Categories: اخبار نساجی

رشد بخش صنعت منفی‌تر شد

 

    در حالی وزیر صنعت، معدن و تجارت پیشتر رشد بخش صنعت را در سال گذشته منفی ۹ درصد اعلام کرده بود که وی در تازه ترین اظهارات خود این رشد را منفی ۱۲ درصد اعلام کرده است.

به گزارش ایسنا،نخستین بار محمدرضا نعمت‌زاده در آبان ماه امسال در یک برنامه تلویزیونی از رشد منفی ۹ درصدی بخش صنعت در سال گذشته خبر داد.

به گفته وی برای نخستین بار در دهه‌های گذشته نرخ رشد بخش صنعت در سال قبل منفی شد.

وزیر صنعت همچنین تاکید کرد که رشد صنعت در سال گذشته به قدری منفی بود که برخی گفتند صنعت نفس‌های آخر خود را می‌کشد.

با این وجود نعمت‌زاده در تازه‌ترین اظهارات خود در حاشیه سفر یک روزه به قزوین اعلام کرد که بخش صنعت در سالهای اخیر با رشد منفی ۱۲ درصد روبرو شده است.

وی البته به صورت مبهمی عنوان کرده که “طبق اعلام رسمی بخش صنعت در سال‌های اخیر با رشد منفی ۹ درصدی مواجه بود که این میزان به ۱۲ درصد افزایش یافته است.” البته مشخص نیست افزایش سه درصدی رشد منفی بخش صنعت در سال گذشته از سوی چه نهادی محاسبه شده است.

بانک مرکزی هم در تازه‌ترین گزارش خود رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن ایران را در سال گذشته رقم بسیار ضعیف منفی ۹.۵ درصد اعلام کرد که پایین‌ترین نرخ رشد ارزش افزوده این بخش در سالیان اخیر محسوب می‌شود.

در گزارش بانک مرکزی نرخ رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ به ترتیب ۵.۱، ۱۰ و ۳.۷ درصد اعلام شده که این نرخ در سال قبل به رقم ناامیدکننده منفی ۹.۵ درصد رسید.

ابهام در نرخ دقیق رشد صنعت کشور در حالی همچنان ادامه دارد که در چند سال گذشته همواره بین مرکز آمار، بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه چگونگی نرخ محاسبه ارزش افزوده بخش صنعت و معدن اختلاف‌نظر وجود داشته و هر یک از این دستگاه‌ها اعداد متفاوتی را به عنوان نرخ رشد صنعتی کشور معرفی می‌کردند.

این در حالی است که طبق قانون برنامه پنجم توسعه، مرکز آمار به عنوان مرجع اصلی اعلام شاخص‌های اقتصادی تعیین شده است.

در هشت سال گذشته نرخ رشد بخش صنعت فراز و نشیب‌های زیادی را تجربه کرد و در بیشتر مواقع نیز روند نزولی داشته است.

براساس آمار مرکز آمار ایران نرخ رشد صنعت در سال ۱۳۸۴ معادل ۷.۸ درصد بود که این رقم در سال ۱۳۸۹ به شش درصد کاهش یافت. رشد بخش صنعت در سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ هم به ترتیب ۹، ۷.۹، ۵ و ۵.۶ درصد بود. از سوی دیگر براساس آمار بانک مرکزی نرخ رشد صنعت در سال ۱۳۸۴ معادل ۱۳.۶ درصد بود که این رقم در سال ۱۳۸۹ به ۱۰ درصد کاهش یافت.

رشد بخش صنعت در سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ نیز به ترتیب ۱۰.۷، ۰.۷، ۲.۴ و ۵.۳ درصد بود. ضمن اینکه در ۹ ماهه ۱۳۹۰ نرخ رشد صنعت براساس اطلاعات بانک مرکزی مرکزی تنها ۴.۹ درصد بود.

بعد از ادغام وزارتخانه‌های صنایع و معادن و بازرگانی و تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۰ نیز رشد صنعتی کشور روند نزولی داشته است؛ به طوری که از نرخ رشد ۱۰ درصدی در سال ۱۳۸۹ به ۴.۹ درصد در ۹ ماهه ۱۳۹۰ رسید.

در سال گذشته نیز با توجه به نوسان‌های ارزی رخ داده و تشدید تحریم‌ها به طور طبیعی نرخ رشد صنعت کشور به شدت کاهش یافت؛ به طوری که به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت برای نخستین بار منفی شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

علی همتی، کارآفرین برتر استان تهران در همایش صنعت و معدن

علی همتی: کارآفرین برتر تهران در همایش تجلیل از تولیدکنندگان صنعت و معدن پیشرفت و…

8 ساعت ago

حضور ۱۲۰ شرکت خارجی از ۱۳ کشور در نمایشگاه صنعت نساجی

سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نساجی ایران دیروز (۲۹ مردادماه) در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران…

1 روز ago

تغییرات جدید در هیات مدیره انجمن دارندگان نشان های تجاری پوشاک ایران

اخیرا به استناد ماده ۲۷ اساسنامه تشکل ها تغییراتی در هیات مدیره انجمن دارندگان نشان…

3 روز ago

کیفیت کالاهای نساجی به کیفیت آب وابسته است

همانطور که کیفیت آب مصرفی روزانه ما بر روی سلامت ما تاثیر مستقیم و مهمی…

3 روز ago

شماره ۸۷ مجله نساجی کهن ویژه نامه مردادماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 87 مجله نساجی کهن استراتژی جدید شرکت…

7 روز ago

گواهینامه های استاندارد فرش ماشینی

موسسه تحقیقات فرش و کفپوش OETI اتربش (0534 :NB) از مراکز شناخته شده اتحادیه ارویا…

1 هفته ago