صادرات ترکیه به ایران در دومین ماه سال جاری میلادی با رشد ۱۶ درصدی به ۲۵۸ میلیون دلار رسید و واردات از ایران با افت ۳۱ درصدی ۵۸۳ میلیون دلار شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در پی اجرایی شدن موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو کشور، صادرات ترکیه به ایران رو به افزایش گذاشته اما واردات این کشور از ایران کاهش یافته است.
مقامات ایران و ترکیه اخیرا یک موافقتنامه تجارت ترجیحی را امضا کرده اند که بر اساس آن تعرفه کالاهای مبادلاتی بین دو کشور کاهش یافته است.
این موافقتنامه که از ابتدای سال جاری میلادی به اجرا گذاشته شده با انتقاد شدید فعالان اقتصادی در ایران مواجه شده است تا حدی که برخی این موافقتنامه را به عهدنامه ترکمنچای تشبیه کرده اند.
به عقیده این افراد ترکیب کالاهای انتخاب شده در این موافقتنامه به گونه ای است که تولیدات صنعتی کشور را در تنگنا قرار می دهد و از سوی دیگر در شرایط بی آبی و نیاز کشور به کالاهای کشاورزی، تشویق کشاورزان به صادرات این کالاها توجیه منطقی ندارد.
اداره آمار ترکیه در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد صادرات این کشور به ایران در فوریه ۲۰۱۵ با رشد ۱۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۲۵۸ میلیون دلار رسیده است.
صادرات ترکیه به ایران در ژانویه ۲۰۱۵ نیز با افزایش ۶۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۴۱۲ میلیون دلار رسیده بود.
با وجود رشد ۱۶ درصدی صادرات ترکیه به ایران در دومین ماه ۲۰۱۵ واردات این کشور از ایران افت ۳۱ درصدی داشته و به ۵۸۳ میلیون دلار رسیده است.
واردات ترکیه از ایران در ماه ژانویه ۲۰۱۵ نیز افت ۱۱ درصدی را تجربه کرده و به ۷۱۶ میلیون دلار رسیده بود.
کل مبادلات تجاری دو کشور در ۲ ماه نخست ۲۰۱۵ بالغ بر ۱.۹۶۹ میلیارد دلار اعلام شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۷ درصدی داشته است.
صادرات ترکیه به ایران در این مدت ۶۷۰ میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۴۳ درصدی داشته و واردات از ایران با افت ۲۱ درصدی به ۱.۲۹۹ میلیارد دلار رسیده است.
ایران دوازدهمین مقصد صادراتی ترکیه در این مدت و هفتمین تامین کننده کالاهای مورد نیاز این کشور شناخته شده است.
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…