عضو هیات رییسه مجمع واردات ایران معتقد است: آنچه از وضعیت واردکنندگان رسمی می توان مشاهده کرد آن است که قوانین دست و پاگیر اداری موجود در مسیر واردات قانونی بیش از اندازه است و باید اصلاح شود.
محمدرضا بوترابی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: واردات در کشور ما تبدیل به یک فرایند پیچیده، زمان بر و غیرقابل پیش بینی شده و فرسایش تدریجی بنگاه های شناسنامه دار برای حفظ سهم بازار کاملا مشهود است. در حالی که واردات غیررسمی، ته لنجی و کوله بری در حال فربه شدن است و توجه به این موضوع خصوصا در دوره پساتحریم بسیار ضروری است.
رییس انجمن واردکنندگان فرآورده های آرایشی و بهداشتی سپس با اشاره به نظارت های سازمان غذا و دارو بر تولیدات و واردات این بخش، اضافه کرد: این نظارت ها برای تامین سلامت مصرف کننده ضروری و مفید است و در همه جای دنیا تجارت کالاهای سلامت محور تحت نظارت سازمان های ذیصلاح صورت می گیرد اما مسئله این است که در دنیا ساز و کارهای لازم برای تسهیل امور نیز مورد نظر سیاستگذاران قرار دارد.
وی ادامه داد: واردکنندگان به هیچ عنوان بدنبال کاهش حساسیت سازمانهای نظارت کننده بر فرایند واردات نیستند، اما موضوع اصلی آن است که در کنار دقت در نظارت باید موضوعاتی از قبیل سرعت انجام امور، حذف موازی کاری ها و کاهش قوانین دست و پاگیر اداری زائد نیز مورد توجه قرار گیرد.
بوترابی ادامه داد: برخی سختگیری های غیرضروری نظام گمرکی، تعرفه بالا در کنار قوانین دست و پاگیر اداری و ابهام در نحوه اجرای برخی مقررات، دوباره کاری های بی مورد، موازی کاری میان سازمان های مختلف و ده ها دلیل دیگر موجب افزایش هزینه تمام شده واردات رسمی شده و این به آن معنا است که ما خودمان ریشه قاچاق که همان سود بادآورده واردات غیررسمی است را آبیاری کنیم.
عضو هیات رییس مجمع واردات ادامه داد: افزایش قاچاق به معنای افزایش کالای تقلبی و غیر کنترل شده و تجربه جهانی نشان داده که بهترین شیوه برای مقابله با آن حمایت از واردکنندگان شناسنامه دار و اعتماد به کسانی است که سرمایه آنها در مسیر قانونی در گردش است.
به گفته بوترابی، بسیاری از کالاهایی که به دلیل عدم کیفیت نمی توانند از سازمان غذا و دارو مجوز واردات دریافت کنند، از طریق راه های غیررسمی وارد کشور می شود.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…