Categories: اخبار نساجی

دلایل عدم پیوستن ایران به سازمان جهانی تجارت

 

سازمان جهانی تجارت (WTO) تکنون به دلیل روابط نه چندان مطلوب سیاسی که ایران در چند سال گذشته با دنیا داشته است تمایلی به الحاق ایران به این سازمان نداشته است. این درحالی است که کشور ما تنها کشوری است که پس از گذشت چهار سال هنوز گروه کاری الحاق برای آن تشکیل نشده است.

پدرام سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی اظهار کرد: ایران در خواست عضویت خود به سازمان تجارت جهانی را در آبان سال ۱۳۸۸ به WTO اعلام کرد و قاعدتا هر کشوری که می خواهد به این سازمان بپیوندد دو هفته تا یک ماه پس از ارائه درخواست خود کارگروه الحاق برای آن کشور تشکیل می‌شود.

وی با بیان این‌که این کارگروه برای ایران از سال ۱۳۸۸ تاکنون تشکیل نشده است، بیان کرد: البته در آن زمان ۷۰۰ سوال از جانب اعضای سازمان جهانی تجارت برای ایران ارسال شد که این سوال‌ها به وزارت صنعت، معدن و تجارت وقت تحویل و این وزارتخانه سوال‌ها را بین سازمان‌های ذیربط توزیع کرد.

سلطانی گفت: سازمان‌های ذیربط نیز پاسخ‌ها را تهیه و تمامی پاسخ‌ها برای سازمان جهانی تجارت ارسال شد.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که پروسه پاسخ دهی به ۷۰۰ سوال سازمان جهانی تجارت در بهار ۱۳۸۹ به پایان رسید اظهار کرد:‌ ولی تاکنون خبری از تشکیل کارگروه الحاق نشده است.

وی ادامه داد: ایران در این موضوع در دنیا برجسته شده و تنها کشوری است که پس از گذشت چهار سال هنوز گروه کاری الحاق برای آن تشکیل نشده است.

سلطانی با تاکید بر این‌که عضویت در سازمان جهانی تجارت پروسه‌ای زمان‌بر و طولانی است، گفت: پس از درخواست عضویت ابتدا گروه کاری الحاق تشکیل شده و پس از آن باید رییس این گروه کاری تعیین شود.

نایب رییس اتاق ایران ادامه داد: تا زمانی که رییس گروه کاری الحاق تعیین نشده مذاکرات بین ایران و سازمان جهانی تجارت آغاز نمی شود. این درحالی است که خود روند مذاکرات حداقل دو سال به طول می‌انجامد.

وی درباره دلیل اصلی عدم تشکیل گروه کاری الحاق برای ایران در سازمان جهانی تجارت، گفت: روابط نامطلوب سیاسی که در چند سال گذشته ایران با دنیا داشته اصلی‌ترین دلیل برای عدم تشکیل گروه کاری الحاق ایران بوده است.

سلطانی با تاکید بر این‌که آن‌ها تمایلی به الحاق ایران به سازمان جهانی تجارت ندارند، خاطرنشان کرد:‌ دولت یازدهم باید این موضوع را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد و به طور قطع با تقویت و بهبود روابط بین المللی شرایط مذاکره در سازمان جهانی تجارت به‌وجود می‌آید.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در پایان ضمن اظهار امیدواری از اینکه در ماه‌های آینده خبرهای خوبی از مذاکره و الحاق ایران به این سازمان داشته باشیم تصریح کرد: حمایت سیاسی برای انجام مذاکرات و وصول به مطالبات در سازمان جهانی تجارت بسیار ضروری است و با تقویت روابط بین الملل می توان از حمایت‌های سیاسی برخوردار شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

تفکر طراحی رویکردی برای خلق محصولات کاربرمحور و نوآورانه

تفکر طراحی روش یا رویکردی است که به افراد (مانند مدیران محصول یا طراحان محصول)…

9 ساعت ago

نقش طراح محصول در تجربه کاربر و توسعه محصول

 دکتر امیررضا باودر طراح محصول، مسئول تجربه‌ی کاربرِ یک محصول بوده و معمولاً اهداف کسب‌…

1 روز ago

تحول در تولید نخ BCF توسط شرکت Oerlikon Neumag

شرکت Oerlikon Neumag در حال متحول کردن تولید نخ BCF با کارخانه نوآورانه BCF خود…

2 روز ago

موانع و راهکارهای توسعه صادرات در صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

آقای مهدی نوروزپور: در سال‌های اخیر، صادرات محصولات نساجی ایران با چالش‌ها و فرصت‌های متعددی…

3 روز ago

نمایشگاه اصفهان فرصتی برای نشست های ارزشمند و بین المللی (ویدیو)

نمایشگاه اصفهان جایگاه برگزاری برتر با نشست‌های ارزشمند آقای رضا مشیری رئیس هیئت مدیره و…

3 روز ago

بهبود صنعت نساجی ایران: درس‌هایی از ترکیه و راهکارهای پیشنهادی (ویدیو)

مهران مختاری: دکترای نساجی و تجربه ۳۷ ساله در صنعت من، مهران مختاری، با مدرک…

4 روز ago