Categories: اخبار نساجی

روزنوشت ۱۰ تیرماه ( روز صنعت، ملاقات با کریس کوک، جلسه هیئت رئیسه)

 

بسمه تعالی

ساعت حدود ۴ صبح به تهران برگشتم و فقط توانستم چند ساعتی را استراحت کنم و خودم را به جلسه روز صنعت و معدن در سازمان توسعه تجارت برسانم
مراسم با استقبال نسبی صنعتگران مواجه شده بود ولی سالن برگزاری مراسم مناسب این نوع جلسات نمی باشد و نظر خوبی حاکم نبود. اگرچه الحق باید از سخنرانی خوب آقای مهندس محسن خلیلی و دکتر غضنفری به نیکی یاد کرد و من هنگام سخنرانی مهندس رحیمی جلسه را ترک کردم.
حاشیه مراسم سخنرانی آقای غنیمی فرد بود که بطور غیر قانونی عنوان ریاست شبکه خانه های صنعت و معدن را یدک
می کشد و در حالیکه در هیئت رئیسه خانه صنعت و معدن تهران نمی باشد و قانوناً فقط اعضای هیئت رئیسه خانه های صنعت و معدن می توانند در هیئت رئیسه شبکه خانه صنعت و معدن ایران حضور داشته باشند. با حمایت وزارت صنعت و معدن و تجارت و در راستای تضعیف اتاقهای بازرگانی به ایشان میدان می دهند. ضمناً سخنرانی آقای بهمنی رئیس کل بانک مرکزی تکراری و ناامید کننده بود و مطالبی که انتظار می رفت توسط ایشان بیان گردد توسط دکتر غضنفری بیان شد.
وزیر دانشگاهی در میان مشکل تامین مالی به نیاز ۵۰.۰۰۰ هزار میلیارد تومانی صنعت جهت نقدینگی و تکمیل واحدهای نیمه تمام اشاره نمود و با اشاره به ارزش ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی تولیدات صنعتی کشور نیاز این واحدها به نقدینگی را با توجه به گردش ۴ بار در سال نقدینگی سی هزار میلیارد تومان عنوان نمود.
در تامین این منابع به سهم ۱۰ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی و سهم دو هزار میلیارد تومانی بودجه و امکان دریافت وام بانکی به میزان ۱۳۰۰۰ میلیارد تومان مطابق سال گذشته اشاره نمود که حجم منابع به حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان خواهد رسید و هنوز ۱۵ هزار میلیارد تومان کسری وجود خواهد داشت که باید جهت تامین آن از طریق سایر منابع خصوصاً بورس یا منابع خارج از کشور اقدام گردد.
نکات کلیدی سخنان مهندس خلیلی عبارت بودند از: ۱- توجه به سرمایه اجتماعی و ارتباط توسعه اقتصادی و سرمایه اجتماعی ۲- لوم عشق ورزی به یکدیگر و به کار ۳- لزوم انجام کار کاشناسی و جامعه نگری ۴- ضرورت تدوین استراتژی بخش صنعت، معدن، تجارت و خدمات در کشور و تلفیق استراتژی سه گانه خدمات، تجارت و صنعت در کشور.
تلاش کردم با مهندس جعفری معاون معدنی وزیر در رابطه با مسئله بستن عوارض بر صادرات سنگ آهن صحبت کنم که موفق نشدم و فقط توانستم با مهندس فریدون احمدی گفتگو داشته باشم و به نظر می رسد در حالیکه در زمان تحریم نفت ما به یک دلار صادرات نیاز داریم ، محروم کردن کشور از حدود ۱.۵ میلیارد دلار صادرات سنگ آهن منطقی و معقول نباشد.
در مسیر بازگشت به اتاق تهران جناب آقای دکر آل اسحاق تماس گرفت که عازم حرم امن وحی بودند  ایشان ضمن خداحافظی با بزرگواری مخصوص به خودشان حلالیت طلبیدند که آرزوی توفیق و التماس دعا گفتم.
در اتاق تهران با آقایان کریس کوک و خاقانی ملاقات داشتم.آقای کریس کوک که از کارشناسان برجسته بین الملل در زمینه انرژی می باشد و قرار است روز دوشنبه یک کارگاه تحت عنوان “نقش بخش خصوصی در سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز” داشته باشد و لذا پیرامون این موضوع و تجربیات ایشان از بازار نفت و گاز صحبت کردیم. ایشان که مطالعات مربوط به بورس نفت را قبلاً انجام داده است درصدد ارائه یک طرح جهت جایگزین کردن نفت و گاز به عنوان شاخص ارزش به جای دلار می باشد که درک این موضوع برای کشورهای نفتی آسان و راحت نمی باشد و هنوز مورد استقبال قرار نگرفته است.
ساعت ۲:۳۰ جلسه هیئت رئیسه بدون حضور آقایان آل اسحاق و مهندس مفتح برگزار گردید و سخنرانان قبل از دستورجلسه سه شنبه تعیین گردیدند و موضوع محوری جلسه بحث قیمت گذاری تعیین گردید و بیانیه ای که پیش نویس آن توسط چند نفر از روسای کمیسیون ها تهیه و در شورای مشاورین اقتصادی و هیئت رئیسه مورد بازبینی قرار گرفته است در جلسه مطرح و در صورت تصویب هیئت نمایندگان به عنوان بیانیه اتاق منتشر می گردد. همچنین در این جلسه گزارشی از همایش چالش های تولید ملی که دوشنبه هفته آینده توسط اتاق تهران برگزار می گردد ارائه خواهد شد.ضمناً جلسه هیئت نمایندگان این ماه همان ساعت ۹ صبح طبق روال قبل برگزار می گردد.
موضوع چالش بر انگیز جلسه امروز اعلام طرح رتبه بندی کارتهای بازرگانی توسط کارگزار اتاق ایران در روزنامه ها بود و گذاشتن جلسه در روز دوشنبه در اتاق ایران جهت ارائه گواهینامه به ۱۲۰ شرکت رتبه بندی شده می باشد که این موضوع مخالف نظرات اتاق تهران و شهرستانها می باشد و رتبه بندی کارتها باید توسط اتاق شهرستانها صورت گرفته و دخالت اتاق ایران و دریافت هزینه یک تا چهارمیلیون تومانی خلاف توافقات قبلی اتاق تهران با مدیر پروزه می باشد و مورد رضایت اتاق نمی باشد و لذا خواستار لغو جلسه دوشنبه اتاق ایران شدیم.
والسلام- سید حمید حسینی

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

1 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

2 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

3 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

3 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

6 روز ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

1 هفته ago