Categories: اخبار نساجی

رویای خلوتی تهران بر باد رفت / وعده های انتقال از حاشیه تا متن / طرح انتقال از تهران بی نتیجه ماند /

 

در حالی که رییس جمهور سه سال پیش اعلام کرده بود دست کم پنج میلیون نفر باید از تهران منتقل شوند و در پی آن، طرح انتقال کارمندان از پایتخت کلید خورد، اما بر اساس اعلام معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور این رقم هم اکنون در بهترین حالت به ۳۰ هزار نفر رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، دولت نهم بارها موضوع لزوم کاهش جمعیت مستقر در تهران را مطرح و برای آن طرح‌های مختلفی ارائه کرد. انتقال داوطلبانه یکی از این راه‌ها بود که با فعال شدن سایت اینترنتی انتقالی کلید خورد. این سابت در روزهای ابتدایی با استقبال خوبی روبرو شد و شمار ثبت نام کنندگان روزانه در آن به ۵۰ هزار نفر هم می‌رسید.

انتقال دستگاه‌ها از تهران نیز یکی دیگر از این روش‌ها بود. به اعتقاد رییس جمهور برخی دستگاه‌ها مانند وزارت نفت و شرکت ملی نفت کاری در تهران ندارند و به جز ستاد، بقیه سازمان‌های مربوط به آن باید به منطقه عملیاتی منتقل شوند.

دولت در این مدت تلاش زیادی کرد که بتواند ۱۴ محور طرح تحول اداری که یکی از انها انتقال نیروها و دستگاه‌ها بود را عملیاتی کند.
کاهش آلودگی هوای تهران ، کاهش ترافیک و مهاجرت معکوس، از جمله اهداف اجرای این طرح بودند، اما واقعیت این است که با گذشت مدت زیادی از اجرای طرح، نتیجه مطلوبی از آن حاصل نشده است.

بنا به گفته لطف الله فروزنده،‌معاون رییس جمهور، در بهترین حالت حداکثر ۳۰ هزار کارمند تا کنون از تهران خارج شده‌اند که با احتساب اعضای خانواده آنها، می‌توان گفت که تعداد افراد خارج شده از پایتخت به حدود ۱۲۰ هزار نفر می‌رسد. این در حالی است که از تعداد افراد وارد شده به تهران نیز آماری در دست نیست.

تبدیل کرج به استان البرز نیز راهی بود که دولت برای انتقال افراد از تهران مدنظر داشت و معتقد بود با این کار، افرادی که از این منطقه برای کار به تهران می‌آیند، در همان نقطه باقی خواهند ماند،‌اما واقعیت این است که هم اکنون ترافیک فزاینده اتوبان‌های منتهی به تهران از کرج در ساعات اولیه صبح نشان می‌دهد که این کار چندان موفق نبوده است.

دولت قول داد به کارمندانی که از تهران منتقل می‌شوند، امکانات رفاهی کامل بدهد تا برای آنها انگیزه مضاعف ایجاد شود، اما به اذعان معاون رییس جمهور، تا کنون فقط هفت هزار نفر از کارمندان منتقل شده توانسته اند امکاناتی دریافت کنند که در واقع به عدم موفقیت طرح در آینده نیز دامن می‌زند.

دولت پس از این که نتوانست در زمینه انتقال داوطلبانه کارمندان چندان موفق باشد، تصمیم گرفته به طور اجباری این اقدام را انجام بدهد و تلاش می‌کند سازمان‌ها را بدون رضایت کارمندان از پایتخت منتقل کند.

این طرح در برخی سازمان‌ها از جمله میر اث فرهنگی کلید خورد و با نارضایتی عده زیادی از کارمندان مواجه شد، اما دولت برای این کارمندان سه راه پیشنهاد کرد، انتقال، رفتن به دستگاهی دیگر یا استعفا!

واقعیت این است که جذابیت‌های کاذب تهران، تمرکز مراکز دولتی، تجمع امکانات تفریحی، نبود امکانات در استانها و بسیاری دیگر از عوامل باعث شده که حرکت به سمت تهران سیر صعودی داشته باشد. این روند طی سالهای اخیر نیز تشدید شده و برای حل این مشکل باید راهی جدی اندیشیده شود.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

انقلاب دیجیتال در صنعت فرش ایران: نقش واقعیت افزوده در بازاریابی و فروش

مقدمه فرش ایرانی، گنجینه‌ای از هنر و فرهنگ ایران زمین، قدمتی چند هزار ساله دارد.…

1 روز ago

آقای رسول پیرهادی: از طراحی فرش دستباف تا نوآوری در سنت

لطفاً خودتان را معرفی کنید و بگویید چگونه وارد حرفه طراحی فرش دستباف شدید؟ بنده…

5 روز ago

اجلاس سالانه فدراسیون جهانی تولیدکنندگان نساجی

اجلاس سالانه فدراسیون بین‌المللی صنایع نساجی جهان، به عنوان بزرگترین انجمن فعال در زمینه صنایع…

1 هفته ago

۹۲ میلیون دلار صادرات از کاشان در ۵ ماه نخست امسال

فرماندار ویژه کاشان گفت: در پنج ماه نخست امسال ۹۲ میلیون دلار صادرات از کاشان…

1 هفته ago

انصراف کلیه تولید کنندگان موکت از حضور در نمایشگاه فرش تهران

کلیه تولیدکنندگان موکت به دلیل عدم فراهم شدن فضایی متناسب با شأن و توقعات بازدیدکنندگان…

1 هفته ago