Categories: اخبار نساجی

رمزگشایی از مافیای واردات خودروهای لوکس

 

 

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با افشای پشت پرده مافیای واردات خودرو، خواستار برخورد جدی وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی کل کشور با آنان شد.

به گزارش ندای انقلاب، نادر قاضی پور در گفتگو با مهر درباره نحوه ورود خودروهای لوکس به کشور اظهارداشت: ابتدا باید به این موضوع توجه داشت که هرکسی نمی تواند خودروی لوکس به کشور وارد کند و اساسا به هرکسی مجوز واردات خودرو از سوی دولت داده نمی شود.

وی افزود: براین اساس، یک مافیا برای واردات خودرو تشکیل شده است که برخی از آنها مرتبط با بدنه دولت هستند و با استفاده از نفوذی که دارند، مجوزهای زیادی را برای واردات خودرو با استفاده از ارز مرجع اخذ کرده اند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان اینکه متاسفانه با وجود اینکه این خودروها با ارز مرجع وارد کشور شده اند اما قیمت آنها در بازار بسیار بالاست درحالی که به طور معمول نباید این اتفاق بیفتد، گفت: این موضوع نشان دهنده فعالیت گسترده مافیای خودرو در کشور است که از این طریق سود هنگفتی به جیب می زنند.

وی با تاکید براینکه نباید برای واردات خودرو که جزء کالاهای لوکس محسوب می شود، ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی اختصاص داد، گفت: ارز مرجع فقط باید به واردات کالاهای اساسی، دارو و مواد اولیه اختصاص داده شود.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: اختصاص ارز مرجع برای واردات خودرو خیانت به مردم است، چراکه تامین ارز با نرخ ۱۲۲۶ تومانی از محل بیت المال است و نهادهای امنیتی، نظارتی وقضایی مثل وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور و دادستانی کل کشور باید احساس تکلیف کنند و نسبت به این مسئله حساسیت نشان دهند و با متخلفان به صورت جدی برخورد کنند.

به گزارش مهر، واردات خودرو سواری در نیمه اول امسال در حالی به ۱۹ هزار و ۳۸۰ دستگاه به ارزش بیش از ۴۲۹ میلیون دلار رسید که این تعداد نسبت به مدت مشابه در سال ۹۰ (۱۶ هزار و ۵۶۳ دستگاه به ارزش بیش از ۳۶۹ دلار) از لحاظ ارزشی بیش از ۲۱ درصد و از حیث تعداد ۱۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

از ۱۹ هزار و ۳۸۰ دستگاه خودروی سواری واردشده به کشور در نیمه اول امسال، ۹ هزار و ۴۴۷ دستگاه به ارزش بیش از ۲۴۶ میلیون دلار از مبدا امارات متحده عربی، ۷ هزار و ۱۶۹ دستگاه به ارزش بیش از ۱۲۰ میلیون دلار از مبدا جمهوری کره، ۷۱۰ دستگاه به ارزش بیش از ۱۴ میلیون دلار از مبدا کویت و ۲ هزار و ۵۴ دستگاه به ارزش بیش از ۴۷ میلیون دلار از مبدا سایر کشورها بوده است.

در همین حال، میانگین قیمت هر خودروی سواری در شش ماهه اول امسال بیش از ۲۲.۱ هزار دلار ( نزدیک به ۳.۹۱ برابر هر خودروی سواری صادراتی) بوده که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با افزایش ۳.۴۶ درصدی مواجه شده است.

اکثر خودروهای سواری که وارد ایران می‌شوند، چون پورشه و بنز خودروهای لوکس هستند و قیمت‌های بعضا چند صد میلیون تومانی دارند. برهمین اساس، وقتی میانگین قیمت هر خودروی سواری وارداتی ۲۲.۱ هزار دلار می‌شود، در واقع می‌تواند دو اتفاق افتاده باشد؛ نخست اینکه اکثر این خودروها با ارز دولتی ۱۲۲۶ تومان وارد کشور شده‌‍اند و دیگر اینکه احتمال کم اظهاری خودروی سواری در گمرک وجود دارد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

2 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

2 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

5 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

6 روز ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

6 روز ago

افزایش جایگاه برندهای پوشاک ترکیه در بازار جهانی پس از ۲۰۳۰

رمضان کایا، رئیس مشترک انجمن تولیدکنندگان پوشاک ترکیه (TGSD) اظهار داشت که پوشاک از جمله…

1 هفته ago