رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان گفت: ۷۰ درصد بازار فرش دستباف اصفهان در رکود قرار دارد و تنوع فرش ماشینی ترکیه بازار فرشهای دستباف را در کشورهای هدف قبضه کرده است.
محمود داعی با بیان اینکه فرش دستباف در میان صنایعدستی و صادراتی مظلوم واقع شده است، اظهار داشت: فروشگاههای فرش دستباف یکی پس از دیگری تعطیل میشوند.
وی پیرامون وضعیت بازار فرش دستباف اصفهان وضعیت صادرات فرش دستباف را بسیار نابسامان خواند و افزود: صادرات از رونق افتاده و خریداران داخلی هم تنها فرش اردکان و یا نجفآباد را خرید میکنند.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان با اشاره به وضعیت تعطیلی فروشگاههای فرش دستباف در اصفهان، بیان داشت: اکنون بسیاری از فروشندگان فرش دستباف دچار مشکلات دادوستد شدند و تغییر شغل دادند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون قیمت فرش دستباف نسبت به سالهای گذشته تغییر آنچنانی نداشته و برخی حجرهداران قراردادی اقدام به فروش میکنند، اما مشکل اصلی نبود خریدار است و همین مساله سبب تعطیلی فروشگاهها و حجرهها شده است.
داعی با بیان اینکه در استان اصفھان ۴۰۰ ھزار بافنده مشغول به کار ھستند، گفت: از این تعداد ۹۹ درصد آنھا بانوان ھستند که تعدادی در منازل، عدهای در کارگاهھای نیمه متمرکز و ۱۰ درصد نیز در کارگاهھای متمرکز فعالیت میکنند.
وی اظهار داشت: در ایران قیمت فرش به دلیل میزان دستمزدھا و مواداولیه افزایش یافته و این موارد سبب کاھش خرید و نارضایتی تولیدکنندگان فرش شده است.
فروشندگان فرش دستباف گرفتار بانکها
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان با اشاره به اینکه خرید و فروش آنچنانی در بازار فرش دستباف وجود ندارد، افزود: فروشندگان فرش دستباف مدتهاست که گرفتار بانکها هستند و مسوولان هم هیچگونه همکاری با آنها ندارد و صادرات این اصیلترین هنر صنعت ایرانی مختل شده است.
وی پیرامون اینکه ایران از لحاظ کیفیت و تنوع فرش دستباف در دنیا اول است، بیان داشت: پایداری مشکلات بازار فرش در سالهای اخیر سبب شده که از لحاظ صادرات در جهان رتبه ۲۴ را کسب کنیم.
داعی به مشکلات نبود رونق در بازار فرش دستباف اشاره کرد و گفت: کمبود نقدینگی مردم، نبود تبلیغات مناسب برای آگاهسازی جامعه از مزایای داشتن فرش دستباف، نبودن برنامهریزی جدی و همکاری مسئولان برای صادرات و تبلیغات نامطلوب دشمنان علیه کشور از جمله موانع سد راه رونق این هنر اصیل ایرانی است.
قبضه بازار فرشهای دستباف اصفهان در کشورهای هدف با فرش ماشینی ترکیه
وی با ابزار تاسف از اینکه ۷۰ درصد بازار فرش دستباف اصفهان در رکود قرار دارد، خاطر نشان کرد: این روزها وضعیت فرش دستباف بسیار وخیم است و فرشهای صادراتی ما دیگر خریداری ندارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان افزود: کشورهایی که در گذشته از ایران و اصفهان فرش دستباف خریداری میکردند، امروز به خرید فرش ماشینی از کشورهای دیگر تمایل دارند و این بازار از فرش اصفهان به سمت فرش ماشینی ترکیه به دلیل تنوع نقش و رنگ بافت آنها تغییر کرده است.
وی با انتقاد بر اینکه متاسفانه تبلیغات ما برای فرش دستباف ایرانی بسیار ضعیف است، بیان داشت: امروزه کشورهای دیگر که پیشتاز در عرصه فرش بودهاند، قویتر از ایران عمل کردهاند؛ چرا که طرحها و رنگآمیزی فرش ایرانی اکنون قدیمی و مربوط به ۱۰ سال گذشته بوده و دیگر مطابق با سلیقه بازارهای جهانی نیست.
داعی پیرامون اینکه تاکنون حدود ۱۰ درصد مغازههای فرش دستباف بازار اصفهان به دلیل رکود و نداشتن فروش تعطیل شدهاند، افزود: با وجود گرانی فرش دستباف و افزایش نرخ مواداولیه و گرانی دستمزد کارگر، بافندگان و هنرمندان فرش دستباف با این هزینهها دیگر حاضر به بافت فرش نیستند.
وی با تاکید بر اینکه اصفهان قطب فرش دستبافت ایران است، گفت: ۸۰ درصد فرش اصفهان صادراتی است، اما در حال حاضر خریداری برای فرش دستباف اصفهان وجود ندارد.
رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف اصفهان با بیان اینکه بازار فرش دستباف اصفهان با تعطیلی روبه رو شده است، یادآور شد: بیشتر مغازهها و حجرههای فرش دستباف اصفهان تعطیل شدهاند و بسیاری از فروشندگان فرش دستباف دچار مشکلات داد و ستد شده و تغییر شغل دادهاند.
وی با اشاره به راهکار خروج از رکود در بازار فرش دستباف، تاکید کرد: دولت میتواند با تبلیغ فرش ایرانی در خارج از کشور و جذب گردشگران از کشورهایی که توان خرید فرش دستباف ایرانی را داشته باشند به رونق هرچه بیشتر بازار فروش آن به ویژه در اصفهان کمک کند.
تبلیغات روی جلد: ندتکس فهرست مطالب شماره 91 مجله نساجی کهن عدم برگزاری نمایشگاه دموتکس…
آقای مهدی جهانی نماینده شرکت نمایشگاهی تویاپ برگزارکننده نمایشگاه فرش استانبول در ایران چه…
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…