Categories: اخبار نساجی

دولت از پتانسیل اصناف برای خروج از رکود استفاده کند

 

رئیس اتاق اصناف کشور با اشاره به آمار رسمی بانک مرکزی و مرکز آمار ایران گفت: سهم اصناف در تولید ناخالص ملی ۲۵ درصد و سهم آن در ایجاد اشتغال بیش از ۴۷ درصد است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علی فاضلی در ششمین دوره اجلاس اتاق اصناف کشور بیان کرد: آمار ارائه شده نشان از آن دارد که اصناف توانسته با سیاستگذاری و برنامه ریزی لازم به ساماندهی رفع موانع و مشکلات و بهبود فضای کسب و کار بپردازد.

وی ادامه داد: حضور اصناف در بخش‌های سیاستی و تصمیم گیری‌های کلان اقتصادی می‌تواند دولت‌ها را برای خروج از بن بست اقتصاد دولتی یاری نماید.

رئیس اتاق اصناف کشور خاطرنشان کرد: نقش اصناف با وجود ظرفیت بالقوه این نهاد برای کمک در این بخش دیده نشده است و درخواست می‌شود اتاق اصناف که توانایی یاری رسانی به دولت برای توسعه اقتصاد از طریق تعاملات گسترده‌تر را دارد بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

فاضلی یادآور شد: بی‌تردید با کاهش تصدی‌های دولت، تصدی گری اصناف افزوده خواهد شد و دولت به وظیفه اصلی خود که اعمال امور حاکمیت است، خواهد پرداخت.

وی تأکید کرد: دولت باید برای ساماندهی اشتغال شرکت گسترده اصناف را جلب کند که هم اینک فضای موجود نشانگر وجود قابلیت‌ها و فرصت‌های زیادی در تعامل و ارتباط دو سویه اصناف و دولت است و چنانچه این زمینه‌های همکاری به خوبی تعریف و تقویت شود فضای جدیدی ایجاد خواهد شد.

رئیس اتاق اصناف کشور یادآور شد: همچنین درسالهای اخیر اصلاحات و تغییرات قانونی فضای مساعدی را برای نقش آفرینی اصناف در اقتصاد کشور فراهم کرده است.

فاضلی گفت: وجود چنین پتانسیل منظمی در ساختار نظام صنفی می‌تواند بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها را تصویب کند خصوصا نقشی ک اتاق اصناف شهرستان‌ها می‌تواند در برنامه‌ریزی ایفا کند امکان ساماندهی امور اصناف و اصلاح نظام تجاری شهرها را فراهم خواهد کرد.

وی بیان کرد: اصناف در قالب اقتصاد خرد جای می‌گیرند و هسته اصلی بخش خصوصی و اقتصاد رقابتی محسوب می‌شوند با این وضعیت در اقتصاد دولتی کشور دولت‌ها حمایت‌های کمتری از اصناف کرده‌اند و با این حال این تشکیلات عظیم از قابلیت‌های بالایی در ارتقای سطح کشور برخوردار است که در صورت ایجاد اعتماد متقابل میان بخش خصوصی و دولت که در پرتو اقتصاد بازار معنی خواهد یافت، این قابلیت‌ها ظهور خواهد کرد.

رئیس اتاق اصناف کشور همچنین پیشنهاداتی به نمایندگی از پارلمان اصناف ایران برای ایجاد تعامل عمیق تر به نوبخت داشت که از این موارد به حمایت و پشتیبانی جدی مالی برای تجهیز واحدهای صنفی به فناوری و علم روز در جهت افزایش بهره‌وری و گسترش تجارت الکترونیک در داخل کشور و کمک به شبکه سازی اصناف به منظور کامپیوتری‌کردن نظام صنفی ایران در عرصه تولید توزیع و نظارت در کنار پرداخت به موقع حق‌السهم اصناف از درآمد بازرسی‌ها به منظور بهینه‌سازی فعالیت‌های اتاق اصناف اشاره کرد.

فاضلی در پایان گفت: در سال ۱۳۹۳ در سطح کشور بیش از دو میلیون واحد صنفی دارای پروانه کسب فعالیت کرده‌اند که ۴۰۴.۲ هزار واحد تولیدی، ۴۱۸.۵ واحد خدمات فنی، ۹۵۱.۸ هزار واحد توزیعی و ۲۹۵.۲ هزار واحد صنفی در صنوف خدماتی مشغول به فعالیت بوده‌اند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 روز ago

هوش مصنوعی و آینده خرید فرش: وقتی فناوری به کمک سنت می‌آید

مقدمه فرش ایرانی، نمادی از هنر و فرهنگ ایران زمین، همواره جایگاهی ویژه در زندگی…

5 روز ago

شماره ۹۱ مجله نساجی کهن ویژه نامه آذر ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…

1 هفته ago

مصاحبه با آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران

  آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…

1 هفته ago

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

1 هفته ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

1 هفته ago