طره عنوان نشریهای تخصصی با موضوع فرش دستباف است که با مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی حمید کارگر و سردبیری داود شادلو در گستره کشوری منتشر می شود.
دوماهنامه تخصصی طره که نخستین شماره خود را در سالی که خلق حماسه اقتصادی در دستور کار دولت قرار گرفته است تجربه می کند، بر آن است تا با رویکردی نو به فرش دستباف ایرانی به عنوان مهم ترین کالای صادراتی غیر نفتی و با تأکید بر پیشینه هنری آن، بنگرد و رونق بازار آن را در شرایط اقتصاد مقاومتی یادآور شود.
این نشریه تلاش دارد تا بروندادی در خور و شایسته برای فرش دستباف ایرانی باشد که با تأکید بر قدمت دیرینه این کالا و سهم عمده و قابل توجه آن در اقتصاد و صادرات غیر نفتی و همچنین توجه خاص آن به جنبههای فرهنگی هنری این کالا به انتشار در میآید.
بررسی آخرین رخدادهای حوزه فرش دستباف، معرفی، نقد و بررسی تشکل ها، کتاب ها، پایان نامهها و پایگاه های اینترنتی مرتبط با فرش دستباف، نگاه تاریخی به این هنر- صنعت، تحلیل های بازار و اقتصاد فرش دستباف از جمله مطالب مورد توجه در طره است.
بررسی پیوند میان فرش دستباف و دیگر هنرها، نگریستن به فرش از چشم صاحب نظران در حوزه های مختلف فرهنگی، اقتصادی و هنری، آموزش فنون و شیوه های بازاریابی و تبلیغات از دیگر سرفصل هایی است که در طره به آنها پرداخته می شود.
گردانندگان نشریه طره امیدوارند که، با آسیب شناسی نشریات پیشین و بررسی ضعف ها و قوت های تجربه های قبلی و با بهره گرفتن از توان نیروهای متخصص و فعالان حوزه روزنامه نگاری، حضور سزاوار فرش ایرانی را در عرصه مطبوعات به نمایش در خواهند آورد.
هدایت و سیاست گذاری در حوزه فرش دستباف کشور از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت می پذیرد و دو مجموعه مرکز ملی فرش ایران و شرکت سهامی فرش ایران در این وزارتخانه عهده دار حمایت از این هنر- صنعت هستند.
نخستین شماره طره نیمه اردیبهشت ماه ۹۲ همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب بر روی دکه ها، در کنار مطبوعات دیگر قرار خواهد گرفت.
منبع: کارپتور
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…