معاون برنامهریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت از رشد ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی در سال ۹۱ خبرداد.
معاون برنامهریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ترکیب صادرات ایران به سمت کالاهای با ارزش افزوده بالا و صادرات دارو، تجهیزات دارویی، تجهیزات صنعتی و کالاهایی از این دست در حال حرکت است و رویکرد صادراتی تغییر کرده است.
وی گفت: از صادرات خام فروشی به سمت کالاهای برجسته و مهم، محصولات واسطهای و نهایی و کالاهایی که ارزش افزوده بیشتری برای کشور دارند، حرکت شده است.
علیرضا شجاعی خاطرنشان کرد: صادرات کالاهای غیر نفتی در سال گذشته با رشد ۲۰ درصدی همراه بود و پیش بینی میشود صادرات غیر نفتی امسال از مرز ۵۰ میلیارد دلار عبور کند و این کاملا شدنی است.
معاون برنامه ریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: در سال گذشته فشارهای شدیدی وجود داشت و این باعث شد حدود ۱۲ درصد صادرات میعانات گازی و ۳۳ درصد صادرات پتروشیمی کاهش یابد، اما در مجموع میزان کل کاهش صادرات حدود ۶ درصد است.
وی گفت: این یک پیام دارد که سایر کالاهای غیرنفتی توانسته رشد حدود ۲۰ درصدی داشته باشد و بتواند تا حد زیادی این کاهش را جبران کند.
شجاعی افزود: این وضعیت به ما امید داد که پتانسیل بسیار خوبی در صادرات کالاهای دیگر وجود دارد و امسال میتوان جهش خوبی در صادرات داشته باشیم.
پیش بینی امسال ما این است که بتوانیم از مرز پنجاه میلیارد دلار در صادرات غیرنفتی عبور کنیم و این کاملا شدنی است. یعنی درصدهای رشد، ساختار صادرات، تنوع سبد کالایی و صادراتی همه این را نشان می دهد که پتانسیل خوبی وجود دارد مگر این که یک اتفاق واقعا غیر منتظرهای بیفتد.
شجاعی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۳۳۰۰ قلم کالا به بیش از ۱۵۰ کشور یا هدف صادراتی ارسال می شود که نشان دهنده این است که سیستم خوبی در تجارت داریم به طوری که در هفته های گذشته پژوهشگران خارجی اذعان کردند که ایران گام جدیدی را برداشته است و در واقع اگر هم صادرات نفت را به طور کامل قطع کند، این توانایی را دارد که به عنوان یک کشور حداقل متوسط، اقتصاد خود را اداره کند و در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد.
ایجاد فضای جدید در صادرات کالاهای صنعتی، کشاورزی، معدنی، فرش و صنایع دستی
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود: این اذعانی است که خود غربی ها و آمریکایی ها داشتند. این خود نکته مهمی است که در دیدگاه هایشان اعلام می کنند که سخت ترین فشارها را در سال گذشته به ایران وارد کردند، ولی در واقع ایران از این مرز عبور کرد و اذعان کردند که ایران در حال متکی شدن بر ارز غیر نفتی و توسعه صادرات غیر نفتی است.
نکته مهمی در این مبحث است و اینکه ما فضای جدیدی را در صادرات کالاهای صنعتی، کشاورزی، معدنی، فرش، صنایع دستی و حوزه های مختلف تجربه کردهایم و سهم خوبی در صادرات غیر نفتی پیدا می کنیم.
وی به رشد چشمگیر در صادرات صنعتی و معدنی طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: با رشد بسیار خوب در صادرات حوزه صنعت و معدن حتی توانستیم کاهش در حوزه های دیگر را جبران کنیم. رقمی حدود ۲۲.۴ میلیارد دلار صادرات سایر کالاهای بجز پتروشیمی و میعانات گازی را داشتیم که خود این رشد حدود ۲۰ درصد رشدی را نشان می دهد. سال گذشته به خاطر شرایط خاصی که داشتیم و نیازی که به محصولات داخلی بود، صادرات برخی کالاها کاهش پیدا کرد، ولی در صنعت و معدن رشد خوبی بود و همه اینها را جبران کرده است. سر جمع در کل صادرات ۶ درصد کاهش داشتیم، این یک اتفاق بسیار بزرگی است. ما قبلا خیلی متکی به میعانات گازی و پتروشیمی بودیم، اما امروز وزن سایر کالاهای صنعتی افزایش پیدا کرده است.
ترکیب صادراتی به سمت کالاهای با ارزش افزوده بالا حرکت کرده است.
معاون برنامه ریزی وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به تغییر در رویکرد صادرات کشور اظهار داشت: ترکیب صادراتی به سمت کالاهای با ارزش افزوده بالا و صادرات دارو، تجهیزات دارویی، تجهیزات صنعتی و کالاهایی از این دست در حال حرکت است و رویکرد صادراتی تغییر کرده است. از صادرات خام فروشی به سمت کالاهای برجسته و مهم، محصولات واسطه ای و نهایی و کالاهایی که ارزش افزوده بیشتری برای کشور دارند، حرکت شده است.
شجاعی تصریح کرد: از این جهت بود که سال گذشته محدودیت هایی برای برخی از حوزه های صادراتی ایجاد شد و یک مقدار جهت گیری شد تا تولید داخلی رونق بیشتری پیدا کند و محصول با ارزش افزوده بالاتری تولید شود.
وی افزود: یکی از تغییر رویکردهای صادراتی طی چند سال اخیر در حوزه زعفران اتفاق افتاد. به طور مثال سیاستگذاری جدیدی برای صادرات زعفران لحاظ شد و آنهایی که صادرات تا ۱۰ گرم با بسته بندی های کوچک را دارند، جایزه صادراتی می دهیم، از ۱۰ گرم به بالاتر جایزهای تعلق نمیگیرد و اگر به صورت فلهای صادر شود، عوارض به آن تعلق می گیرد. این اتفاق صورت گرفت تا جهت گیری به سمت بسته بندی کوچک باشد. در حال حاضر هم چند برند زعفران ایرانی در دنیا برای خریداران بسیار معتبر و مشهور است و در برخی از شبکه های مختلف خارجی تبلیغات زعفران و پسته ایرانی انجام می شود که به شناخته شدن این دو محصول ایرانی و رفتن به سمت جذب بازارهای جدید زعفران و پسته کمک کرده است.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: همچنین از بعد استفاده دارویی از زعفران، مذاکرات بسیار خوبی با کشورهای ژاپن و چین انجام شد و امید است بتوانیم بر روی کالاهایی که متقاضی بهتری دارد و سر آمد هستند، تمرکز کنیم.
مدیرعامل صندوق پنبه گفت: با توجه به خرید وش پنبه کمتر از قیمت تضمینی از…
سومین سمپوزیوم بین المللی صادرات فرش ماشینی ایران فرصتی برای ارتباطات با تاجران بین المللی…
نویسنده: قاسم حیدری، فوق لیسانس تکنولوژی نساجی کمپانی های سازنده ماشین آلات ریسندگی نیز در…
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…