Categories: اخبار نساجی

رشد اقتصاد ایران بیشتر از ۱۲۸ کشور جهان

 

بانک جهانی، متوسط رشد اقتصادی ایران در دوره ۱۳ ساله ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ را ۸/۴ درصد اعلام کرد و از رتبه شصت و هفتمی ایران در بین ۱۹۵ کشور جهان از این نظر خبر داد.

آمارهای ارائه شده از سوی بانک جهانی نشان می‌دهد متوسط رشد اقتصادی جهان در دوره ۱۳ ساله ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ بالغ بر ۷/۲ درصد بوده است.

به لحاظ منطقه‌ای، آسیای شرقی و اقیانوسیه بیشترین رشد اقتصادی را طی این مدت داشته است. رشد اقتصادی این منطقه در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ میلادی ۹/۲ درصد اعلام شده است. اقتصاد خاورمیانه و شمال آفریقا نیز در این مدت ۶/۴ درصد رشد داشته است.

بر اساس این گزارش، متوسط رشد اقتصادی ایران در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ بالغ بر ۸/۴ درصد بوده که بالاتر از رشد اقتصادی ۱۲۸ کشور جهان است. ایران از نظر رشد اقتصادی در این دوره رتبه ۶۷ جهان را به دست آورده است.

اقتصاد ایران در این دوره بیش از ۴ برابر اقتصاد منطقه یورو و حدود ۳ برابر اقتصاد آمریکا رشد داشته است. رشد اقتصادی منطقه یورو طی دوره مورد بررسی ۱/۱ درصد و این رقم برای آمریکا ۷/۱ درصد اعلام شده است.

در رده‌بندی جهانی، جمهوری آذربایجان بالاترین رشد اقتصادی را داشته است. متوسط رشد اقتصادی این کشور ۸/۱۴ درصد اعلام شده است. پس از این کشور،‌ قطر با رشد ۱۴ درصدی و ماکائو با رشد ۷/۱۲ درصدی به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم جهان قرار گرفته‌اند.
برخی کشورهای دیگر در سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ رشد اقتصادی بیشتری نسبت به ایران داشته‌اند. آنگولا ۸/۱۱ درصد، آرژانتین ۸/۵ درصد، بحرین ۴/۵ درصد، چین ۶/۱۰ درصد، مصر ۹/۴ درصد، اندونزی ۵/۵ درصد، هند ۷/۷ درصد، کویت ۱/۵ درصد، عمان ۵ درصد، و عربستان ۱/۶ درصد کشورهایی هستند که رشد اقتصادی شان از ایران بیشتر بوده است.

اقتصاد ایران در مقایسه با سایر کشورهای درحال توسعه عموما عملکرد خوبی نداشته است و رشد اقتصادی ایران در دوره مورد بررسی عموما از کشورهای مهم در حال توسعه کمتر بوده است.

در عین حال کشورهای صنعتی و توسعه یافته رشد اقتصادی کمتری نسبت به ایران داشته‌اند. کانادا ۹/۱ درصد، فنلاند ۷/۱درصد، فرانسه ۱/۱ درصد، انگلیس ۵/۱ درصد، آلمان ۱/۱ درصد، ایتالیا ۲/۰ درصد، ژاپن ۷/۰ درصد و اسپانیا ۷/۱ درصد کشورهایی هستند که رشد کمتری در مقایسه با ایران تجربه کرده‌اند.

سه کشور زیمبابوه، پورتوریکو و پالوئو تنها کشورهایی بوده‌اند که در این دوره رشد منفی داشته‌اند. اقتصاد این کشورها به ترتیب ۱/۴ درصد، ۴/۰ درصد و ۱/۰ درصد کوچک‌تر شده است.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

فرش عظیم زاده: جلوه ای از هنر و خلاقیت در نمایشگاه دموتکس خاورمیانه

فرش عظیم زاده یکی از معروفترین و بزرگترین تولیدکنندگان در زمینه فرش دستبافت است. این…

15 ساعت ago

فرش ایرانی؛ قدرتمند اما نیازمند بازاریابی هدفمند (ویدیو)

معرفی کوتاه از شرکت بزرگ فرش قنبری نیا من امیر قنبری نیا پسر حاج محمود…

18 ساعت ago

بازگشت ایران به صحنه بین المللی در نمایشگاه دموتکس دبی (ویدیو)

نمایشگاه دموتکس خاورمیانه با یک وقفه 14 ساله دوباره برگزار شد و براساس در خواست…

3 روز ago

به برگزارکنندگان دموتکس دبی اعتماد داریم و به آینده آن امیدواریم (ویدیو)

نمایشگاه دموتکس دبی بعد از تقریبا دوازده سیزده سال دوباره برگزار شد و یک وقفه…

3 روز ago

فرش بهشتی در مسیر گسترش صادرات؛ اینبار دموتکس دبی (ویدیو)

شرکت فرش بهشتی با توجه به اینکه هدف گذاری خود را در چند سال اخیر…

4 روز ago

با حمایت دموتکس، دبی را به مرکز تجارت فرش ایرانی تبدیل می کنیم (ویدیو)

قالی زرتشت از سال 2014 حضور مستمر در نمایشگاه ها داشته است.محصولات قالی زرتشت شامل…

5 روز ago