Categories: اخبار نساجی

دودانگه در واکنش به نگهداری منابع صندوق به صورت ارزهای محلی: جای نگرانی برای کاهش ارزش منابع صندوق توسعه وجود ندارد

 

عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان این که تخصیص منابع با توجه به روند پیشرفت پروژه‌ها صورت می‌گیرد، گفت: بیشتر منابع صندوق در خارج از کشور ، توسط بانک مرکزی به صورت یورو نگهداری می شود جای نگرانی نسبت به کاهش ارزش منابع وجود ندارد.

محمود دودانگه در گفت‌وگو با ایسنا، مبلغ کل قراردادهای عاملیت صندوق توسعه ملی را حدود ۳۵ میلیارد دلار اعلام و اظهار کرد: حدود ۲۲ میلیارد دلار از منابع صندوق برای ۳۵۰ طرح مصوب مسدود شده است.

وی با بیان این‌که دوره زمانی پرداخت تسهیلات به روند پیشرفت پروژه‌ها بستگی دارد، تصریح کرد: تاکنون ۷.۸ میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه بر اساس روند اجرای پروژه‌ها به طرح‌های مصوب اختصاص داده شده است و در صورتی که روند پیشرفت پروژه‌ها سریع‌تر باشد و توان جذب تسهیلات را داشته باشند این امر سریع‌تر صورت می‌گیرد.

عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی در پاسخ به این که چرا تخصیص منابع به کندی صورت می گیرد؟ گفت: دلایل مختلفی مانند محدودیت در انتقال منابع و یا مشکل در خرید تجهیزات که برخی پروژه ها با آن روبه رو هستند، روند اجرای پروژه ها را کند کرده و تسهیلات نیز متناسب با پیشرفت پروژه ها تخصیص می یابد.

دودانگه درباره این که گفته می شود رقم اعلام شده درباره منابع صندوق توسعه وجود خارجی ندارد و فقط یک عدد حسابداری است، خاطرنشان کرد: افرادی که چنین مسائلی را مطرح می کنند از نحوه نگهداری منابع صندوق اطلاع ندارند.

وی ادامه داد:با توجه به قانون برنامه پنجم در سال اول اجرای برنامه ۲۰ درصد و سال دوم و سوم به ترتیب ۲۳و ۲۶ درصد از منابع حاصل از فروش نفت از طریق بانک مرکزی به حساب صندوق توسعه ملی واریز می‌شود و اساسا نگهداری منابع صندوق در حساب‌های بانک مرکزی است.

عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان این‌که بانک مرکزی در هر کشوری که حساب دارد منابع ما و منابع خودش در آن حساب نگهداری می‌شود، گفت: نگهداری منابع صندوق بسته به کشوری در آن نگهداری می‌شود با ارزهایی مانند دلار، ین، پوند، روپیه و لیر ترکیه صورت می‌گیرد.

دودانگه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا نگهداری منابع صندوق توسعه به صورت ارزهای محلی مانند ارزش دارایی‌ها را کاهش نمی‌دهد؟ اظهار کرد: بیشتر منابع صندوق به صورت یورو نگهداری می‌شود و با توجه به روند تغییرات نرخ یورو جای نگرانی نیست.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

15 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

5 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

6 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

7 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

7 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago