واحد پول ترکیه، لیره، از آنجایی که ارز معتبری در بازارهای جهانی نیست، بهترین راهحل خرید طلای ترکیه با لیره دریافتی از فروش نفت و گاز است.
خبرگزاری رویترز مدعی «انتقال دهها تن طلای ترکیه از مسیر دوبی به ایران» شد.
به گزارش زلال نیوز ؛ این خبرگزاری نوشته که در ماههای اخیر دهها تن طلای ترکیه به طور مستقیم یا از طریق دوبی به ایران انتقال پیدا کرده است.
رویترز اضافه کرده است: برای یافتن یکی از شاهرگهای حیاتی اقتصاد ایران بایستی به فرودگاه بینالمللی آتاترک ترکیه رفت و مسیر پرواز به دوبی را جستجو کرد.
برپایه این گزارش پستهای اکسپرس، در حال انتقال محمولههای شمش طلا به ارزش میلیونها دلار در چمدانهای خود با پروازهای استانبول-دوبی هستند و منابع آگاه به موضوع میگویند که مقصد نهایی این شمشهای طلا ایران است.
این گزارش میافزاید که در مجموع ارزش این شمشهای طلا بسیار هنگفت است. آمار رسمی تجاری ترکیه تخمین میزند که در ماه اوت، نزدیک به ۲ میلیارد دلار شمش طلا از طرف خریداران ایرانی به دوبی حمل شده است.
رویترز مینویسد این نقل و انتقالات به دولت ایران کمک میکند که در برابر تحریمهای بانکی کشورهای غربی اقتصاد خود را مدیریت کند.
یک تاجر در دوبی که در جریان تجارت طلا میان ترکیه و ایران است به خبرگزاری رویترز گفته است که هر واحد پولی هویتی دارد، اما طلا به معنی «ارزش مادی بدون هویت» است که میتوان با خود به همه جای دنیا حمل کرد.
این گزارش میافزاید که بازار نهایی طلای حمل شده به ایران معلوم نیست، اما از مقیاس عملیات حمل طلا از دوبی و افزایش ناگهانی آن میشود حدس زد که دولت ایران پشت این ماجرا باشد.
این گزارش میگوید که واحد پول ترکیه، لیره، از آنجایی که ارز معتبری در بازارهای جهانی نیست، بهترین راهحل خرید طلای ترکیه با لیره دریافتی از فروش نفت و گاز است.
یک تاجر طلا در دوبی که نخواست نامی از وی برده شود به خبرگزاری رویترز گفته است که ایران واردات مستقیم طلا از ترکیه را تبدیل به واردات غیر مستقیم از مسیر دوبی کرده است تا موضوع چندان به چشم نیاید.
شماری از تجار، زرگرها و تحلیلگران دوبی به این خبرگزاری گفتهاند که در ماه اوت، به رغم اوج گرفتن واردات طلا به امارات، هیچ نشانهای از تزریق طلا به بازار دوبی ندیدهاند و به گمان آنها، دهها تن طلای وارداتی از ترکیه به طور مستقیم از دوبی به ایران حمل شده است.
رویترز مینویسد که مشخص نیست طلا از دوبی چگونه به ایران بارگیری شده است، اما میان ایران و امارات تجارت دوجانبه قابل توجهی انجام میگیرد که بیشتر این مبادلات توسط قایقهای چوبی و کشتیهایی که از خلیج فارس عبور میکنند انجام میگیرد، مسیری که از مرز دوبی تا ایران تنها ۱۵۰ کیلومتر طول دارد.
یک تاجر ترک به رویترز گفته است که روی آوردن ایران به واردات غیر مستقیم طلا از ترکیه به این خاطر است که حجم فروش مستقیم طلای ترکیه به ایران در آمارهای دولتی و رسانههای بینالمللی انعکاس مییابد، اما در صادرات غیر مستقیم، حداقل به روی کاغذ، امارات مسیر صادرات طلای ترکیه معرفی میشود.
نمایشگاه بینالمللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایشها…
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…