عضو کمیسیون فرهنگی مجلس مافیای واردات رنگهای مصنوعی بیکیفیت فرش را دلیل اصلی از دست دادن بازار جهانی آن دانست و گفت:سالهاست که رنگهای بیکیفیت چینی جایگزین رنگهای طبیعی شده و صنعت فرش ایران را به نابودی کشانده است.
محمداسماعیل سعیدی درباره نقش برگزاری حراج ملی در قالب “حراجی فرش” در افزایش فروش و صادرات فرش و مشکلات پیرامون باراز جهانی این هنر-صنعت، گفت: مشکل صنعت فرش ایران با حراجیها حل نمیشود چراکه حراجیها مُسکن بازار فرش محسوب میشوند و تنها میتوانند بخشی از مشکل را در مدت کوتاهی حل کنند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید عوامل افت بازار فروش و صادرات ایران را در مسائل پیچیدهتری جستجو کرد تا مشخص شود چرا در گذشته، ۵۰ درصد بازار جهانی فرش متعلق به ایران بود و حالا این رقم به ۱۷ درصد کاهش یافته است.
وی کاهش کیفیت فرشها را دلیل اصلی از دست دادن بازار جهانی این محصول اصیل ایرانی دانست و اضافه کرد: استفاده از رنگهای مصنوعی و بیکیفیت که توسط مافیای واردات وارد کشور میشود دلیل اصلی بیرغیتی جهانیان به فرش ایران است و حتی اگر بتوان آنها را در حراجیها به فروش رساند، خریداران پس از گذشت زمان کوتاهی متوجه بیکیفیتی فرشها خواهند شد.
سعیدی ادامه داد: اگر تنها مقداری آب گرم بر روی فرشی که در آن رنگهای مصنوعی به کار رفته، ریخته شود بلافاصله رنگها در هم مخلوط میشوند و در نهایت خریداران جهانی دور حراجیهای فرش ایران خط قرمز میکشند و هر سال استقبال کمتری از این حراجیها خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات فرش ایران این است که طرحها و رنگها به روز و مطابق با سلیقه و ذائقه جهانی نبوده و خلاقیتی در آنها دیده نمیشود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از اینکه در گذشته ۵۰ درصد از بازار فرش متعلق به ایران بود و حالا این میزان به ۱۷ درصد رسیده است، گفت: زمانی که فرش ایران مورد استقبال قرار میگرفت به نخها رنگهای طبیعی تزریق یا اینکه از رنگهای شیمیایی اصل و با کیفیت بالای کشور سوئیس استفاده میشد اما سالهاست که رنگهای بیکیفیت چینی صنعت فرش ایران را به نابودی کشانده است.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…