Categories: اخبار نساجی

رصد فرصت‌ها و چالش‌ها در صنعت

گزارش وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۲۵هزار واحد صنعتی حاکی از کاهش تولید در چهار سال اخیر در واحدهای صنعتی است.

این را غلامرضا شافعی، رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) در سمینار تخصصی دولت یازدهم و بخش صنعت، رصد فرصت‌ها و چالش‌ها عنوان کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت صنعتی، این سمینار با حضور رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری‌ علم و فناوری ریاست‌جمهوری، استادان دانشگاه و مدیران سازمان‌ها و بنگاه‌های صنعتی برگزار شد. شافعی در این مراسم بعد از رونمایی از کتاب سیمای اقتصاد ایران بر اساس شاخص‌های جهانی، که آخرین محصول مرکز رصد صنعت و اقتصاد سازمان مدیریت صنعتی است، اظهار کرد: رتبه کشور در برخی از این شاخص‌ها تحت تاثیر سیاست‌های جهانی آنچنان که باید واقعیت‌ها را نشان نمی‌دهد، اما در کل باید از همین شاخص‌ها برای بهبود توسعه اقتصادی و صنعتی بهره برد.

وی با اشاره به وضعیت منطقه و کشور افزود: برخی نگاه‌های سیاسی در جهان به‌گونه‌ای است که توفیقات را کوچک جلوه می‌دهند و ناکامی‌ها را بزرگنمایی می‌کنند که برای بهره‌بردن از این شاخص‌ها، از این نکته نباید غفلت کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با چالش‌های صنعت، به گزارشی که این وزارتخانه از ۲۵ هزار واحد صنعتی جمع‌آوری کرده است، استناد و آماری از کاهش تولید در چهار سال اخیر در واحدهای صنعتی ارائه کرد. وی در همین رابطه فقدان نقدینگی و سرمایه در گردش، سرمایه‌گذاری نامتعادل در بخش مسکن، نوسانات قیمت ارز و تحریم‌ها را از جمله عوامل این وضعیت دانست. علی کرمانشاه، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی نیز در این مراسم گزارش سیمای اقتصاد ایران از منظر شاخص‌های جهانی را همسو با دو رویکرد دولت تدبیر و امید، یعنی توسعه اقتصادی کشور و بهبود فضای بین‌المللی در ارتباط با ایران دانست. وی با اشاره به سرفصل‌های این گزارش، شرایط کشور از نظر شاخص‌های آزادی اقتصادی و عملکرد زیست‌محیطی را نامطلوب و در برابر از نظر شاخص علم، مطلوب توصیف کرد. کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود اهمیت توجه به شاخص‌های این گزارش را یادآور شد و تاکید کرد: این شاخص‌های جهانی در طراحی و انتخاب، به نظریه و همچنین زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی کشورها وابسته است و باید به این نکته توجه داشت که معنا و مفهوم هر کدام در ارتباط با هر کشور، متفاوت است؛ اما این شاخص‌ها و چنین گزارش‌هایی، تصویری از وضعیت کشورها را نشان می‌دهد که برای دقت بیشتر باید نگاه تاریخی را هم به آن افزود و پویایی حرکت کشورها را هم در نظر گرفت. کرمانشاه با اشاره به نظام ملی نوآوری، فناوری را موتور محرک رشد اقتصادی دانست و تعامل نهادها با نوآوری در فناوری و توجه بیشتر به یادگیری از وضعیت‌های اقتصادی، جهانی شدن و سیاست‌گذاری را برای توسعه اقتصادی و صنعتی با اهمیت توصیف کرد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ترکیه و جهش صادرات فرش به ۱۸۳ کشور

ترکیه طی ۶ ماه به ۱۸۳ کشور و منطقه آزاد فرش صادر کرد؛ آمریکا و…

1 روز ago

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

4 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

1 هفته ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

1 هفته ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 هفته ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 هفته ago