Categories: اخبار نساجی

رانت‌خواری در فروش محصولات پتروشیمی در بورس کم‌رنگ شده اما از بین نرفته است

 

رییس اتحادیه پلاستیک تهران با بیان اینکه هنوز توزیع مواد پتروشیمی عادلانه نیست و نظارت‌ها هم کم رنگ شده است، گفت: رانت‌خواری در فروش محصولات پتروشیمی در بورس کم‌رنگ شده اما از بین نرفته است.

سید رحیم مقیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه عرضه مواد پتروشیمی در بورس کالا باعث شده تا حضور دلالان و واسطه‌گران در بازار فروش محصولات پتروشیمی کاهش پیدا کند، اظهار داشت: بورس شفاف ترین محیط برای فروش مواد پتروشیمی است اما در برخی موارد کارگزاران به واسطه آنکه از تغییرات قیمتی اطلاعات خاصی دارند با واسطه گران اقدام به تخلفاتی می‌کنند.

 وی با بیان این که حضور افراد پشت پرده باعث می‌شود تا توزیع مواد پتروشیمی در بورس به نحو مطلوبی صورت نگرفته و تولیدکنندگان در تأمین مواد اولیه خود با مشکلات زیادی مواجه شوند، افزود: تصمیم جدید دولت در عرضه محصولات پتروشیمی با ارز آزاد بر حجم مشکلات واحدهای پایین دستی از جمله صنایع پلاستیک افزوده است و قیمت نهایی تولید را با رشد زیادی همراه کرده است.

رییس اتحادیه پلاستیک تهران اضافه کرد: نوسانات بازار از همان روزهای نخست اتخاذ این تصمیم افزایش یافت اما به مرور تولیدکنندگان خود را با شرایط جدید خرید مواد اولیه وفق دادند. البته این نکته برای ما مبهم است که چطور پتروشیمی‌ها خوراک خود را با ارز مبادله ای تأمین می کنند اما در پایان محصولات را با ارز آزاد می فروشند.

مقیمی در واکنش به انتشار برخی اخبار مبنی بر وجود رانت هایی در بازار خرید و فروش محصولات پتروشیمی در بورس، گفت: پیش از روی کار آمدن دولت یازدهم رانت های زیادی در بازار خرید و فروش محصولات پتروشیمی وجود داشت به نحوی که برخی با واسطه گران و روابط خاص خود از قیمت های جدید مطلع و اقدام به خرید محصولات می‌کردند اما خوشبختانه این موضوع در دولت فعلی کم رنگ شده اما از بین نرفته است.

رییس اتحادیه پلاستیک تهران تصریح کرد: از مسئولان دولتی درخواست می کنم تا به فکر صنایع پایین دستی و تأمین نیاز آنها برای چرخه فعالیت واحدهای تولیدی باشند زیرا هم اکنون علیرغم تمام تصمیمات مناسب توزیع مواد پتروشیمی عادلانه صورت نمی گیرد و حتی نظارت ها هم در خرید و فروش محصولات پتروشیمی کم رنگ شده است.

 مقیمی با اشاره به  اینکه عرضه مستقیم مواد پتروشیمی به واحدهای متقاضی می تواند تا حدودی راهگشای این مشکلات باشد، تصریح کرد: در حال حاضر برخی از کارخانجات تولیدی در استان های مختلف با انبارهای خالی از مواد اولیه روبه رو هستند اما در همین تهران واحدهای تولیدی چندین برابر نیاز خود مواد اولیه ذخیره کرده اند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

29 دقیقه ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago