در حالی وزیر صنعت، معدن و تجارت پیشتر رشد بخش صنعت را در سال گذشته منفی ۹ درصد اعلام کرده بود که وی در تازه ترین اظهارات خود این رشد را منفی ۱۲ درصد اعلام کرده است.
به گزارش ایسنا،نخستین بار محمدرضا نعمتزاده در آبان ماه امسال در یک برنامه تلویزیونی از رشد منفی ۹ درصدی بخش صنعت در سال گذشته خبر داد.
به گفته وی برای نخستین بار در دهههای گذشته نرخ رشد بخش صنعت در سال قبل منفی شد.
وزیر صنعت همچنین تاکید کرد که رشد صنعت در سال گذشته به قدری منفی بود که برخی گفتند صنعت نفسهای آخر خود را میکشد.
با این وجود نعمتزاده در تازهترین اظهارات خود در حاشیه سفر یک روزه به قزوین اعلام کرد که بخش صنعت در سالهای اخیر با رشد منفی ۱۲ درصد روبرو شده است.
وی البته به صورت مبهمی عنوان کرده که “طبق اعلام رسمی بخش صنعت در سالهای اخیر با رشد منفی ۹ درصدی مواجه بود که این میزان به ۱۲ درصد افزایش یافته است.” البته مشخص نیست افزایش سه درصدی رشد منفی بخش صنعت در سال گذشته از سوی چه نهادی محاسبه شده است.
بانک مرکزی هم در تازهترین گزارش خود رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن ایران را در سال گذشته رقم بسیار ضعیف منفی ۹.۵ درصد اعلام کرد که پایینترین نرخ رشد ارزش افزوده این بخش در سالیان اخیر محسوب میشود.
در گزارش بانک مرکزی نرخ رشد ارزش افزوده بخش صنعت و معدن در سالهای ۱۳۸۸، ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ به ترتیب ۵.۱، ۱۰ و ۳.۷ درصد اعلام شده که این نرخ در سال قبل به رقم ناامیدکننده منفی ۹.۵ درصد رسید.
ابهام در نرخ دقیق رشد صنعت کشور در حالی همچنان ادامه دارد که در چند سال گذشته همواره بین مرکز آمار، بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در زمینه چگونگی نرخ محاسبه ارزش افزوده بخش صنعت و معدن اختلافنظر وجود داشته و هر یک از این دستگاهها اعداد متفاوتی را به عنوان نرخ رشد صنعتی کشور معرفی میکردند.
این در حالی است که طبق قانون برنامه پنجم توسعه، مرکز آمار به عنوان مرجع اصلی اعلام شاخصهای اقتصادی تعیین شده است.
در هشت سال گذشته نرخ رشد بخش صنعت فراز و نشیبهای زیادی را تجربه کرد و در بیشتر مواقع نیز روند نزولی داشته است.
براساس آمار مرکز آمار ایران نرخ رشد صنعت در سال ۱۳۸۴ معادل ۷.۸ درصد بود که این رقم در سال ۱۳۸۹ به شش درصد کاهش یافت. رشد بخش صنعت در سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ هم به ترتیب ۹، ۷.۹، ۵ و ۵.۶ درصد بود. از سوی دیگر براساس آمار بانک مرکزی نرخ رشد صنعت در سال ۱۳۸۴ معادل ۱۳.۶ درصد بود که این رقم در سال ۱۳۸۹ به ۱۰ درصد کاهش یافت.
رشد بخش صنعت در سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ نیز به ترتیب ۱۰.۷، ۰.۷، ۲.۴ و ۵.۳ درصد بود. ضمن اینکه در ۹ ماهه ۱۳۹۰ نرخ رشد صنعت براساس اطلاعات بانک مرکزی مرکزی تنها ۴.۹ درصد بود.
بعد از ادغام وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی و تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۹۰ نیز رشد صنعتی کشور روند نزولی داشته است؛ به طوری که از نرخ رشد ۱۰ درصدی در سال ۱۳۸۹ به ۴.۹ درصد در ۹ ماهه ۱۳۹۰ رسید.
در سال گذشته نیز با توجه به نوسانهای ارزی رخ داده و تشدید تحریمها به طور طبیعی نرخ رشد صنعت کشور به شدت کاهش یافت؛ به طوری که به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت برای نخستین بار منفی شد.
در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…
روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…
سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصتها و چالشهای جدید برای صنعت فرش و کفپوش…
صنعت نساجی و ماشینآلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالشهای منحصربهفردی مواجه…
رئیس انجمن صنعتگران ماشینآلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…
سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…