روند مستمر به روز رسانی ماشین آلات؛ نیاز اساسی صنایع

 

به روز رسانی ماشین آلات نساجی روند همیشگی و مستمر است که وقفه در آن سبب افزایش قیمت تمام شده و عدم رقابت با بازارهای بین‌المللی می‌شود.

مهندس علی‌رضا حائری دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، درباره وضعیت ماشین آلات صنعت نساجی گفت: در حال حاضر بخش عمده‌ای از ناوگان صنایع نساجی از ماشین آلات و تکنولوژی به روز استفاده می‌کنند ولی با توجه به مشکلات بانکی و نقل و انتقالات پول، مسائل ارزی در خرید ماشین آلات وقفه‌هایی ایجاد شده است که روند به روز رسانی را کند کرده است.

وی در ادامه بیان کرد: به روز رسانی ماشین‌آلات، روند همیشگی و مستمر است و مشکلات ذکر شده سبب کاهش در سرعت مورد نیاز شده است که اثرات آن در سال‌های آینده خود را نشان می‌دهد.

حائری در ادامه به اثرات عقب افتادن از تکنولوژری روز دنیا اشاره کرد و گفت: در صورت عقب افتادن از تکنولوژی روز دنیا، قیمت تمام شده کالاها افزایش یافته و امکان رقابت از لحاظ کیفیت و طرح با سایر تولید کنندگان از بین می‌رود. زیرا هر چه ماشین‌آلات جدیدتر باشند با سرعت راندمان بالاتری کار می‌کنند.

دبیر انجمن نساجی درباره‌ی عمر مفید این دستگاه‌ها بیان کرد: به طور کلی برای به روز رسانی ۵ سال بهترین زمان ممکن است اما در دفاتر حسابرسی ۸ سال زمان استهلاک به حساب می‌آید و زمان نگه داری بیش از آن با توجه به هزینه سایر نهاده‌های تولید توجیه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به تعمیرات این دستگاه‌ها توسط نیروی داخلی اظهار داشت: نیروی کار آموزش دیده و متخصص برای تعمیرات ماشین‌الات نساجی با سیستم‌های مدرن اعم از الکترونیکی و پی ال سی را در داخل کشور داریم.

حائری در ادامه اذعان داشت: حدود ۹۰ درصد از نیاز ما از خارج کشور و به صورت واردات از کشورهای آلمان، ایتالیا، بلژیک، اسپانیا و سوئیس تامین می‌شود البته اخیرا برندهای اروپایی در کشورهایی مانند هند، چین نیز تحت لیسانس آن کشور تولید می‌شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: توسعه تولید ماشین آلات در کشورهایی صورت می‌گیرد که علاوه بر رفع نیاز داخل کشور بازارهای منطقه‌ایی را نیز به دست بگیرند.

ما نیز برای توسعه این صنعت نباید از بازارهای منطقه غافل شویم.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

صادرات فرش و موکت ایرانی با تمرکز بر بازار ترکیه (ویدیو)

در حاشیه دومین دوره نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول با دکتر محسن صادقیان، مدیر بازرگانی…

9 ساعت ago

نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول: موفقیتی در سایه اتحاد

روز اول نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول (CFE) نقطه عطفی مهم در صنعت جهانی فرش…

4 روز ago

پنج نمایشگاه برتر فرش و کفپوش در سال ۲۰۲۵

سال ۲۰۲۵ نویدبخش سالی پر از فرصت‌ها و چالش‌های جدید برای صنعت فرش و کفپوش…

4 روز ago

چالش‌های صنعت نساجی اروپا در میانه تحولات جهانی و منطقه‌ای

صنعت نساجی و ماشین‌آلات در کشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا با چالش‌های منحصربه‌فردی مواجه…

7 روز ago

افزایش ۲۰ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ترکیه در ۱۰ ماهه اول ۲۰۲۴

رئیس انجمن صنعت‌گران ماشین‌آلات نساجی ترکیه (تِمْساد)، آدل نالبانت، اعلام کرد: "بخش ما که در…

1 هفته ago

رانت واردات ۷۵۰ میلیون دلار پارچه بی‌کیفیت با ارز نیما

سه عضو انجمن صنایع نساجی ایران در میزگرد بررسی مشکلات صنعت نساجی از رانت واردات…

1 هفته ago