اخبار نساجی

“زالوصفتان” قاچاق‌چیان سامان‌یافته هستند، نه واردکنندگان

 

 

مجیدرضا حریری در گفت و گو با ایسنا، ‌ با نقد صحبت‌های یکی از کاندیداها در مورد فعالان اقتصادی و واردکنندگان مبنی بر اینکه “واردات‌چی‌ها به اقتصاد ضربه می‌زنند و جزو چهار درصدی‌ها هستند” گفت: کاندیداهایی که موضوعات اقتصادی را دست مایه اهداف سیاسی‌شان قرار می‌دهند باید فکر کنند که تاریخ مصرف شعارهای انتخابات تمام می‌شود و باید اقتصاد کشور سرو سامان داشته باشد.

وی افزود: تقسیم مردم به دو گروه دارا و ندار، تقسیمی است که عواقب آن در اقتصاد مشخص خواهد شد. طی یک دهه اخیر به خصوص در دولت‌های نهم و دهم رفتار اقتصادی مبتنی بر رانت ایجاد شد و کسانی با شعارهای فقر در مقابل غنا و تقسیم پول نفت سر سفره مردم سرکار آمدند اما کار را به آنجا رساندند که فساد اقتصادی و مالی نهادینه شد و طبقه‌ای از نوکسیه‌ها ایجاد شد که رفتار رانت خواری را شکل دادند که نتیجه آن این شد که عموم مردم نسبت به گذشته فقیرتر شدند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد:‌ تمام آمارهای اقتصادی نشان می‌دهد که مردم نسبت به یکی  دو دهه اخیر قدرت خریدشان پایین‌تر آمده است. این فقر نتیجه همان شکل نگاه به اقتصاد است که با شعارهای عوام فریبانه و پوپولیستی و به دلیل امیال سیاسی به اقتصاد وارد شد. مردم مقصر این فقر نبودند، مقصر سیاسیونی هستند که این نگاه را به اقتصاد داشتند.

وی اضافه کرد:‌ اکنون برخی این فقر مردم را به عنوان دست آویزی برای سوء استفاده قرار داده‌اند و شعارهای سیاسی‌شان را در فضای دارا و ندار می‌برند نتیجه این می‌شود که وضعیت اقتصاد حتما از امروز بدتر خواهد شد.

حریری تصریح کرد: اینکه یک کاندیدایی که می‌خواهد رئیس جمهور شود بخشی از فعالان اقتصادی را که به امر واردات مشغول هستند به عنوان “واردات‌چی” خطاب کند اصلا درست چون حتما باید احترام همه را نگه داشت.

رئیس سابق کمیسیون واردات اتاق بازرگانی ایران با اشاره به برخی آمارهای وارداتی عنوان کرد: آمار گمرک نشان می‌دهد که بیش از ۸۵ درصد واردات ما مستقیما به خطوط تولید می‌رود، به این معنی که حداکثر ۱۵ درصد از واردات‌ ما کالاهای مصرفی هستند که در میان آن‌ها هم کمتر از ۱۰ درصد کل واردات‌مان شامل واردات کالاهای ساخته شده است. در نتیجه نمی‌توانیم واردکنندگان قانونی را به عنوان کسانی که “زالو صفت” هستند اسم ببریم.

وی اضافه کرد: بهتر است به این فکر کنیم در مقابل پنج میلیارد دلار واردات کالای ساخته شده حدود ۱۵ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد می‌شود. اگر قرار است کسانی را به قول دوستان جزو زالو صفتان قرار دهیم باید آن‌ها عواملی باشند که قاچاق سامان یافته را شکل می‌دهند. آن‌ها مطئنا فعالان اقتصادی شناسنامه دارد نیستند آن‌ها حتما کسانی هستند پشتوانه‌های سیاسی و قدرت‌های سیاسی لازم را برای این فعل غیر قانونی دارند، پس باید فساد اقتصادی را نشانه گرفت و نه فعالیت اقتصادی مثل واردات و صادرات را.

 

بهنام قاسمی

فارغ التحصیل رشته تکنولوژی نساجی

Recent Posts

کاهش ۱۲ درصدی صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه اول ۲۰۲۴

براساس گزارش‌های منتشرشده، صادرات ماشین‌آلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…

12 ساعت ago

دریافت بلیط رایگان نمایشگاه فرش و کفپوش استانبول

نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…

17 ساعت ago

فروش ماشین‌آلات نساجی دست دوم باکیفیت

شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائه‌دهنده ماشین‌آلات نساجی دست دوم با…

3 روز ago

برنامه ریزی کامل سرویس و نگهداری پیشگیرانه ماشین آلات ریسندگی – کاردینگ

مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…

6 روز ago

نساجی زیر تیغ واردات

سید شجاع‌الدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…

1 هفته ago

رشد ۱۳ درصدی صنعت نساجی کشور

ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشت‌ماهه نخست…

1 هفته ago