Categories: اخبار نساجی

رتبه ۶۹ کشور در شاخص رقابت پذیری / موفقیت اقتصاد ملی در گرو رشد بنگاههای اقتصادی پیشرو است

 

رئیس هیأت عامل ایدرو از رتبه ۶۹ کشورمان در شاخص رقابت پذیری و در بین ۱۴۰ کشور جهان خبر داد.

« غلامرضا شافعی» در کنفرانس بنگاه اقتصادی پیشرو در افق ۱۴۰۴، همچنین رتبه کشورمان را در شروع کسب و کار نزدیک به ۵۰ بر شمرد و افزود: امروزه در عرصه رقابت های فشرده موجود در بازارهای بین المللی، میزان موفقیت اقتصادهای ملی در گرو وجود بنگاههای اقتصادی پیشرو و موفق است که بتوانند محصولات و خدماتی با کیفیت بالاتر و قیمت مناسب‌تر تولید و عرضه کنند.

شافعی ادامه داد :از طرفی هر بنگاه اقتصادی در حلقه‌ای از یک زنجیره تخمین و توزیع قرار دارد و در یک فضای کسب و کار شناور است.

وی اضافه کرد: در سالهای اخیر با پرداختن به حوزه اطلاعات و ارتباطات، بنگاههای دانش بنیان، موضوعیت بیشتری یافتند و نیروی انسانی به عنوان یکی از عوامل دارائی های مشهود و نامشهود شناخته می‌شود.

شافعی تأکید کرد: موفقیت بنگاههای اقتصادی و توسعه صنعتی برای احراز جایگاه نخست صنعت و اقتصاد در سطح منطقه، نیازمند مدیریت کارآزموده و مستدام در بهره برداری از عوامل سنتی و نیز سرمایه انسانی دانشمند است.

شافعی،بخش عمده‌ای از موانع و مشکلات و چالشهای پیش روی سازمانهای توسعه‌ای را مربوط به قوانین و مقررات دانست و اصلاح قانون در سازمانهای توسعه ای و مستثنی کردن اینگونه سازمانها را از اجرای قوانین محدود کننده، خواستار شد.
وی با بیان اینکه در شرایطی قرار داریم که کشورهای دارنده تکنولوژی و قدرت با ما همکاری ندارند و باید به سازمانهای توسعه‌ای توجه خاص شود اضافه کرد: از دو سال پیش هیچ توجهی نسبت به این سازمان ها نمی‌شود و تنها از سال ۸۹ مجوزهایی برای سرمایه گذاری در فنآوری‌های نو در مناطق محروم داده شد .

شافعی همچنین تصریح کرد: در امر خصوصی سازی که به حوزه کسب و کار و رقابت مربوط است در آنچه که مربوط به بنگاههای واگذار شده سازمان گسترش است، رفتار مناسبی با این سازمان صورت نگرفته است و مسائل مبتلا به شرکتهایی که به نوعی به سازمانهای عمومی واگذار شده‌اند، از مسائل هر روزه مسئولین این سازمان است.

به گفته وی،الزام به اخذ مجوز از مراجع بیرونی جهت تعیین موضوع میزان و محل سرمایه گذاری، عدم اختیار برای حفظ شرکتهای تحت پوشش، محدودیت در تأسیس شرکت برای اجرای طرحهای پیمانکاری و نیز سلب حقوق مالکانه برای اعمال مدیریت در شرکتهای تحت پوشش، از مشکلات بنگاهها و سازمانهای اقتصادی پیشرو به شمار می‌روند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

سفارش قطعه در واحد فنی

نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…

2 ساعت ago

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago