Categories: اخبار نساجی

دولت دهم آمار واقعی را منتشر نکرد؟ کاهش ۸ درصدی نرخ رشد اقتصادی سال ۹۱

 

درحالی که مسئولان در دولت‌های نهم و دهم همواره از ارائه آمار منفی و یا کاهشی و البته “واقعی” خودداری می‌کردند، دولتمردان جدید بدون ملاحظه آمارهایی ارائه می‌کنند که طی سالیان گذشته هیچ‌گاه این گونه بیان نمی‌شدند.

به گزارش ایسنا طی هفته گذشته از یک سو وزیر اقتصاد از کاهش نرخ رشد اقتصادی و نزدیک شدن آن به صفر خبر داد و از سویی دیگر معاون برنامه‌ریزی رییس‌جمهوری اعلام کرد که نرخ رشد اقتصادی سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰، هشت درصد کاهش یافته است!

بر این اساس نرخ رشد اقتصادی سال ۹۱ در حالی منفی ۵.۴ درصد اعلام شده که بانک مرکزی در روزهای پایانی دولت دهم آمار رشد اقتصادی سال ۹۰ را پس از گذشت ۱۷ ماه حدود سه درصد اعلام کرد و مدعی شد نرخ رشد اقتصادی سال ۹۱ به دلیل ارائه نشدن اطلاعات مورد نیاز از سوی سایر دستگاه‌ها هنوز تهیه نشده است.

با این حال و پس از حدود چند هفته این معاون برنامه‌ریزی رییس‌جمهور بود که صراحتا آمار رشد اقتصادی سال گذشته را اعلام کرد که عدد آن نشان می‌دهد نه تنها رشد منفی ۵.۴ درصد داشته بلکه نسبت به سال ۹۰ بیش از هشت درصد کاهش داشته است.

به گزارش ایسنا در حالی نرخ رشد اقتصادی در سال گذشته حدود هشت درصد کاهش یافته که طبق قانون برنامه پنجم توسعه باید شاهد تحقق رشد مستمر و پرشتاب اقتصادی به میزان سالیانه حداقل هشت درصد باشیم.

به اعتقاد علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی رشد پایین اقتصادی مهمترین چالشی است که اقتصاد ایران با آن روبرو است چرا که این امر ریشه بسیاری از مشکلات و رکود اقتصادی است.

آمار منتشرشده از سوی مرکز آمار و بانک مرکزی در مورد نرخ رشد اقتصادی سال‌های اخیر در حالی غیر واقعی به نظر می‌رسد که بسیاری بر این باورند که دولت نهم و دهم آمارهای واقعی مربوط به نرخ رشد اقتصادی و بیکاری را اعلام نمی‌کردند.

در این باره علیرضا مقتدایی، مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه حوزه آمار و اطلاعات دارای سطوح مختلف محرمانگی است، می‌گوید: “ممکن است بانک مرکزی آماری را اعلام نکند و این موضوع مختص کشور ما نیست ولی از آنجا که به اصول علمی تولید آمار مقید است هیچ‌وقت آماری اشتباه اعلام نمی‌کند.”

اما مشاور معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی از جنبه دیگری از ارائه آمار در دولت‌های نهم و دهم خبر می‌دهد و عنوان می‌کند که بر اساس اعلام مقامات رسمی مسئولان مربوطه از ارائه آمارهای منفی منع شده بودند.

محمد کردبچه با اشاره به اینکه در برخی موارد آمارها به دلیل برخی ملاحظات اعلام نمی‌شد، به ایسنا می‌گوید: «طی چند سال گذشته از سوی مقامات بالا تاکید شده بود که ارقام منفی ذکر نشود و حتی به جای کاهش پیدا کرد از افزایش پیدا نکرد، استفاده شود. این در حالی است که بهتر است اطلاعات و آماری که مطلوب نیست داده شود تا بتوان بر اساس آن برنامه‌ریزی کرد و شرایط را بهبود بخشید.»

به هر حال اگر آمار منتشر شده از سوی دولت نهم و دهم واقعی باشد، بین نرخ رشد اقتصادی سال‌های ۹۰ و ۹۱ تفاوت معناداری وجود دارد که حاکی از وضعیت بسیار بحرانی اقتصاد در سال ۹۱ است که همواره از سوی مسوولان اقتصادی دولت دهم انکار شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 روز ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

6 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

7 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

1 هفته ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

1 هفته ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

2 هفته ago