رئیس اتاق بازرگانی ایران و انگلیس با اشاره به رقابت آمریکا و اروپا بر سر بازار ایران گفت: «من از مدتی قبل شاهد هجوم شرکت های آمریکایی و اروپایی به بازار ایران بوده ام و کسی نمی خواهد از این قافله عقب بماند.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در حالی که مذاکرات هسته ای بین ایران و ۵+۱ سرعت گرفته و امیدها برای دستیابی به یک توافق نهایی همچنان وجود دارد، شرکت های چندمیلتی در حال بررسی وضعیت هستند.
نایجل کوشنر، رئیس اتاق بازرگانی ایران و انگلیس در این باره گفت: «من از مدتی قبل شاهد هجوم شرکت های آمریکایی و اروپایی به بازار ایران بوده ام و کسی نمی خواهد از این قافله عقب بماند.»
وی که در مصاحبه با وال استریت ژورنال سخن می گفت افزود: «مطمئنا یک عنصر رقابت بین صادر کنندگان آمریکایی و اروپایی وجود دارد و شرکت های اتحادیه اروپا ممکن است احساس کنند که آنها به دلیل تعداد بالاترشان، از طریق متحد شدن می توانند قوی تر عمل کنند.»
کوشنر مدیر اجرایی موسسه حقوقی دبلیو نیز هست، موسسه ای که متخصص در امور تحریم هاست.
بازار پرسود و دست نخورده ایران همواره چشم اندازی پر جاذبه برای شرکت های خارجی داشته است، اما تحریم های غرب آنها را از این بازار محروم کرده است.
اروپایی ها اکنون نگران اند که رقبای آمریکایی شان قادر باشند به محض برداشته شدن تحریم ها، پیش از سایرین اقدام کنند.
وی در ادامه گفت: «نگرانی اصلی آنها این است که شرکت های اروپایی با رژیم های ملی اغلب پیچیده برای دریافت مجوز صادرات به ایران مواجه شوند و همتایان آمریکایی شان در قالب یک فرآیند کسب مجوز یکپارچه تر و شفاف تر عمل کنند.»
بر اساس اطلاعات دفتر آمار آمریکا، حجم مبادلات تجاری امریکا با ایران در سال ۲۰۱۳ به ۳۱۵ میلیون دلار رسید، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۱، ۲۳۴ میلیون دلار بود. بر اساس آمارهای کمیسیون اروپایی، در همین مدت، حجم مبادلات تجاری ایران و اروپا از ۲۸ میلیارد یورو به ۶ میلیارد یورو (۸.۲ میلیارد دلار) کاهش یافت.
شرکت آمریکایی ورلد اکو انرژی یک موافقتنامه مقدماتی برای سرمایه گذاری ۱.۱۷۵ میلیارد دلاری برای تولید برق در ایران از زباله های جامد به امضا رسانده است.
در اکتبر گذشته، شرکت هواپیماسازی بوئینگ آمریکا نیز اولین قرارداد فروش خود به ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در این کشور را به امضا رساند. شرکت های انرژی هالیبرتون و اکسون موبیل آمریکا نیز در حال بررسی موقعیت برای حضور در ایران هستند. شرکت های دل و جنرال الکتریک نیز به توزیع کنندگان احتمالی ایرانی نزدیک شده اند تا محصولات تولیدی خود را به فروش برسانند.
گزارش شده که شرکت اپل در حال بررسی بازار ایران برای فروش احتمالی آیفون در صورت کاهش تحریم هاست.
اروپایی ها از این وضعیت شاکی هستند. به گفته ماریتجه شاکه، یک عضو آلمانی پارلمان اتحادیه اروپا، این اتحادیه باید به نگرانی ها در خصوص آمریکا رسیدگی کند.
وی در ماه دسامبر به بلومبرگ گفت: «تحریم های آمریکا در قبال ایران تاثیرات فراسرزمینی نامطلوبی بر فعالیت های تجاری اتحادیه اروپا گذاشته است.»
اروپایی ها اکنون برای حل این مشکل اقدام به ایجاد اتحاد تجاری ایرانی اروپایی با اتاق های بازرگانی ایران کرده اند.
هدف از ایجاد این اتحاد برداشتن موانعی است که صادر کنندگان اروپایی در یافتن بانک هایی برای انجام تراکنش ها با ایران، با آن مواجه اند.
صادرگنندگان می گویند، زمانی که بانک ها از انجام تراکنش های مربوط به ایران خودداری می کنند، دولت های اروپایی آن را یک تصمیم تجاری می خوانند.
نورمن لامونت، رئیس اتاق بازرگانی ایران و انگلیس به وال استریت ژورنال گفت، اما در عمل، «آمریکا در حال تسهیل کار شرکت های خود از طریق بانک هاست.»
اقتصاد ۱.۲ تریلیون دلاری ایران از نظر برابری قدرت خرید هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست.
این کشور ۸۰ میلیون نفری دارای جمعیت تحصیلکرده است و روی سومین ذخایر بزرگ نفت و دومین ذخایر بزرگ گاز جهان نشسته است.
بورس تهران، با دارایی ۱۵۰ میلیارد دلار، دومین بورس بزرگ خاورمیانه است.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…