دلال‌بازی در عرضه محصولات پتروشیمی مورد نیاز نساجی در بورس

رئیس انجمن نساجی در گفت‌‌وگو با فارس خبر داد:
دلال‌بازی در عرضه محصولات پتروشیمی مورد نیاز نساجی در بورس
رئیس انجمن صنایع نساجی با اشاره به الزام شرکت پتروشیمی نسبت به عرضه محصولات تولیدی خود با قیمت پایین‌تر از نرخهای جهانی در بورس کالا، گفت: این مسئله باعث تقویت واسطه‌ها و در نتیجه عرضه مواد اولیه مورد نیاز صنعت نساجی با قیمتهای بالا در بازار آزاد شده است.

محمد مروج در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: شرکت پتروشیمی ملزم به عرضه تولیدات خود در بورس کالا با قیمت مرداد ‌ماه است که این مسئله باعث تقویت دلال بازی در بورس شده است.
وی ادامه داد: تولید کنندگان صنایع نساجی باید مواد اولیه مورد نیاز خود را از جمله پلی‌استر و پلی پروپیلن از بورس کالا خریداری کنند که افزایش دلال بازی در این زمینه، مشکلاتی را برای آنها ایجاد کرده است.
رئیس انجمن نساجی با بیان اینکه موضوع دلال بازی در بورس را با مسئولین سازمان حمایت و وزارت صنایع مطرح کرده‌ایم، افزود: در حال حاضر اختلاف قیمت هر کیلو از این دو ماده اولیه مورد نیاز صنایع نساجی با قیمت‌های جهانی حدود ۵۰۰ تومان است و در واقع این مواد در بورس ۵۰۰ تومان ارزان‌تر از قیمت‌های جهانی عرضه می‌شود.
وی تصریح کرد: به همین دلیل واسطه‌ها نسبت به خرید محصولات پتروشیمی اقدام می‌کنند و حواله خرید این مواد با اختلاف قیمت ۵۰۰ تومانی مقابل در ورودی بورس عرضه می‌شود.
مروج ادامه داد: در مذاکره با سازمان حمایت و وزارت صنایع اعلام کردیم که تولید کنندگان صنعت نساجی حاضرند محصولات پتروشیمی را با قیمت‌های جهانی خریداری کنند.

وی ادامه داد: نیمه اول امسال محصولات پتروشیمی با قیمتی برابر با قیمت‌های جهانی عرضه می‌شد ولی هم‌اکنون به قیمت مردادماه به فروش می‌رسد.
وی قیمت هر کیلو پلی‌استر و پلی پروپیلن را در بورس کالا حدود هزار و ۱۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: حاضریم این محصولات را با قیمت هزار و ۴۷۰ تا ۱۵۰۰ تومان خریداری کنیم.
به گفته وی صنعت نساجی سالانه ۲۵۰ هزار تن پلی پروپیلن مصرف می‌کند و این در حالی استکه میزان تولید واقعی این محصول در کشور حدود ۶۰۰ هزار تن است و امکان تأمین تمام نیاز صنعت از تولیدات داخل فراهم است.
به گفته مروج ماهانه ۱۴ هزار تن پلی استر در داخل تولید و به همین میزان نیز در صنعت نساجی مصرف می‌شود.
وی توضیح داد: هم‌اکنون تعداد خریداران محصولات پتروشیمی در بورس کالا دو برابر میزان قبل شده است.
رئیس انجمن نساجی ادامه داد: به وزارت صنایع و سازمان حمایت پیشنهاد داده‌ایم عرضه محصولات پتروشیمی مورد نیاز نساجی طوری در بورس صورت گیرد که شرکت‌های دارای پروانه بهره‌برداری و گواهی فعالیت از سازمان صنایع استان‌ها امکان خرید این محصولات را در بورس دارا باشند.
وی ادامه داد: فروش ارزان محصولات پتروشیمی به ضرر این شرکت‌ها است و هم‌اکنون تولید برخی واحدهای پتروشیمی با زیان همراه است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

7 ساعت ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

1 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

1 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

2 روز ago

پیشرفت نمایشگاه اصفهان و افزایش شرکت‌کنندگان و نقاط قوت پس از تهران (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان: تجربه و پتانسیل رونق صنعت نساجی نمایشگاه امسال بسیار خوب بود و نسبت…

3 روز ago

پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران

از تأسیس تا پنجاه و نهمین مجمع عمومی انجمن صنایع نساجی ایران یکی از قدیمی…

4 روز ago