دکتر شریف زاده، در مراسم یادبود استاد سیاحی که روز هفتم اسفند در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد؛ ضمن گرامیداشت یاد و نام ایستاد عباس سیاحی، اظهار داشت: اینکه سال ها در جلسات مختلف در فرهنگستان هنر از حضور ایشان بهره بردیم، خوشبختانه در زمان حیاتشان، در همین سالن، مراسمی برای بزرگداشت ایشان برگزار شد و وقتی وارد سالن شدند، با همان صدای رسا و گیرای خودشان سخن گفتند. در زمان بیماریشان به دستبوس ایشان در شیراز رفتیم و حال نیز یادشان را گرامی می داریم.
دکتر شریف زاده، افزود: پیشنهاد من این است که مراسم یادبود ایشان، با روز تولدشان برگزار شود. به قول خودشان پنج روز مانده به عید. ۲۵ اسفند برگزار شود و سازمان صنایع دستی سابق و معاونت صنایع دستی امروز؛ ۲۵ اسفند را به عنوان روز رنگرزی نامگذاری کند و به نام استاد سیاحی، لوح و یا نشانی را برای تجلیل از رنگرزان سنتی کشورمان تقدیم کنند.
یکی از مهم ترین کارهایی که باید از آن حمایت شود، رنگرزی سنتی و گیاهی ما است که ارزش و اعتبار همه حوزه های هنرهای سنتی است.
بنابراین در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد، هم نام استاد زنده خواهد ماند به نام نشان استاد سیاحی و هم اینکه پس از حیات ایشان نیز از هم سلکان و هم رشته ای های ایشان در رنگرزی گیاهی و سنتی ایران حمایت خواهد شد و همانطور که ایشان علاقمند بود، این رشته گسترش بیشتری پیدا کند و بسیار متناسب هم هست، چون یادم هست ایشان می گفت من رنگرزی را از عید یاد گرفتم. زمانی که بچه بودیم و با همین مواد طبیعی پوست انار و گردو و …، تخم مرغ های رنگی درست می کردیم و بعد از آن لباس هایمان را به خم رنگرزی می دادیم تا با نیل رنگ کند. به این ترتیب، نزدیک بودن به عید، با زمان تولد ایشان و یادگاری که از کودکی با خودشان داشتند، تناسب خواهد داشت.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…