دولت از مشارکت کنندگان نمایشگاههای بین المللی فرش حمایت کند

 

 

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان با اشاره به نیاز به حمایت دولت از مشارکت کنندگان ایرانی حاضر در نمایشگاه های بین المللی گفت: غرفه داران ایرانی برای حضور در نمایشگاه های بین المللی از دریافت یارانه بی بهره هستند.

به گزارش مهر، رسول محققیان ظهر یکشنبه در آئین افتتاحیه هفدهمین نمایشگاه تخصصی- صادراتی فرش دستباف اصفهان برگزاری این نمایشگاه را تلفیق صنعت و هنر در شهر هنر پرور اصفهان عنوان کرد و اظهار داشت: هنر – صنعت فرش دستباف از نظر فراملی و حوزه صادرات، فرصت های بسیار زیادی را پیش رو قرار داده و در دهه های متمادی دومین سهم ارزآوری برای کشور پس از نفت را به خود اختصاص داده است.

وی در ادامه به وضعیت نامناسب بازار فرش ایران اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر جایگاه فرش ایران تضعیف شده و باید اقدامات اساسی برای بازگشت به دوران طلایی این هنر – صنعت در دستور کار قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان با بیان اینکه هنر – صنعت فرش نیاز به هماهنگی و حمایت مسئولان و انسجام هنرمندان، تولیدکنندگان، فروشندگان و صادرکنندگان، طراحان و نقاشان دارد، افزود: بر این اساس برگزاری نمایشگاه های تخصصی، نگاه به رویدادی است که می تواند بخشی از این نگرانی ها را مرتفع ساخته و بیم و امیدهای موجود را راهبری کند.

وی با بیان اینکه توجه به حضور در نمایشگاه ها می تواند خلا ءهای اساسی بخش های مهم اقتصادی کشور را مرتفع کند، اظهار داشت: در این راستا شرکت نمایشگاه های استان اصفهان علاوه بر برگزاری نمایشگاه سالانه تخصصی صادراتی فرش دستباف برای خارج شدن از مهجوریت صنعت فرش گام های بلندی را برای حضور در نمایشگاه های بین المللی برداشته است.

محققیان در ادامه با تاکید بر اینکه جایگاه هنر – صنعت فرش ایرانی باید بالاتر از جایگاه فعلی اش باشد، افزود: متاسفانه تلاش های هنرمندان مرد و زنی که در عرصه فرش نقش آفرینی می کنند آنطور که باید به چشم نمی آید که در این راستا مسئولان میراث فرهنگی و مرکز ملی فرش ایران باید به این امر توجه بیشتری داشته باشند.

وی با اشاره به نیاز به حمایت دولت از مشارکت کنندگان ایرانی حاضر در نمایشگاه های بین المللی نیز گفت: در شرایطی که کشورهای در حال توسعه و یا توسعه یافته، تسهیلات و یارانه های ویژه ای را به پاویون کشور خود در نمایشگاه های خارجی اختصاص می دهند، غرفه داران ایرانی برای حضور در نمایشگاه های بین المللی همواره از این موهبت بی بهره بوده و گاه به دلیل هزینه های زیاد از حضور در رویدادهای جهانی باز می مانند. مدیرعامل شرکت نمایشگاه های بین المللی استان اصفهان ادامه داد: چنانچه دولت تسهیلات ویژه ای را به این امر اختصاص دهد به صادرات و افزایش درآمد ارزی کمک کرده و فواید آن با بیشترین انتفاع به چرخه اقتصادی کشور بازخواهد گشت.

وی با اشاره به حضور ١۴٠ مشارکت کننده در هفدهمین نمایشگاه تخصصی – صادراتی فرش دستباف اصفهان افزود: مشارکت کنندگان این نمایشگاه از استان های آذربایجان شرقی و غربی، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، قم، فارس، تهران و کرمان هستند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

3 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

4 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

5 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

5 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago