Categories: اخبار نساجی

رد دیون همچنان برنده خصوصی‌سازی شد

 

    آمار واگذاری سهام شرکتها از ابتدای سال جاری تا ۱۵ دی ماه نشان می دهد که با گذشت ۱۰ ماه از سال فقط ۱۰ درصد از سهام شرکت‌ها واگذار شده و رد دیون برنده خصوصی سازی شده است.

به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آمار واگذاری شرکت‌ها از ابتدای سال تا نیمه دی ماه نشان می دهد که در این مدت تنها ۱۵۲ هزار و ۸۵۷ میلیارد ریال معادل ۱۰.۲ درصد واگذاری صورت گرفته او از این میزان ۷۴ هزار و ۸۷۸ میلیارد ریال به بخش غیر دولتی و ۷۷ هزار و ۹۷۸ میلیارد ریال بابت رد دیون واگذار شده است.

آمار واگذاری سهام شرکتها از ابتدای سال تا ۱۵ د یماه نشان می‌دهد که در این مدت با وجود مخالفت نمایندگان مجلس، واگذاری بابت رد دیون برنده خصوصی سازی شده و از ۱۵۲ هزار و ۸۵۷ میلیارد ریال، بیشترین میزان واگذاری معادل ۷۷ هزار و ۹۷۸میلیارد ریال به نهادهای عمومی غیر دولتی بابت رد دیون دولت اختصاص یافته است و تنها ۷۴ هزار و ۸۷۸ میلیارد ریال معادل پنج درصد به بخش غیر دولتی واگذار شده است و واگذاری بابت سهام عدالت صورت نگرفته است.

همچنین از ۷۴ هزار و ۸۷۸ میلیارد ریالی که به بخش غیر دولتی واگذار شده است، تنها ۲۹ هزار و ۸۹۴ میلیارد ریال به افراد حقیقی و حقوقی خصوصی واگذار شده و ۴۴ هزار و ۹۸۴ میلیارد ریال واگذاری به بخش خصوصی و تخصیص منابع حاصل بابت رد دیون بوده است.

علاوه بر این از ۷۷ هزار و ۹۷۸ میلیارد ریالی که به نهادهای عمومی غیر دولتی بابت رد دیون واگذار شده ،۷۳ هزار و ۲۸۴ میلیارد ریال به بخش خصوصی و تخصیص منابع حاصل بابت رد دیون بوده و ۲ هزار و ۳۱۷ میلیارد ریال به عنوان انتقال اصل سهام بابت رد دیون و ۲ هزار و ۳۷۷ میلیارد ریال در حال آماده سازی جهت انتقال منابع حاصل یا اصل سهام بابت رد دیون بوده است.

به این ترتیب می توان گفت که با گذشت ۱۰ ماه از سال و واگذاری تنها پنج درصد به بخش غیر دولتی، عملا خصوصی سازی کارنامه قابل قبولی از خود نشان نداده و واگذاری سهام به بخش خصوصی با کندی مواجه شده است.

بر این اساس نگاهی به میزان واگذاری شرکت‌ها نشان می دهد که از ابتدای سال تا ۱۵ دی ماه تنها سهام ۴۴ شرکت واگذار شده است که ۳۷ شرکت به بخش غیر دولتی و ۱۱ شرکت نیز به نهادهای عمومی غیر دولتی بابت رد دیون تعلق گرفته است.

همچنین از ابتدای سال تا نیمه دی ماه ۴۲ هزار و ۳۰۱میلیارد ریال به حساب خاص خزانه بابت انتقال به دستگاه های طلبکار واگذار شده و ۱۱ هزار و ۱۸۹ میلیارد ریال تهاتر صورت گرفته است و در مجموع ۱۰۶هزار و ۳۷۲ میلیارد ریال وجوه واریزی به خزانه به علاوه تهاتر بوده است.

علاوه بر این آمار واگذاری سهام به تفکیک بازار نشان می‌دهد که در این مدت از ۱۰.۲درصد واگذاری انجام شده،۷.۷ درصد معادل ۱۱۶ هزار و ۱۶۷ میلیارد ریال از طریق بورس،۲۶ هزار و ۳۸۲ میلیارد ریال معادل ۱.۸ درصد از طریق فرابورس و ۱۰هزار و ۳۰۸میلیارد ریال معادل ۰.۷ درصد از طریق مزایده واگذار شده است.

علاوه بر این از میان واگذاری‌های اندک صورت گرفته از ابتدای سال تاکنون، می‌توان گفت که بیشترین میزان واگذاری یعنی ۱۲۴ هزار و ۱۸۶ میلیارد ریال معادل ۸.۳ درصد به صورت بلوکی بوده و تنها ۱.۹ درصد معادل ۲۷ هزار و ۸۶۶ میلیارد ریال به صورت تدریجی واگذار شده است.

از گروه ۱ ماده ۲ قانون نیز ۱۰ هزار و ۱۵ میلیارد ریال معادل ۰.۷ درصد واگذار شده و گروه ۲ ماده ۲ قانون ۱۴۸ هزار و ۸۴۱ میلیارد ریال معادل ۹.۹ درصد واگذاری ها را به خود اختصاص داده است.

از میان وزاتخانه ها نیز وزارتخانه های نفت با ۶.۳ درصد معادل ۹۴ هزار و ۴۸۹ میلیارد ریال و وزارت صنعت و معدن با ۳.۲ درصد معادل ۴۸ هزار میلیارد ریال بیشترین واگذاری را به خود اختصاص دادند.

در عین حال وزارتخانه های نیرو با ۰.۴ درصد، جهاد کشاورزی با ۰.۲ درصد و اقتصاد و دارایی با ۰.۱ درصد واگذاری در رتبه های بعدی قرار گرفته و وزارتخانه‌های راه و شهر سازی و آموزش و پرورش و ارتباطات سهمی در واگذاری نداشته و هیچ یک از شرکت‌های زیر مجموعه خود را واگذار نکرده‌اند.

این در حالی است که مجلس در قانون بودجه سال۹۲ پیش‌بینی کرده بود دولت ۳۷هزار میلیارد تومان از منابع مالی‌اش را از طریق واگذاری تأمین کند که در اصلاحیه بودجه‌ دولت این رقم را به پنج هزار میلیارد تومان کاهش داد که در نهایت مجلس واگذاری ۲۵هزار میلیارد تومان را به تصویب رساند.

بر این اساس در ۲ ماه باقی مانده از سال مسئولان سازمان خصوصی سازی باید تلاش کنند علاوه بر واگذاری ۳۲۶ شرکت دولتی،مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان را واگذار کرده و به تکلیف بودجه خود عمل کنند.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

6 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

2 هفته ago