عضو هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع با اشاره به زمانبر بودن تخصیص ارز به تولیدکنندگان در مرکز مبادلات گفت: در اتاق بازرگانی هیچ کس به این پرسش که آیا پولی به حساب فروشنده طرف حسابش واریز شده است جواب مثبت نداد.
حسین سلیمی اظهار داشت: با توجه به مشکلاتی که در انتقال پول به خارج از کشور داریم پرداخت ارز به حساب فروشندگان خارجی باید از طریق چند کانال انجام شود که این مسئله زمان رسیدن پول به دست فروشنده و در نتیجه واردات کالا را طولانی میکند.
* نرخ ارز مبادلهای مورد قبول صادرکنندگان نیست
وی در مورد عرضه ارز حاصل از صادرات در مرکز مبادلات ارزی نیز گفت: شاید صادرکنندگان با نرخ ارز در این مرکز موافق نباشند و یا انتقال آن به افراد دیگر با مشکل روبرو باشد، به همین دلیل تاکنون صادرکنندگان با این کار موافقت نکردهاند.
وی ادامه داد: گشایش اعتبار برای صنایع طی مدت دو ماه متوقف بود و پس از این مدت، پرداخت ارز با اولویتبندی از طریق مرکز مبادلات انجام میشود که چارهای جز این کار نیست.
عضو هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع در مورد اینکه چه ضرری به واردکنندگان کالاهای مشمول اولویت ۱۰ با وجود سرمایهگذاری و بازاریابی برای واردات این نوع کالاها که دولت آنها را کالای غیرضروری میداند، در اثر عدم تخصیص ارز مبادلهای وارد خواهد شد؟ نیز گفت: در هر اقتصادی ممکن است دیدگاههایی وجود داشته باشد که تجارت برخی افراد با مشکل روبرو شود. در شرایط فعلی که با کمبود ارز روبرو هستیم چارهای جز تخصیص ارز موجود به کالاهای اساسی نداریم.
وی تأکید کرد: تعداد واردکنندگان کالاهای غیرضروری در مقایسه با واردکنندگان کالاهای اساسی، کم است و به همین دلیل پرداخت ارز مبادلهای به کالاهای اساسی ضروری است.
* نقدینگی صنایع باید ۲.۵ برابر شود
وی با بیان اینکه در حال حاضر برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صنایع باید ۲.۵ برابر نقدینگی قبلی را پرداخت کنیم، اظهار داشت: بسیاری از صنایع نمیتوانند خریدهای ۵ یا ۶ ماهه داشته باشند زیرا این کار نقدینگی بالایی را نیاز دارد و بانکها نیز کمکی به تولیدکنندگان نمیکنند.
سلیمی با بیان اینکه وارد مرحله سختی از فعالیتهای صنعتی، تجاری و بازرگانی خواهیم شد، تصریح کرد: باید مانند زمان جنگ برای حل مشکلات راه حل پیدا کنیم.
وی افزود: تاکنون حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار گشایش اعتبار توسط مرکز مبادلات ارزی انجام شده در حالی که نیاز سالانه کشور برای واردات حدود ۶۰ میلیارد دلار است و در هر ماه به طور متوسط حدود ۵ میلیارد دلار باید واردات داشته باشیم.
براساس گزارشهای منتشرشده، صادرات ماشینآلات نساجی ایتالیا در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نسبت به…
نمایشگاه فرش و کفپوش (2025 CFE) از تاریخ 18 تا 21 دی ماه در مرکز…
شرکت ترکیه ایی Uğurteks Tekstil Makina Parkı با افتخار ارائهدهنده ماشینآلات نساجی دست دوم با…
مهندس قاسم حیدری، کارشناس ارشد تکنولوژی نساجی با توجه به اینکه ماشین آلات خط تولید…
سید شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در…
ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، اعلام کرد: در هشتماهه نخست…