رییس مرکز ملی فرش گفت: بهبود مناسبات سیاسی با دیگر کشورها موجب کاهش فشار بار تحریم ها و روند رو به رشد صادرات فرش دستباف در سه ماه گذشته شده است.
حمید کارگر روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: صادرات فرش دستباف کشورمان در سه ماه نخست امسال به لحاظ ارزشی طبق اعلام گمرک جمهوری اسلامی ایران رشد ۲۳.۷ درصد داشت.
وی افزود: این فرآیند پس از دو سال رکود و نزول صادرات اتفاق افتاد به گونه ای که سال گذشته کمترین میزان فرش دستباف با ارزش ۳۱۴ میلیون دلار صادر شد.
رییس مرکز ملی فرش تصریح کرد: تحریم صادرات مستقیم فرش ایران به آمریکا از دلایل افت حجم صادرات بود.
کارگر، رکود در بازارهای اروپایی و بحران سیاسی در برخی کشورهای عربی را که بازار هدف فرش کشورمان بودند؛ از دیگر عوامل کاهش صادرات فرش عنوان کرد.
وی همچنین عدم تطبیق تولیدات فرش کشور با سلایق و نیاز مصرف کنندگان در کشورهای هدف را از از دیگر عوامل افت صادرات فرش دستباف دانست.
رییس مرکز ملی فرش گفت: تورم داخلی، افزایش قیمت تمام شده فرش در داخل کشور و اجرای قانون هدفمندی یارانه ها که تا حدی شمار قالیبافان کشور را کاهش داد، از عوامل دیگر در کاهش صاردات است.
وی با اشاره به صادرات فرش ایران به ۸۰ کشور گفت: بخشی از بازارهای فرش ایران بازارهای سنتی هستند که از دیرباز فرش کشورمان را می شناختند و فرش ما به آن کشورها صادر می شد و بخشی هم بازارهای جدید هستند.
وی افزود: امارات، چین، پاکستان، آلمان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی عمده ترین خریداران فرش ایران به شمار می روند.
کارگر گفت: اکنون حدود یک میلیون نفر در کشور در زمینه قالی بافی فعالیت دارند.
وی افزود: مشاغل جانبی دیگر نیز مانند ریسنده، طراح ،رنگرز، رفوگر و تاجر، فعالان حوزه فرش هستند که آمار قطعی و دقیق از آنان در دست نیست.
تبلیغات روی جلد: کاوان شیمی فهرست مطالب شماره 90 مجله نساجی کهن نمایشگاه پیشرفتهترین فناوریهای…
در نمایشگاه Heimtextil 2025، بخش فرش و کفپوش به سطح جدیدی از گسترش و نوآوری…
نویسنده:سیامک عیقرلو آری، تیتر این نوشتار درست نوشته شده است و به درستی آن را…
فناوریهای نوظهور و هوش مصنوعی با وجود همه اثرات مثبت و غیرقابل انکاری که برای…
ایتما آسیا ۲۰۲۴ فرصتی برای نمایش پیشرفتهای چشمگیر صنعت نساجی چین بود، جایی که شرکتهای…
شرکتهای دانشبنیان در ایران به شرکتهایی اطلاق میشود که بر پایه دانش و فناوریهای نوین…