Categories: اخبار نساجی

رفت‌وآمد هیئت‌های تجاری به کشور بدون اصلاح ساختار اقتصاد نتیجه‌ای ندارد

 

 

رئیس مجمع واردات با اشاره به رفت و آمد هیئت های تجاری خارجی به کشور گفت بهره گیری از خیز اخیر کشورهای خارجی برای سرمایه گذاری در ایران مستلزم انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد از جلمه مقابله جدی با پدیده قاچاق است.

محمد حسین برخوردار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تعدد رفت و آمد هیئت های تجاری خارجی به کشور اظهار داشت: هرچند این ترافیک نوید بخش دور خیز کشورهای خارجی برای مشارکت در سرمایه گذاری در کشورمان است ولی نباید از این نکته غفلت کنیم که خوشه چینی از رفت و آمد هیئت های تجاری در قالب تدوین ابزارهای نوین مالی و بانکی، کاهش مقررات زائد اداری و اعتماد دولت به بلوغ بخش خصوصی قابل تحقق است.

وی تاکید کرد: انتقال سرمایه ها از بخش خارج کشور به بخش تولید و تجارت شناسنامه دار داخلی به خودی خود نمی‌تواند مهیا شود و انجام این کار مقدماتی می‌خواهد که به عنوان زمینه‌های حضور سرمایه‌گذاران خارجی از آن یاد می‌شود.

رئیس مجمع واردات تصریح کرد: یکی از این عوامل که از جنبه های گوناگون قابل بررسی است بی اعتنایی و بی توجهی به بخش خصوصی در تنظیم و تدوین سیاست های اقتصادی و عدم پایبندی دولت ها به سیاست گذاری خود در قبال فعالان بخش خصوصی است، که بیشترین نقش را در عدم توانمندسازی بخش خصوصی ایفا می کند.حال آنکه ورود سرمایه خارجی با ارزیابی شرکای خارجی از شرایط بخش خصوصی داخلی همراه است.

به گفته برخوردار توقع بخش خصوصی فراهم کردن امنیت سرمایه‌گذاری توسط دولت از طریق کاهش تشریفات اداری غیر ضروری،جلوگیری از التهاب در بازار ارز ،مقابله جدی با پدیده شوم قاچاق، جلوگیری از شکل گیری بستر های رانت زا، توسعه تجارت الکترونیک، مهار نقدینگی غیر مولد، هدایت نقدینگی به سوی برنامه های زیرساختی، بهبود شاخصهای فضای کسب کار، اعتماد به تشکل ها و تقویت تجارت قانونی است.

برخوردار در پایان افزود: واقعیت آن است که مشکلات اقتصادی کشور عمدتا ناشی از مشکلات ساختاری اقتصادی است.مشکلاتی که مربوط به این دولت یا آن دولت نمی شود بلکه دارای عقبه های تاریخی و دیرینه های قابل تأمل حتی به اندازه عمر اقتصاد مدرن در کشورمان هستند.بنابراین نباید فرصت را ازدست دهیم و به امید گشایش اقتصادی از طریق مذاکره با هیئت های تجاری خارجی، از اصلاح ساختارهای اقتصادی کشورمان غفلت کنیم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

ترکیه و جهش صادرات فرش به ۱۸۳ کشور

ترکیه طی ۶ ماه به ۱۸۳ کشور و منطقه آزاد فرش صادر کرد؛ آمریکا و…

11 ساعت ago

گزارش صنعت نساجی و پوشاک ترکیه

نویسنده: دکترکامران داوری نیکو رایزن بازرگانی ایران در ترکیه آشنایی با صنعت نساجی و پوشاک…

3 روز ago

نمایشگاه فرش قازی آنتپ ۲۰۲۴: رویدادی موفق با چشم‌اندازهای امیدوارکننده برای آینده

گروه نمایشگاهی TÜYAP با همکاری اتاق بازرگانی قازی انتپ، نمایشگاه فرش قازی انتپ 2024 را…

1 هفته ago

تمایز محصول استراتژی‌های کلیدی برای موفقیت در بازار رقابتی

تمایز محصول به یک استراتژی بازاریابی اشاره دارد که یک محصول را جذاب و متفاوت…

1 هفته ago

شماره ۸۶ مجله نساجی کهن ویژه نامه تیرماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: شرکت معتمد تکس فهرست مطالب شماره 86 مجله نساجی کهن نمایشگاه اصفهان:…

1 هفته ago

انتخاب هیات رییسه جدید اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران (ویدیو)

انتخاب هیات رییسه و بررسی مسائل مهم صادرات روز دوشنبه اول مرداد ماه ۱۴۰۳ پنجاهُ…

1 هفته ago