Categories: اسلاید شو

رکود ۶۰ درصدی در صنعت فرش ماشینی

 

 

رئیس اتحادیه فرش ماشینی استان اصفهان گفت: حدود ۳۵ درصد صادرات فرش ماشینی را استان اصفهان به خود اختصاص داده که در این حوزه بیشترین صادرات مربوط به کاشان است.

حبیب‌الله پوستین‌دوز ، با بیان اینکه حدود ۳۵ درصد صادرات فرش ماشینی را استان اصفهان به خود اختصاص داده است اظهار داشت: شهرستان کاشان نیز در این حوزه بیشترین صادرات را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: تا قبل از آغاز سال ۹۵ قیمت فرش ماشینی با افزایش روبه‌رو بود، این در حالی است که در سال جاری قیمت فرش ماشینی حدود ۲۰ درصد کاهش داشته است.

رئیس اتحادیه فرش ماشینی استان اصفهان بیان کرد: صادرات فرش ماشینی مانند سال‌های گذشته با همان میزان قبل صورت می‌گیرد و در صادرات فرش ماشینی کاهش و افزایشی وجود نداشته است.

وی به رکود بازار در فرش ماشینی اشاره و تصریح کرد: تاکنون در سال جاری حدود ۶۰ درصد در زمینه فرش ماشینی با رکود بازار مواجه بودیم که هم برای تولید کننده و هم توزیع‌کننده مشکلاتی را به همراه داشته است.

پوستین‌دوز با بیان اینکه در سال جاری تولیدکنندگان فرش ماشینی نسبت به توزیع‌کنندگان با مشکلات بیشتری روبه‌رو هستند، ادامه داد: ازاین‌رو توزیع‌کنندگان هم به دلیل وضع اقتصادی نامناسب مردم با مشکلاتی از جمله عدم فروش فرش مواجه شدند و ازآنجایی‌که ۲۰ درصد از قیمت فرش ماشینی کاهش‌ یافته است باز هم مردم اقدام به خرید فرش نمی‌کنند.

وی افزود: احتمالاً تا پایان سال ۹۵ قیمت فرش ماشینی به همین صورت ادامه خواهد داشت و در این زمینه با کاهش و افزایش قیمت فرش روبه‌رو نخواهیم بود.

رئیس اتحادیه فرش ماشینی استان اصفهان با اشاره به برخی مشکلات این صنعت گفت: یکی از مشکلات در این حوزه رقابت ناسالم است، دیگر اینکه هم برای تولیدکننده و هم توزیع‌کننده مشکلات ارزش‌افزوده مالیاتی به وجود آمده است.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه در سال جاری با رکود فرش ماشینی مواجه شده‌ایم و سودی برای فروشنده وجود ندارد با این‌حال فروشندگان باید ۹ درصد ارزش‌ افزوده مالیاتی را نیز پرداخت کنند.

پوستین‌دوز خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد از کارخانه‌ها و کارگاه‌های کوچک تولید فرش ماشینی به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی تعطیل‌ شده است و کارخانه‌های بزرگ که هنوز فعال هستند با ظرفیت پایینی به کار خود ادامه می‌دهند.

وی گفت: در سطح استان اصفهان تنها حدود ۱۵۰ کارخانه فرش ماشینی فعال مانده‌اند و بقیه کارخانه‌ها و کارگاه‌های کوچک فرش ماشینی در سطح استان اصفهان که حدود ۵۰۰ کارگاه بودند به دلیل عدم وجود صرفه اقتصادی تعطیل شده‌اند.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

شماره ۹۰ مجله نساجی کهن ویژه نامه آبان ماه منتشر شد

تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفته‌ترین فناوری‌های…

4 روز ago

Heimtextil 2025: گسترش نوآورانه در صنعت فرش و کفپوش

در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…

5 روز ago

درباره رخدادی خوب در هنر فرش ایران

نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…

6 روز ago

فناوری در عصر هوش مصنوعی

فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…

6 روز ago

ایتما آسیا ۲۰۲۴؛ بررسی حضور پررنگ چینی‌ها و چالش‌های صنعت نساجی ایران (ویدیو)

ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفت‌های چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکت‌های…

1 هفته ago

مزایا ومعایب شرکت های دانش بنیان

شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به شرکت‌هایی اطلاق می‌شود که بر پایه دانش و فناوری‌های نوین…

2 هفته ago