Categories: اخبار نساجی

دماوند کوتاه می‌شود!

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مازندران در حاشیه نشست کمیته علمی صیانت از دماوند که عصر روز گذشته نهم آبان در مازندران برگزار شد، موافقت خود را با کاهش ارتفاع دماوند به دوهزار و ۵۰۰ متر اعلام کرد.

دبیر علمی انجمن دوستداران کوه دماوند در گفتگو با خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این مطلب گفت: در این نشست که با حضور نمایندگان سازمان‌های منابع طبیعی، میراث فرهنگی و گردشگری، محیط زیست، استانداری آمل و… با محوریت پیگیری مصوبه‌های کمیته علمی دماوند برگزار شد، کاهش ارتفاع این قله مورد بررسی قرار گرفت که میراث فرهنگی و گردشگری مازندران با این امر موافقت کرد.

عبادی با اشاره بر عضویت نمایندگان سازمان‌های منابع طبیعی و میراث فرهنگی در انجمن صیانت از دماوند در حاشیه این نشست افزود: ارتفاع دماوند همچنان مورد پیگیری است چرا که هنوز به نقطه ثابتی که تمامی دستگاه‌ها با آن موافت کنند، نرسیده‌ایم و در این نشست نیز نمایندگان منابع طبیعی مازندران بررسی بیشتر این موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.

وی با بیان اینکه کاهش ارتفاع دماوند سطح پوششی و حفاظتی آن را افزایش خواهد داد، تصریح کرد: ارتفاع در نظر گرفته‌شده تاکنون بین سه‌هزار و ۶۰۰ تا چهارهزار متر بوده است، اما با کم کردن ارتفاع، مناطق بیشتری از فلور و پوشش جانوری منطقه و در نتیجه سطح وسیع تری از حوزه دماوند مورد حفاظت قرار می‌گیرد.

دبیر علمی انجمن دوستداران کوه دماوند ادامه داد: در همین رابطه محیط زیست قول‌های مساعدی داده است تا به طرح‌های بیش از دوهزار و ۵۰۰ متر در منطقه مجوز اجرا ندهد.

وی تأکید کرد: انجمن دوستدران کوه دماوند همواره با برقراری تعامل نزدیک با دستگاه‌های اجرایی مختلف مصوبات و برنامه‌های حفاظتی این حوزه را پیگیری می‌کند که به عضویت درآمدن نهادهای مختلف ازجمله میراث فرهنگی و منابع طبیعی در راستای پیشبرد سریع‌تر این اهداف تصدیقی بر این مدعا است.

عبادی با اشاره بر قطعنامه نخستین همایش ملی دماوندکوه در نهم تیرماه سال جاری یادآور شد: کاهش ارتفاع مناطق حفاظت شده و شکارممنوع در حوزه کوه دماوند به حداقل دوهزار و ۵۰۰ متر، ثبت جهانی دماوندکوه، تهیه و اجرای طرح‌های مرتعداری، آبخیزداری، جنگلداری، زیست محیطی و گردشگری علمی به‌منظور بهره‌برداری خردمندانه و پایدار از منابع طبیعی دماوند و جلوگیری از تخریب آن، شناسایی وحفاظت از رویشگاه‌های مهم گونه‌های گیاهان دماوند در جهت بهره‌برداری اصولی و پایدار و حفاظت از گونه‌های آسیب‌پذیر ازجمله بندهای این قطعنامه است.

وی خاطرنشان کرد: شناسایی زیستگاه‌های مهم و معرفی حیات وحش دماوند، تعیین مناطق چرای حیات وحش بر اساس اصول علمی بوم‌شناسی و تعیین مناطق امن به‌منظور حمایت از حیات وحش، جلوگیری از بوته‌کنی و تخریب پوشش گیاهی، ممانعت از معدن کاوی و جاده‌سازی در دماوند، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی، کنترل و مدیریت ساخت و سازهای مخرب، مطالعه و معرفی رویشگاه‌های مهم گیاهان دارویی، اعتبار بخشیدن به دانش بومی گیاه دارویی نیز از موارد تصویب‌شده بود.

عبادی جلوگیری از برداشت بی‌رویه و غیرقانونی گیاهان، تعیین مناطق گردشگری بر اساس ارزیابی توان اکولوژیک و ظرفیت مناطق با رعایت اصول علمی و زیست محیطی، برنامه‌ریزی و تهیه طرح‌های جامع در جهت حفاظت از آب، خاک و پوشش گیاهی، شناسایی و کاهش عوامل فرسایش خاک و هدر رفتن آب، چاره جویی در جهت افزایش درآمد مردمان وابسته به منطقه، در چارچوب برنامه‌ریزی استفاده چندمنظوره از مراتع و رونق بخشیدن، توسعه و حمایت دولت از فعالیت‌های اقتصادی سازگار با شرایط محیطی از دیگر مباحث پرداخته شده در این قطعنامه عنوان کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

14 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago