Categories: اخبار نساجی

رکوردهای جدید مصرف گاز در ایران

 

با وجود افزایش ۲۰ درصدی بهای گاز مشترکان خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاهها اما سال گذشته در مجموع بیش از ۱۵۲ میلیارد متر مکعب گاز در ایران مصرف شده که در مقایسه با سال ۸۹ حدود ۰.۹ درصد افزایش یافته است.

به گزارش افکارنیوز به نقل از مهر، در مجموع یکسال گذشته بیش از ۱۵۲ میلیارد و ۲۴۸ میلیون متر مکعب در بخش‌های خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاه‌های کشور مصرف شده که بیانگر متوسط مصرف روزانه بیش از ۴۱۷ میلیون متر مکعب گاز است.
درحالی به جز مصرف گاز تاسیسات داخلی صنعت نفت و همچنین بحث تزریق گاز به مخازن نفتی و صادرات، در سال ۱۳۹۰ در کل کشور بیش از ۱۵۲ میلیارد متر مکعب گاز مصرف شده که مقایسه آن با مجموع گاز مصرف شده در سال ۱۳۸۹ گویای رشد حدود ۰.۹ درصدی است.

در مجموع سال ۱۳۸۹ در کشور ۱۵۰ میلیارد و ۸۸۸ میلیون متر مکعب گاز مصرف شده بود که این رقم در طول سال ۹۰ بیش از یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون متر مکعب افزایش را نشان می دهد.

از مجموع گاز مصرفی در سال ۹۰ حدود ۵۶.۲ درصد آن مربوط به بخش خانگی بوده است و به عبارت دیگر بخش خانگی و تجاری بزرگترین مشتری گاز دولت است.

این در حالی است که سال ۱۳۸۹ بیش از ۸۵ میلیارد و ۵۹۶ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی مصرف شده که نسبت به ۷۸ میلیون و ۹۸۲ میلیون متر مکعب سال گذشته از افزایش ۶ میلیارد و ۶۱۴ میلیون متر مکعبی معادل ۷.۷ درصد رشد خبر می‌دهد.

بر این اساس بیشترین گاز مصرف شده در بخش‌های خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاه‌ها در سال ۱۳۹۰مربوط به ماه بهمن با ۱۵ میلیارد و ۷۲۱ میلیون متر مکعب بوده است. همچنین کمترین میزان مصرف کل گاز مربوط به خرداد با ۱۰ میلیارد و ۳۹۴ میلیون متر مکعب بوده است.

از سوی دیگر در بخش خانگی بیشترین مصرف گاز مربوط به ماه بهمن با ۱۲ میلیارد و ۵۰۸ میلیون متر مکعب و کمترین میزان مصرف گاز این بخش مربوط به تیربا ۳ میلیارد و ۶۵۶ میلیون متر مکعب بوده است.

به گزارش مهر، با اجرای فاز نخست هدفمندی یارانه ها، بر اساس فرمول جدید قیمت گذاری گاز خانگی ۱۲ ماهه سال به دو بخش هفت ماهه و پنج ماهه پایانی سال تقسیم بندی شد که الگوهای مصرف این حامل انرژی در هر یک از این دو دوره زمانی تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند.

مطابق با تعرفه گاز زمستانی مشترکان خانگی (از ابتدای آبان ماه اعمال شده است) محل سکونت مشترکان از نظر آب و هوایی به چهار اقیلم (سرد یک، دو، معتدل و گرمسیری) تقسیم بندی شده و ۱۲ دامنه مصرف گاز هم در این بخش مطابق با نوع اقلیم تعریف و اعمال شده است.

با توجه به اجرای سیاست شهرستانی – منطقه ای در محاسبه گازبهای مشترکان بخش خانگی، متوسط مصرف گاز طبیعی در بیش از ۳۶۰ شهر ایران مطابق با چهار اقلیم آب و هوایی تعیین شده که بر این اساس شهرهای سردسیر مجاز به مصرف گاز بیشتری نسبت به شهرهای گرمسیری هستند.

از سوی دیگر با توجه به اینکه برای زمستان سالجاری تعرفه محاسبه گازبهای مشترکان خانگی تغییری پیدا نکرده است محاسبه قیمت گاز به ترتیب برای پله اول تا دوازدهم به ازای هر متر مکعب به ترتیب ۳۰، ۵۰، ۷۰، ۹۰، ۱۱۰، ۱۶۰، ۱۹۰، ۲۲۰، ۲۵۰، ۲۸۰، ۳۲۰ و ۳۵۰ تومان محاسبه می شود اما این نرخ برای دوره تابستانی دستخوش افزایش‌هایی خواهد شد.

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

استقبال عالی از چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان(ویدیو)

چهارمین دوره نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان با بازخورد بسیار عالی و به صورت…

12 ساعت ago

نمایشگاه کاشان فرصتی برای کنار هم قرار گرفتن تولیدکنندگان صنعت فرش ماشینی(ویدیو)

کاشان به عنوان قطب صنعت فرش پتانسیل های خوبی در حوزه توسعه بازار هایی برای…

13 ساعت ago

کنارهم قرارگرفتن تولیدکنندگان راهی برای رشد وموفقیت صنعت نساجی(ویدیو)

شرکت کامل پتروتک شیمی یک شرکت دانش بنیان است که در زمینه تولید مواد اولیه…

13 ساعت ago

صنعت پوشاک و منسوجات، تجارت بین الملل و الگویابی صادرات به اروپا

ترجمه و اقتباس، تدوین و تحلیل: ابوالفضل قندچی/ دارای دکترای مهارتی (DBA) عصر جدید تجارت…

1 روز ago

هـدف شـرکت فـرجاد تـوان آسـیا کمک به صنعت فرش ماشینی ایران (ویدیو)

نمایشگاه صنایع وابسته فرش ماشینی باید در سال های آینده قوی تر و موفق تر…

2 روز ago

بـرگزاری نـمایشگاه صنـایع وابـسته فـرش ماشینی موجب رونق این صنعت می شود(ویدیو)

چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع وابسته فرش ماشینی کاشان بعد از ۳سال برگزار شد. این…

2 روز ago