رئیس شورای رقابت گفت: با افزایش درآمدهای مالیاتی از محل گسترش پایههای جدید مالیاتی میتوان جایگزینی برای درآمدهای نفتی ایجاد کرد.
جمشید پژویان در پاسخ به این پرسش که به نظر شما درآمد نفتی در لایحه بودجه ۹۲ چقدر باید کاهش یافته و درآمد جایگزین آن از کجا تأمین شود، گفت: دولت باید درآمد ۸ ماه سال جاری را برآورد کرده و براساس اطلاعات واقعی که از وزارت نفت دریافت میکند، درآمد نفتی لایحه بودجه ۹۲ را تنظیم کند.
این استاد اقتصاد افزود: درآمد نفتی ارتباطی به توان تولید داخل ندارد، بلکه به تحریم برمیگردد که اطلاعات آن در درون دولت وجود دارد و خود دولت بیشتر از هر کسی دیگر در جریان درآمد نفتی در سال جاری قرار دارد.
رئیس شورای رقابت افزود: رقم درآمد نفتی مسئلهای نیست که اهمیت داشته باشد، بالاخره که بودجه باید به صورت انقباضی و با دید کاهش درآمد و هزینه تدوین شود و راهکارهایی برای جبران درآمد نفتی از طریق گسترش نظام مالیاتی جستجو شود.
پژویان در پاسخ به این پرسش که آیا با وجود رکود اقتصادی میتوان فشار زیادی به مالیات دهندگان وارد کرد، گفت: اصلاً نباید روی پایههای کنونی مالیات فشار وارد کرد، بلکه باید پایههای جدید مالیاتی شناسایی شود.
این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: در عمده کشورهای دنیا پایه کلی مالیاتی بیشتر از تولید ناخالص داخلی آن کشور و حتی در برخی کشورها پایه مالیاتی دو برابر تولید ناخالص داخلی است، در حالی که در کشور ما کمتر از یک سوم از حجم تولید ناخالص داخلی مالیات میپردازند و بیش از دو سوم آن از پرداخت مالیات معافند.
پژویان افزود: باید پایههای جدید مالیاتی شناسایی شده و نظام مالیاتی گسترش پیدا کند.
وی تأکید کرد: این نکته باید مدنظر قرار گیرد که گروههای فشار در سالیان سال مالیات پرداخت نکردهاند و مقابله با آنها برای دریافت مالیات نیاز به عزم و اراده جدی و آهنین در دولت دارد.
رئیس شورای رقابت افزود: برخی از پایههای درآمدی در کشور مشمول مالیات نشده و یا فرار مالیاتی داشتند که باید دولت آنها را شناسایی کرده و از آنها مالیات بگیرد.
استاد اقتصاد دانشگاه علامه تأکید کرد: اطلاعات درآمد نفتی دولت در هشت یا ۹ ماه سال جاری در وزارت نفت وجود دارد و این اطلاعات در درون دولت و در وزارت نفت به روشنی قابل دسترس است که براساس آن دولت میتواند درآمد پیشبینی مالیات برای سال آینده را در نظر گیرد.
پژویان تأکید کرد: باید روزی فرا برسد که درآمد مالیاتی جایگزین درآمد نفتی شود.
نمایشگاه بینالمللی نخ استانبول بار دیگر در تاریخ ۸ تا ۱۰ اسفند در مرکز همایشها…
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…