Categories: اخبار نساجی

دولت قبل ۷۵۰ میلیارد دلار را درست هزینه نکرد/ ۲۰۰ میلیارد دلار به جیب غربی ها رفته است

 

سعید لیلاز در واکنش به هیاهوی اصولگرایان در مقصر جلوه دادن دولت وقت در مساله توقیف اموال ایران توسط آمریکا گفت: مساله ای که الان در این موضوع خاص داریم اینکه فرو کاستن آثار این اشتباه به دو میلیارد تومان اتفاقا یک خطاست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین سعید لیلاز، کارشناس اقتصادی گفت:« ما در تمام سال های طلایی ۷۵۰ میلیارد دلار درآمد نفتی را به شکل کاملا درستی هزینه نکردیم، حالا اصولگرایان از اینکه واردات ایران ظرف شش سال یعنی از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۰ سه برابر شد، تراز بازرگانی مواد غذایی از صفر به منفی ۲/۸ میلیارد دلار رسید و میزان واردات گندم که تا سال ۸۳ به صفر رسیده بود از مرز ۷ میلیون تن تا سال های ۹۰ و ۹۱ عبور کرد و کشور مجددا به شدت وابسته به واردات شد، تعریف می کنند!

او افزود:« اگر سیاست های اقتصادی سال های بعد از جنگ تا پایان ۱۳۸۴ را ادامه می دادیم، به هیچ وجه اقتصادکشور به این روز نمی افتاد که با وقوع تحریم ها یا با سقوط قیمت جهانی نفت خام، نفس اقتصاد ایران به شماره بیفتد. گره اصلی را باید در ۲۰۰ میلیارد دلاری که از این بابت هزینه شد و عمدتا به جیب کمپانی های غربی و اروپایی ایران رفت، مورد توجه قرار دهیم و من به یک محاکمه بسیار بزرگ فکر می کنم.»

لیلاز ادامه داد:« مساله این نبود که فقط این دو میلیارد دلار از دست رفت. ما در سال ۱۳۹۱، در حالی ۱۴میلیارد دلار مواد غذایی از دنیا وارد کردیم که عمده آن هم از کشورهای غربی بوده که تا سال ۱۳۸۴ تراز و موازنه ارزی ما در واردات و صادرات مواد غذایی صفر بود اما تا سال ۱۳۹۱ این عدد به منفی ۲/۸ میلیارد دلار رسید، یعنی به ازای هر ایرانی در سال ۱۳۹۱ نزدیک به ۱۵۰ هزار واردات خالص مواد غذایی داشتیم درحالی که با سیاست اصلی منافات داشت؛ مثلا نباید از شیلی انگور، از فرانسه سیب و از چین سنگ قبر وارد می کردیم! همچنین در اوج تحریم ها ۵/۲ میلیارد دلار خودروی لوکس عمدتا بسیار گرانقیمت وارد کردیم. »

این کارشناس مسائل اقتصادی در بخش دیگری از توضیحات خود گفت:« گله و شکایت از دولت قبلی فقط در این حوزه نیست. در این است که اولا در همان سال ها هشدار می دادیم که سیاست اقتصادی تان نمی تواند با دیپلماسی تان تناقض داشته باشد چرا که منجر به از دست رفتن تمام دستاوردهای می شود و حالا می بینیم در برجام مقدار زیادی امتیاز دادیم و این مستقیما ناشی از سیاست های دولت قبلی است.»

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago