشت : همان طوریکه می دانید در داخل کشور خط دهنده مد نیستیم و اکثر قریب به اتفاق مد پارچه و لباس از سایر کشورها اقتباس می شود و مورد استفاده تولیدکنندگان و مصرف کنندگان داخل کشور قرار می گیرد. دبیر انجمن طراحان پارچه و لباس در پایان افزود: با تشکیل انجمن طراحان پارچه و لباس قصد داریم در ایران خط دهنده باشیم زیرا توانمندی های فراوانی در این زمینه داریم. بحث پوشاک از اهمیت فراوانی برخوردار است زیرا پوشش تنها محافظ انسان در برابر سرما و گرما نیست بلکه می تواند بعد اقتصادی، فرهنگی ، سیاسی و … نیز داشته باشد. خوشبختانه پوشش مشاغل و سازمان های مختلف در شهر جدی گرفته شده بطوریکه اکثر سازمان هایی که برای آنان پوشش خاصی در نظر گرفته شده است از این موضوع رضایت کافی دارند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شرکت آراز: معرفی محصولات هوشمند مانیتورینگ و کنترل کیفیت در صنعت بافندگی (ویدیو)

شرکت آراز علاوه بر فعالیت در حوزه ماشین‌های گردبافی، محصولات مانیتورینگ پیشرفته‌ای برای کنترل و…

19 ساعت ago

جامعه پژوهشی و رشته فرش: بررسی کیفیت و راهکارهای بهبود

وضعیت کنونی و چشم‌انداز فارغ‌التحصیلان رشته‌های صنایع دستی و فرش در ایران جامعه کنونی شاهد…

4 روز ago

نمایشگاه نساجی: فرصتی برای بهبود فروش و چالـش‌های واردات بی‌رویه (ویدیو)

نمایشگاه‌ نساجی همواره فرصتی بی‌نظیر برای ارائه محصولات جدید و ایجاد تعاملات سازنده میان تولیدکنندگان…

5 روز ago

حوله‌های مسافرتی: سبکی و کارایی در سفرهای شما

حوله‌های مسافرتی به عنوان یکی از لوازم ضروری سفر، نقش مهمی در افزایش راحتی و…

5 روز ago

درخواست دقت و ریزبینی در انتخاب مسئول حوزه صنایع دستی و فرش

سخنی کوتاه با رئیس جمهور؛ ضمن تبریک به رئیس جمهور جدید جناب آقای دکتر پزشکیان،…

5 روز ago

مزایای استفاده از حوله‌های ارگانیک و بامبو: حفظ سلامتی و محیط زیست

چرا باید از حوله‌های ارگانیک و بامبو استفاده کنیم؟ استفاده از حوله‌های ارگانیک و بامبو…

6 روز ago